Nu är den här

Vintern! Nej eller jo, men jag syftar på min data.

Nu har den äntligen kommit, inte för att jag behövde vänta särskilt länge efter att jag beställt den. Men jag har gått och velat ha den ett tag. Håller på och installera Ubuntu eee på den just nu. Det system som kom med var inte så mycket att hurra för. Sen ska jag nog gå till Kåren och sitta där och plugga, med min nya leksak.

Något strulade, men till slut så funkade det. Är inte helt hundra på vad som var problemet, men ja. Får utreda vidare sen. Nu måste jag bara lära mig hur man mountar ett usbminne. Ja, så var det fixat, bara att få grub bootloader att vara på datorn och inte på usbminnet. 😛

Nu ska jag packa ihop och gå till kåren.

Ryggvärk

Måste säga att min stela spända rygg kommer väldigt olägligt. Meningen är att jag ska sitta framför datorn och skriva på ett PM till sommarkursen jag går och just nu känns det som att ju mer jag sitter vid datorn, desto värre blir stelheten i nacke och rygg. Så vad gör man då? Går och tränar och hoppas på det bästa? Det är väl lika bra det. Ombyte and off I go..

Och här är jag nu igen en massa timmar senare. Var på gymmet, körde hyfsat hårt, hjälpte väl till en början, sen kom smärtan tillbaka. Kollade på OS-invigningen, lagade mat och åt, sen kände jag den igen. Så jag smorde in mig själv med hot&cold, sån där salva för värkande muskler. La mig på soffan och blundade och vaknade 00.30.

Ryggen är fortfarande öm. Kan dock inte skilja på om det är begynnande träningsvärk eller det andra. Fett jobbigt. Hur ska jag kunna skriva den här jävla skiten?

Två kvar

Efter att jag gått hem sen om typ tio minuter så har jag bara två långa måndagar kvar. De är ju förstås normallånga för de som jobbar heltid, men jag jobbar ju bara halvtid. Sen är det varmt och jävligt här med. Tröttma och eländigt. Urk. Ska slänga mig på min cykel och trampa hem och njuta av vinden. Ska hem och göra om min laptop till en ubuntuburk, kommer bli så fint så. Lägga in alla dokument och mailen och allt på nya datorn, sen så är det bara att tuta och köra. 😀

Nerdy stuff

Här sitter jag och surfar runt på min nya dator, med vista och allt. Har även fixat så att min gamla dator blivit till en server med kubuntu på, ska bara fixa till lite saker så är den klar med. I’m such a nerd. Just nu håller mina ögon på att falla isär och samman. Måste lägga mig, ska upp runt 09-09.30 för att ta en springtur. Sen bär det hemåt. hela vägen till Södertälje.

Hade ju kunnat städat undan här hemma innan jag åkte iväg över helgen, vore skönt att komma hem till en städad lägenhet, men jag har inte orkat, slängde förvisso soporna tidigare, alltid något 😛

Klarade sista kursen på blocket, så nu är jag redo att skriva c-uppsats i höst, skrämmande att det gått så fort. Hoppas jag hittar något värdigt att skriva om och någon att skriva med. Nu ska jag sluta blaja strunt.

Låg aktivitet

Ännu en dag på jobbet, vet inte om det här är tillåtet, men jag har ändå inget vettigt att göra just nu. Sitter mest och väntar på att gå hem. Lite drygt en timme kvar tills jag får ta min cykel och bege mig mot stan. Kanske min splitternya dator hinner komma under dagen med, det vore ju för trevligt.

Nej, men om man skulle lägga in några AFS:ar till.. (Arbetsmiljöverkets författningssamling.)

Ärenden

Helgen var lätt förvirrad för min del. Varit lite skum känsla över det hela. Svårt att beskriva men jag har inte känt mig så med i matchen på något sätt. Just nu har jag precis varit en runda på stan och uträttat några ärenden. Flott värre.

Var och hämtade nyckeln till Sensus så vi kan ha möte där senare ikväll, sen köpte jag 1 gb ram, för min dator hade inte så mycket sådant. Sen tänkte jag köpa lite blommor, nu när jag har mina krukor tillbaka igen, men det fanns inget skoj på den interflorabutik som jag hittade.

Får ta och leta upp en annan blomsteraffär i närheten. Finns visst ett gäng att välja på. Nu ska jag äta lite, sen iväg till skolan och ta tag i den här enkätundersökningen.

Det ordnar upp sig

Det mesta som legat och pyrt under ytan för min del håller på att lösa sig. Jag fick ett glatt besked av min chef på Astra om min anställning på ISS, min tjänstledighet fortlöper som innan. Han frågade om jag tänkte komma och jobba i sommar och jag kunde med ett nej få allt att lösa sig. Nu kan jag utan att behöva oroa mig vara här i Västerås hela sommaren, plugga halvtid, jobba halvtid osv.

Var på en slags introduktion/löneförhandling på sommarjobbet igår. Fick en hyfsad timlön.  Kan inte klaga, i övrigt känns det mycket bra med hela dealen. Ska nog kunna trivas där. Pilla med massa papper och ha en egen mobil och dator 🙂

Sen har jag fixat en hel del andra saker i veckan. Jobbat på kåren för att få n0llepass, jobbat så jag får ett till slavmärke, 20-märket. Nu måste jag äta mat.