Sjuk sjuk sjuk/Att följa det en sagt

Sjuk sjuk sjuk, så avslutar och inleder vi året. Men först lite om att följa det en sagt.

Inte skrev jag varje dag inte. Jag har ju inte prioriterat detta alls. Däremot så blir det ingen sammanfattning, tror jag. Kan väl nämna nåt bara. Har hämtat ut nya glasögonen, de blev inte direkt som jag tänkt mig, men de växer på mig, så att säga. Vi var upp till Stockholm förra helgen och gick på restaurang och sen såg vi Avgrunden på bio. Sen fick vi undan uteplatsen med. Hösten kom ju också där nånstans.

Nu är vi inne på en ny vecka efter ännu en helg, en helg med sedvanligt hushållsarbete och sånt, sen har jag unnat mig att se lite sport och serier. Hela familjen var i Järna på Tillitsverkets familjedagar. Tips för er med barn i förskoleålder till skolålder, helst 3 år och uppåt, så går det att gå nästa helg med om en vill. Var väldigt uppskattat av oss alla som var där.

I söndags åkte Linda och lämnade vårt gamla köksbord med stolar hos sin mamma och hämtade med henne hem till oss. Under veckan ska vi förbereda kalas för Astrid med. Tårta, presenter, städa, handla osv.

Oj, hoppsan så var det 2024..

Avslutade året med världens dunderinfluensa, blev sjuk på julafton mitt i julfirandet och var frisk igen den 5/1. Hade feber i 4-5 dagar och det är väldigt ovanligt. Började med att Astrid blev sjuk den 21 dec och sen som sagt blev jag sjuk på julafton, Elsa på juldagen och sen Linda till slut med. Astrid drog till och med till med en dubbelsidig öroninflammation.

Till slut åkte vi hem och så var vi hemma några dagar och jag jobbade förrförra fredagen. Sen var barnen på förskolan två dagar förra veckan sen blev Elsa MAGSJUK..

Sen dess har även Astrid varit magsjuk i två olika omgångar förra veckan och denna och Elsa igen efter att ha varit på förskolan några dagar. Det är verkligen underbart med barn och virus, de håller verkligen ihop. Bara tacksamt att det inte varit en själv som mått dålig. Även om det inte är skoj att ta rätt efter barnen när de är sjuka.

I helgen har vi varit på kalas i alla fall. Syster fyllde 50 år, det var trevligt och kul =)

Oj, det blev en sammanfattning här ändå. Lätt hänt antar jag. Livet händer och så vill jag förmedla lite om vad som sker i mitt åh så spännande liv. Om jag bara kom ihåg lite roliga anekdoter och annat så kunde den här bloggen bli lite mer underhållande kanske.

Sen är det ju det här med tiden, att den inte räcker till till allt jag vill. Livspusslet är inte lätt och att prioritera på ett bättre sätt kanske inte heller går så bra alla dagar. Familjen går ju först, sen är det jobbet. Egna intressen kommer nånstans där efter. Försöker klämma in det här och var.

Ska förresten lista vad jag pysslar med på min egentid i ett eget inlägg.

Another week, another vab

Senaste veckorna har varvats med att vara hemma med barn som är sjuka och själv vara hemma sjuk. Så sjukt less på detta, pun intended. Trött på att behöva testa mig och stanna hemma. Blir ju inte så fett i plånboken heller om vi säger så. Har inte fått ut en hel lön sen jag började jobba i september.

Men välkommen till livet med barn på förskolan säger de som varit med förr och jag vet. Jag vet att det är såhär med små barn i förskoleåldern. Men jag är ändå less på det. Planer går i stöpet och allt blir bara tråkigt.

Musikhjälpen är ju igång i år igen och det har jag ju kunnat följa lite mer än vad jag kunnat om jag jobbat. Eller haft på i bakgrunden. Viktigt tema som vanligt. Har önskat lite låtar. Fick nästan vara med första dagen och önska den låt jag valt live i tv, men det blev inget. Kul ändå att få bli intervjuad inför och få vara lite förväntansfull.

Hade lite julknytis med några kollegor också idag, gott och mättande. Nu hem och umgås med familjen, snyta näsor, trösta och fixa med middag och nattning.

Sjukstuga

Hej från sjukstuga nummer ett. Jag blev också sjuk visade det sig och Elsa har både kladdögon och rinnäsa. Men förhoppningsvis börjar det vända imorgon. Det är tufft när de små är sjuka. Man får lirka och locka och försöka distrahera så gott det går.

Tacka vet jag ipren och halstabletter för egen del, hur hade jag överlevt utan? Sen att Linda inte blivit sjuk hjälper ju det med. Ugh, nu måste jag få lite sömn så jag mår bättre imorgon. Vill ju inte vara sjuk på nyårsafton. Håll alla tummar och tår som ni kan att det ordnar upp sig.

Krasslig helg

Har haft en lugn helg, blir väl så när man är sjuk och så. Borde ha lagt mig för typ en timme sen, men nej. Hopplöst. Ska bara och så hände en massa andra saker där emellan.

Vaknade i alla fall krasslig i fredags morse så stannade hemma från jobbet. Sett en hel del film och tv förstås. Lord of the Ring för fyrtioelfte gången. Avnjöt lite alkoholfritt rosevin samtidigt som jag zappade på teven igår kväll när resten av familjen sov.

Igår morse sov jag länge och det var skönt med förstås. Idag skulle det ju varit babysim igen, men jag var fortfarande krasslig och det blev inställt från arrangörens sida av samma skäl

I veckan har jag gjort lite olika saker, varit på läkarbesök för att följa upp min njursten efter anfallet jag fick i februari. Har en sten i varsin njure och ska tydligen dricka minst 2 L vatten per dag samt undvika tomat, spenat, nötter, jordgubbar och kaffe/te. Har ätit jordgubbar, nötter och tomat sedan dess 😛

Vi intervjuade också 8 personer som kan bli våra kommande kollegor i torsdags. Jag höll i taktpinnen kan man säga. Sen ska chefen välja ut vilka av de vi valt ut som hon ska träffa så får vi se vilka det blir.  

I fredags skulle jag följt med på föräldragruppen på BVC vilket var första gången men var som sagt sjuk. Var tydligen inga pappor med, kanske inte så konstig då det är 10.00 på en fredag, men ändå lite dåligt tycker jag.

På kvällen skulle vi hängt hemma hos mamma men även det blev ju inställt. Var exakt ett år sen pappa gick bort då. Kändes när jag gick till jobbet i torsdags med Death cab for cuties låt What Sarah Said i lurarna.

But I’m thinking of what Sarah said

That love is watching someone die

So who’s gonna watch you die

Vad säger man, livet..

Idag gick vi ner på stan för att köpa bitring och lite annat jox åt Elsa då hon är väldigt mycket för att dra och slita i sitt tandkött. Tänker att det kliar eller så, därför bra med lite hjälp mot det. Hittade flera skallror också inne på Kringlan närmare bestämt på Lekia.

Passade på och käka lite grekiskt inne i Lunagallerian när vi ändå befann oss på stan och var hungriga. Vet inte hur de gör sin halloumi men den är så god.

Sen tog vi bussen hem. Nu sova för att påbörja en ny arbetsvecka imorgon.

Däckad i influensa i en vecka

2266710019_a14d6d3a82

Jag var helt däckad i influensa förra veckan, vilket jag skrev ett jättelångt och fint inlägg om, som bloggen bestämde sig för att inte vilja spara och helt enkelt raderade. Så nu blir det en jävligt kort redogörelse om det. Fattar inte varför det inte sparas automatiskt för?

Jag hade hosta förra fredagen på jobbet och sen på kvällen gick det över till nåt slags hängigt tillstånd och på lördagsmorgonen var det feber i full fräs, var uppe i nästan 40 grader och vände några gånger mellan iprenen. Hostan kom och gick och så kom bihålorna igång till slut.

Slutade med att jag var hemma hela förra veckan från jobbet på grund av sjukdom. Gjorde ett tappert försök på måndagen, men det var i princip bara att vända i dörren och admit defeat. Har inte hänt på väldigt länge kan jag säga. Tror inte jag haft så hög feber sen spädbarnsåldern om ens då.

Nu idag är jag tillbaka på jobbet och även om jag känt mig som en urvattnad svamp så är det skönt att vara tillbaka. Jag är på banan igen och nu ska jag sova så jag orkar och har mer energi imorgon.

Just det jag var på 30-årskalas igår med hos Madicken som fyllt år. Var trevligt att se deras nya lya och träffa folk. Tack för det. Jag tackar inte för influensan och är glad att det är över för denna gång.

photo credit: flu via photopin (license)

Livet bara sker hela tiden

6074460669_b2907a169d

Jag skulle ju skriva varje dag om livet skrev jag i ett inlägg i slutet av förra året eller nåt sånt och det gick ju inte alls. Jag har knappt skrivit något alls och kanske klämt ut ett fåtal bilder. Men jag har haft fullt upp med diverse, främst jobb.

Just nu arbetar jag 80% som rehabiliteringskonsult i Huddinge, alltså mån-tors så imorgon är det fredag för mig. Vad gör då en sådan tänker ni kanske då? Jo, har möten hela dagarna och försöker hitta arbetsplatser som går att arbetspröva på för personer som har varit borta från arbetsmarknaden länge.

Det är både kul och utmanade att jobba med detta, framför allt såå har jag bra kollegor som jag känner mig som hemma med. Min typ av människor helt enkelt. Vi tänker väldigt lika om en säger så. Det är rätt viktigt har jag märkt. Jag är i rätt sammanhang helt enkelt.

Utöver det så håller det nätverk för beteendevetare som jag startade som en facebookgrupp på att utvecklas för fullt, vi är ca 9 personer i arbetsgruppen som tillsammans ska skapa något som jag hoppas och tror kan bli något väldigt bra. mer om det kommer senare.

Privat och familjerelaterat har det varit en tid med en hel del oro och ovisshet p.g.a. hälsoproblem, men det kommer förhoppningsvis gå bättre framöver. Det är något som inte jag kan påverka så mycket utan jag kan mest försöka finnas till och stötta på mitt egna vis.

Nu måste jag lägga mig, har gått med en förkylning i flera dagar och jag har förstått att sömn är rätt viktigt då. Så godnatt!

photo credit: 319/365 – 8/23/2011 via photopin (license)

Dags att ändra livsstil drastiskt, eller något..

this way, that way

Oavsett vad som än händer eller har hänt så finns det en del saker som behöver ändras i mitt liv. Har för tredje gången inom loppet på en månad blivit sjuk och nu är det nästan värre än innan. Har dock tagit mig till jobbet ändå, har inte råd att vara hemma. Men det fungerar ganska bra med hjälp av mina vänner ipren, vicks blå , nässpray och toapapper. Det som kommer ske nu är att jag kommer softa ganska mycket närmaste tiden, blir varken fest eller träning för min del mer i år. Nyårsafton kan jag väl tänka mig att ha lite trevligt, med lite alkohol inblandat men i övrigt så nej.

Hade lite planer för nu i helgen och nästa då det är lucia, men jag har valt att avboka dessa. Måste tänka mer på min hälsa och hur jag ska orka med att jobba och få ihop vardagen. Nu har det inte varit riktigt så illa som det låter, men det är illa nog. Har väl egentligen funderat på att göra någon liknande förändring ett tag och inte lyckats få ändan ur. En fastnar i sina gamla spår och ser inga nya vägar att vandra, men det finns förstås alternativa sätt att leva på.

På något sätt så har jag alltid hamnat i sällskap med personer som jag festar med, tror det har med att jag umgås mest på helger och med yngre personer. Självklart finns det de som jag har fått en djupare relation till som inte bara handlar om att festa, men till stor del är det vid sådana tillfällen som jag umgås.

Min vardag består mest av att ta mig till jobbet, vara där och jobba förstås och sen hemåt och antingen träna eller hem till lägenheten och se på serier eller något liknande. Blir inte så mycket umgänge då, det är svårt när en pendlar två timmar om dagen till jobbet. Hur löser jag det här dilemmat? Söka nytt jobb, ny lägenhet, börja om igen? Nej, jag tror inte det är lösningen. Jag får bli bättre på att styra upp umgänge på vardagar fast jag jobbar där jag gör. Det blir till att komma upp på morgnarna och komma iväg till jobbet så skapar jag förutsättningar för att orka och vilja mer.

Får ta det med lite små steg framåt. Är trött på partyprissen, vill bli mer vuxen och ha ett annorlunda liv.

photo credit: Lori Greig via photopin cc