Checkar ut tidigt

Idag har jag känt mig trött och ömsom låg. Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad det är frågan om. Kanske är det tentaveckan som spökar eller något helt annat, vet faktiskt inte. Känner att jag ska sova omgående i alla fall. Behöver hur mycket energi som helst om jag ska lyckas få ner något bra på hemtentan imorgon. Detta kräver en god natts sömn, vilket jag inte verkar ha fått igår natt. Frågan är bara vad som gör en god natts sömn? Kan tänka mig flera möjliga faktorer och visst längtar jag efter flera av dem.

Tålamod är dock en dygd har jag hört något om. Kanske har jag något i kroppen som tar en massa energi med. Får hoppas att sömn gör bot på det, tills vidare checkar jag ut, sov gott!

Sluta önska

Sådär nu så är sommarjobbet fixat. Jag var och snackade med de på Mälarenergi och jag ska jobba som revisionsvärd nu i sommar med. Men denna gång heltid, ska få lära mig deras inköpssystem och handla prylar åt alla avdelningar. Spännande. I övrigt har det vl inte hänt så mycket idag, köpte ett par jeans, var på möte om hur jag kan gå vidare med min uppsats. Ska snacka med lite olika personer och se vad som kan komma från det.

Annars borde jag plugga men är sjukt opepp. Jag ska ha läst projektdokumentation tills imorgon och jag ska även läsa och svara på seminariefrågor till på torsdag. Äh fy fan vad jag inte vill plugga längre. Men jag har en del att slutföra. Gäller att jag tar det systematiskt och inte blir allt för överväldigad. Jag önskar att jag hade en personlig inspiratör och pluggcoach, som hela tiden kunde sporra och hjälpa mig att komma vidare i mitt skolarbete.

Önskar och hoppas, vilka låtsasord egentligen.

Blööö!

Måste fokusera på det som är viktigt, all min energi får inte gå till sånt jag egentligen inte kan göra så mycket åt. Tyvärr gnager det en del på mig. Men jag får försöka att inte tänka på det. Men det är lite svårt. Helt värdelöst är det i all fall, det kan jag meddela.

🙁

Ingen energi idag

Snart dags att börja ta hand om sig själv. Idag känner tröttheten inga gränser nästan. Men så är dety väl på en måndag som denna. Har hunnit röja undan alla kläder som legat och skräpat ungefär överallt och slängt soporna. Även kört en disk.

Nu har jag även dammsugit och vill typ dö. Måste ta hand om mig själv bättre.

I’m done working

Sådär, nu har jag jobbat klart för sommaren. Blev avtackad med tårta och present från företaget. En helt egen handduk från Mälarenergi och en väska med. Tack och bock, de var ganska nöjda med min insats och det var ju trevligt att höra.

Skönt att slippa gå upp 06.00.

Nu väntar jag på P som just vaknat, vi ska ner på stan och äta något, sen ska jag hem och byta om, för att dra med A och träna. Måste passa på när folk frågar en. Sen hem och ta en snabb dusch och sen vidare till Kåren och jobba. Blir en hiskeligt lång dag, kommer ju dö närainpå. 😛

Spara på elen!

Ett annat bra tips för att spara på energi, nu i annan form, är att stänga av alla stand-byknappar på alla de elektroniska manicker som finns i våra hem. Detta skulle enligt DN räcka till 64.000 villor. Bara att stänga av teven och datorn när vi inte använder dem alltså. Jag gör det oftast när jag ska gå och lägga mig. Men jag kanske ska tänka på det annars med.

Mikael Wendt uppmanar er alla till att göra detsamma och undrar vad vi väntar på.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vakna ur trötthetens grepp

Vakna! Folk orkar inte.

Istället för att valsa efter läkemedelsföretagens visa och köpa farmakologiska hjälpmedel mot trötthet, tycker psykologen och docenten Aleksander Perski att vi bör ta efter idrottstjärnor som Sanna Kallur och Anja Pärson och se till att återfå det vi förbrukar i energi, istället för att kemiskt återställa vår balans. Vi behöver vår återhämtning i form av vila för det, vilket många i dagens samhälle hoppar över. Orsakerna är många, förändringarna som sker i vårt samhälle, kraven på småbarnsföräldrar och hur vi vill bli uppfattade är alla bidragande orsaker.

Personligen tycker jag att det är lite löjligt. Visst att man vill ha ett framgångsrikt arbetsliv och räcka till för sina barn och samtidigt ha en givande framtid mitt i allt det, men någonstans måste man ju inse sin mänsklighet och prioritera. Allt hinns inte med helt enkelt. Ju tidigare det går att inse det, desto bättre tror jag att livet blir.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,