Bloggen?

Varför envisas bloggare som återfinns på AB:s bloggtjänst med att kalla tjänsten för Bloggen? Bestämd form singular är ju för en persons blogg, inte för alla bloggar som finns på AB. Det vore ju som att alla de satt ihop i en jättestor gemensam kollektiv blogg. Nej, rätt ska vara rätt. När de talar om sin egen blogg, den som bara de skriver i kan de säga i bloggen, men inte när de refererar till alla användare av bloggtjänsten. Någon måtta får det vara på dumheterna.

Hur man inte ska benämna AB:s bloggtjänst.

I övrigt en intressant blogg, med ett litet annat perspektiv, om än lite extremt kanske.

Andra bloggar om: , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.