Ge mig kontroll

Jag är inte den som tar risker, som chansar eller ens tänker att jag ska utsätta mig för saker som jag är rädd för. Jag har på senaste tiden börjat utmana mig själv på vissa områden, för att sluta vara feg och inte våga. Jag har mer eller mindre insett att det till stor del handlar om att ha rätt inställning. Vill jag, så går det att genomföra oavsett hur obekvämt och jobbigt jag upplever det som.

Mycket av min rädsla kommer från en känsla av att inte ha kontroll över vad som sker. Att inte kunna fly från det jobbiga. Hela mitt liv har jag varit utan kontroll över de stora sakerna i mitt liv. Denna känsla har liksom kontrollerat mig och mitt undermedvetna. Det var inte förrän jag kom fram till det hos kuratorn, som jag insåg hur stor del av mig som är styrd av detta.

Jag känner mig maktlös i många situationer för det spelar ingen roll vad jag vill. Den person som styr mitt liv, tror inte att den har kontrollen. Då är det svårt att göra något åt saker. För det spelar ingen roll vad jag vill. Det har jag lärt mig av livet. Men det är detta som jag på något vis måste komma ifrån och ta kontrollen över mitt liv.

Jag har väldigt svårt för att veta vad jag ska göra annorlunda. Jag borde utmana mig själv, för det bidrar till att jag kanske kommer över det, men samtidigt är jag för feg och har en massa bra ursäkter som ligger och skräpar runt om mig, som jag använder så fort något inkräktar på min trygghet.

Att jag ens försöker förklara på den här bloggen, eller för någon jag känner, hur jag upplever det, eller känner, är ganska fascinerande. Så jag ska nog sluta nu, innan jag somnar. För trots att jag sov till ca 15, så är jag helt slut.

No worries

Sov bort tiden då jag skulle träna, men jag har läst ut boken om Traci Lords och uppdaterat till senaste versionen av wordpress. Nu ska jag boka tåg till stockholm med, klart! Har en sådan hemsk träningsvärk i båda armar, axlar och rygg. Men det är precis som det ska vara. Ska träna magen med så den får sig en omgång med.

Sen blir det till att skriva ner lite tankar kring teori och vilka diskurser jag ska använda mig av. Jag känner liksom på mig att jag har uppsatsen i skallen någonstans, ska bara komma igång. Har trots allt två veckor lite drygt på mig. Även om jag skrivit väldigt lite så har jag ändå funderat och gjort det mesta förarbetet.

Jag kirrar det här. Lätt.

Intressant?

Ingen mer miljöblogg

Vill bara konstatera för alla de som kommit hit i tron att de ska komma till Miljöbloggen, att den inte finns längre. Jag råkade radera den av ren och skär olycka och eftersom jag inte hade någon backup, så la jag ner det helt enkelt. Tyvärr får jag väl säga med. Det var ju inte meningen. Ville att det skulle vara någon slags resurs för folk som ville hitta fakta som var bra, men ja.. så kan det gå.

Så ni som länkat till den kan ju ta bort den, men tack för länken.

Från början

Jag börjar om. Lite mindre rörigt, lite mer jag. Vi får se vart vi hamnar. Jag har sparat det gamla, men jag vill gå vidare nu tack. Enkla rubriker, inga taggar. Ingen statistik, bara jag och mina ord. Jag ska brottas med mig själv, vrida ur varje tanke och blöda ner hela bloggen. Tills jag kommer vidare på något sätt.

The endings near?

Jag behöver börja om från början. Bygga upp mig själv, på rätta grunder. Inte basera mitt värde på vad andra kanske skulle kunna tycka och tänka. Utan på vad jag tycker och tänker. Det är för många saker som inte fungerar. Som jag inte velat kännas vid eller bara tryckt undan. Som har lett till diverse mentala blockeringar och socialt handikapp. Jag kan inte längre ignorera och stänga av, jag mår skit av det.

Det handlar inte om att bli omtyckt av andra, det handlar om att tycka om sig själv tillräckligt mycket att inte behöva vara beroende av vad andra tycker. Det är lite av dilemmat för min del. Ihop med massor med andra saker.

Har börjat med att rensa ut en massa skräp och bråte som legat lite överallt. Tänk om det var lika lätt att rensa ut sådant som mest är skräp i sitt inre. Då hade jag rensat ur ordentligt för minst tio år sen.

Funderar även på att börja om med bloggen från scratch, men jag vet inte hur jag ska lösa det rent tekniskt. Jag vill ju spara det jag skrivit under alla år. Ska undersöka saken vidare.

Bilder som inte kommit fram

Jag som hade tagit bilder och skickat till bloggen i helgen. Nu verkar det som att de inte har publicerats alls. Får ta en omgång med inlägg med bilder som jag menat att blogga, men som jag glömt att bifoga i e-postmeddelandet. Och förstås de som inte publicerades i helgen. Lär ju bli ett tiotal.

Nu är det fikadags.

Ska bara berätta om min löprunda här på lunchen. Kändes tungt som fan. Har ju inte löpt alls sen jag flyttade till Västerås. Bara cyklat och åkt inlines. Så jag antar att löpmusklerna har blivit mindre bra. Eller så var min dagsform oerhört låg. Kan tänkas efter 3 liter vin och massa grillad mat i helgen.

Ja, dricka vatten kanske..