Vår! Äntligen är det vår!

Vår

Vår, känn smaken av ordet och värmen som sprider sig när du tänker på det. Underbart!

Idag kommer jag göra en omvänd sammanfattning av vad som skett i mitt liv sen sist

Återblick veckan som varit

Har varit en speciell vecka denna vecka då det både varit planeringsdagar på förskolan, röd dag och att vi har tagit ledigt klämdagen. Barnen är alltså bara på föris idag. Jag jobbar tisdag och onsdag, Linda måndag och ons. Så vi kommer ha gott om tid att fixa till hemma inför Elsas två kalas.

Tisdag

Igår jobbade jag som sagt, fullt upp hela dagen, sen hem och hämta upp pizza som Linda beställt efter barnens önskemål. Tyvärr blev det en väldigt jobbig läggning. Orkar inte gå in på detaljer, men ibland blir det ju så med små barn. Blev en tidig kväll då jag blev helt slut.

Måndag

I måndags var jag hemma med barnen, blev lite sovmorgon först, sen fixa lite frukost och annat bestyr innan ungarna pysslade lite och så. Tror inte vi gjorde något revolutionerande den dagen. De var ute en sväng i trädgården och grävde i jorden innan det började regna bara.

Ni vet allt det här gruset och dammet som blir när vi sandar vägarna på vintern? Tror ni de har sopat i vårt område förrän i måndags då? Nej. Tycker de borde kunna göra det tidigare än mitten av maj.

Söndag

Söndagen var helt klart en dag färgad av dagen innan då jag brände mig på skalpen. Vi var dock ute en stund, men jag hade smörjt in mig och gick med keps då ungarna lekte i lekparken och Elsa cyklade lite. Vet inte vad mer vi gjorde.

Lördag

Var ju på party för min del i lördags, då jag blivit inbjuden på 50-årsfest av en kollega. Vi var ca 10 stycken från jobbet som var där, så det var skoj. Linda och barnen åkte till Västerås för att klippa dem och hämta mormor som nu är hos oss veckan ut. Gick sista biten i solen, vilket inte var så smart utan nåt skydd.

Fredag

Fredagen jobbade jag och sen efter det grillade vi och sen så blev det en hyfsat tidig kväll, tror vi kollade lite teve innan vi la oss runt 23.30.

Natten till i fredags blev vi väckta av att en liten tjej hade kissat i sängen. Bara att tvätta av henne och byta lakan och försöka somna om. Dock hade vi en sångtokig pippi som lät utanför. Som tur var tog tröttheten överhanden. Innan dess hjälpte jag min mor med att klippa hennes slänt som hon har på sin tomt. Kände av både att bli väckt mitt i natt och gräsklippandet i både axlar och huvudet dagen efter. Skallebank.

Och innan dess..

Mån-tors vet jag inte riktigt vad som hände, var liksom för länge sen nu. Var väl och handlade en dag efter jobb, sen minns jag inte. Får räcka så, är ju inte direkt jätteintressant.

Oj, glömde visst lite

Verkar som jag tappat en hel vecka, men det får vara så då. Det som kan säga där är att vi var iväg till Uppsala för att fira Lindas systerson som fyllt år. Kul att vi äntligen kom iväg. Barnen tyckte också det var kul att få träffa familjen och kusinerna.

Mitt liv som student

Som många av de som läser min blogg och även de som känner mig känner till så brukar jag åka iväg på studentikosa sammankomster några gånger per år. Det hela började väl när jag började studera uppenbarligen, men det var först min sista termin som jag började röra mig runt i Sverige på utlandsphester som det kallas. Vi kan väl ta det från början. Jag började studera på Mälardalens högskola 2006, med tanken att bli beteendevetare.

Jag hade en del förväntningar på det här med nollning och att lära känna en ny stad och nya människor. Att växa som person helt enkelt. Jag hade fram till att jag kom in på högskolan den där gången för 8 år sen varit rätt missnöjd med hur mitt liv såg ut, så det var skönt att påbörja en ny fas i livet. Det blev förstås en hel del fest och socialiserande de första veckorna av mitt studentliv. Väldigt lyckat, måste tacka alla fantastiska människor som inledde min studietid med så mycket  glädje och roliga tider. Jag var väl en av de som var med på flest aktiviteter och jag lärde känna många som jag än idag har kontakt med.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Såhär kunde det se ut..

Kan säga att mitt första år bestod av studier och hänga med gänget som svetsades samman redan under nollningen, vi kollade på idol, lagade mat ihop, hängde på kåren på större fester och trivdes rätt bra ihop. Jag själv engagerade mig ganska omgående i min utbildnings linjeförening Beware som kassör.

Året avslutades med en fantastisk sommarfest på Kåren, denna plats som senare skulle bli en stor del av mitt liv, men först hösten 2007 och hur den såg ut för min del. Jag kom tillbaka till Västerås i början på augusti efter att ha bott i Södertälje hos mina föräldrar och jobbat på mitt jobb som jag var tjänstledig från. Sommaren hade i princip bestått av att jobba och sitta hemma och uggla efter jobbet. Orkar liksom inte så mycket när en börjar 06 på morgonen.

Jag hade en ny lägenhet som låg mitt i smeten och såg fram emot att vara med och nolla de nya beteendevetarna. Studierna var inte det viktigaste just där och då, det fick komma lite på efterkälken. Jag hade åter igen en fantastisk nollning, tror till och med jag tyckte denna var roligare än min egen, främst för att jag var insatt i hur allt fungerade och inte var vilse och i en ny främmande stad som när jag själv började plugga. Jag var även första hjälpare åt de som var ansvariga för vår förenings nollning så det blev automatiskt att jag var med på typ allt. Skitkul, verkligen..

En viktig sak som skedde strax innan vårtermin tog slut var att jag till slut övertalade mig själv att skaffa en overall. Hade varit lite anti mot det när jag började plugga, ville inte vara som alla andra helt enkelt. Så lagom till nolllningen 2007 så fick jag min egna alldeles klarröda overall.

Sen började vad som kom att bli en väldigt tung period i mitt liv. Jag hade av flera olika anledningar börjat fokusera väldigt mycket på det faktum att jag varit singel väldigt länge och kände mig ensam och oälskad på flera plan. Fick för mig att jag skulle gå till botten med de känslorna och gjorde en så kallad djupdykning.

Det som skedde var att jag gick in i en depression som inte blev bättre av att jag inte kände att jag hängde med i studierna. Summan av kardemumman blev att jag kände mig värdelös på alla möjliga sätt. För att få bukt på detta sökte jag upp Studenthälsan och började prata med en kurator på skolan. Mycket handlade om att få ur mig alla miljoner tankar som gjorde att jag tryckte ner mig själv. Efter några månader så kom jag fram till att jag dels behövde sluta rannsaka mig själv och att jag bestämmer hur jag mår. Alltså blev resultatet att jag tog tag i mig själv och slutade odla mitt självförakt.

Praktiskt sett så fann jag en utmaning som jag trodde kunde vara passande.  Att slava på Kåren. Grejen var så att jag under vårterminen innan hade arbetat ett pass på kåren för att vår förening hade ett jubel att jobba för i efterhand. Så då skulle styrelsen ställa upp. Jag jagade upp mig inför detta och upplevde det som ganska stressigt, fast det såhär i efterhand är uppenbart att det bara var för att jag intalade mig själv att det var en jobbig grej. Sen hade jag sett att en del jag kände jobbade ibland och tänkte att jag kan ju testa under kontrollerade former. Jag skrev om det då och det lät såhär:

Jo, igår så var det såhär att jag kollade på de s.k. slavsidorna på Kårens hemsida och såg att ja, det var ca 15 personer som skrivit upp sig för att slava på gårdagens discokväll.

Tidigare denna vecka hade jag intalat mig själv att jag måste utsätta mig för sådant jag känner är obehagligt, då bland annat att slava, eftersom jag senast jag gjorde det blev uppstressad något helt otroligt. Allt såklart i min skalle. Med rätt attityd och inställning så kommer man miltals.

Sagt och gjort, jag såg detta runt 17.00 och runt 18.00 befann jag mig vid spritbaren på Kåren. Efter att ha slängt i mig köttbullar och pasta och fått akut hjärtklappning kom jag iväg. Och jag ångrar det å det bestämdaste inte alls. Viss, det var inte så mycket folk, det var ett grymt skönt schema.

Det enda tillfälle jag behövde handskas med pengar var den andra halvtimmen då jag sålde 6 drinkar i spritbaren. Vilket var ganska lagom. Allt annat kunde jag även hantera på ett

bra och positivt sätt.

Kom hem runt 06 i morse och la mig 07, sen sov jag djupt.

Efter den gången så testade jag en gång till och sen blev det en till gång och vips så hade jag kommit upp i tjugo gånger när vårterminen var slut. Jag kom in i det rätt fort och hade ganska kul och lärde mig att ta utmaningen. Jag utmanade mig själv på andra sätt med, men det var främst där som jag på något sätt hittade något slags självvärde. Förmodligen det i kombination med vad som hände under sommaren som fick mig att fastna.

Jag sommarjobbade på Mälarenergi som någons slags revisionsvärd. En dag efter jobbet hängde jag på Lögarängen i Västerås och då fick jag samtalet från Jerry som var nytillsatt kårhusmästare. Han frågade om jag ville bli ansvarig på Kåren, jag sa att jag behövde fundera på saken och tog mig en funderare. Jag hade ju tänkt tanken om jag ska vara ärlig, men hade aldrig kommit mig för att tro att det skulle bli så.

Sen handlade det mest om att våga, vilket jag i andan att utmana mig själv gjorde. Var lite läskigt, men det är det mesta som är nytt i början. Fick komma på intervju och det stod mellan mig och en annan person. Som jag fått det berättat för mig i efterhand var den andra personen inte aktuell från början. Inför nollningen 2008 så blev jag alltså Pryo med hela Kåren.

Fick testa att göra allt en ansvarig på kåren ska kunna under min pryoperiod. När det var dags för mig att gå på på min födelsedag så var det tacosöndag och det dök upp ca 100 pers och ALLT tog slut. Det var extra kul eftersom jag när jag kom fick handskas med att kontoret där allt som behövs för att öppna kassor och göra saker finns, såg ut som på bilden nedan.

Under mitt år hade jag rätt tur med slavar som de kallades då, var väl ett par ggr det var lite skralt med folk, men oftast gick det bra. Kårens ekonomi var väl inte den bästa under höst och vårtermin, men till hösten efter så hände det grejer med åtstramningar osv. Jag satt även i Kårfum under samma år och var med och gav ett litet ultimatum till oss som jobbade med Kårens restaurangverksamhet.

Dra ner på utgifter och inte gå med förlust fram till julen 2009. Öka vinstmarginaler och rensa ut onödiga saker ur sortimentet. Vi fick en ny kårhusmästare som hade som enda mål att just gå i mål med detta. Mitt i allt detta gick jag av, mitt år var slut.

Men jag fortsatte att jobba på kåren, lite besatt var jag allt. En kombination av fortsatt engagemang, statistik, kul att hänga på kåren osv gjorde att jag jobbade ungefär 50 ggr till efter att jag gått av och innan jag flyttade från Västerås, så det blev en hel del nya kompisar och upplevelser. 2010 i december flyttade jag och i juni 2010 tog jag examen, ett år senare än vad som var den egentliga tiden på min utbildning, den drog ut på tiden av olika anledningar.

Dels så hade jag en termin då jag inte klarade hela blocket på den inriktning jag läste, vilket gjorde att jag behövde dra in de poängen för att kunna ta examen. Sen tog ju C-uppsatsen sin tid med, började på egen kula hösten 2008, misslyckades och började om med Madicken på våren 2009 och sen tog vi ganska god tid på oss att få ihop den. I februari 2010 så var den godkänd och klar.

På våren 2010 så började ett gäng från Kåren åka på s.k. utlandsfester, alltså fester där studenter från flera lärosäten samlas och leker, capsar, festar och hänger tillsammans med varandra i ovve. Vi började med AG 2010, sen blev det EWG, Tjällossningen mer AG osv.. I år har jag hunnit med mitt tredje Tjällossningen och fjärde AG samt mitt första Capseisa, fast det är ju bara en capsturnering. Nästa lördag är det Dunder och brak i Haninge, nära och bra. Ska på Tantocaps i helgen med..

Man kan se det som att det började med studier och sånt och numer är sporadiska fester som en sammanfattning. Har träffat enormt mycket sköna och bra människor under dessa år och upplevt oändligt mycket äventyr. Tänker inte uttala mig om framtiden dock, ser ingen anledning att säga varken bu eller bä. Känner jag för det så åker jag på mer, annars skiter jag i det.

Vad hände under julledigheten?

medium_6609589889

photo credit: betta design via photopin cc

Ja, det har ju varit en tids julledighet sen 21 december ungefär. Vet knappt vad jag gjort, men ska försöka minnas. Förmodligen var det inget direkt revolutionerande som hände för då hade jag haft ett lite mer klart minne av det. Fredagen då det begav sig så tror jag inte att jag gjorde något speciellt. Blev väl färd hemåt för att njuta av helgen, tror det blev pizza till middag och lite annat i skräpväg efter det. På lördagen begav jag mig till Bro på eftermiddagen och hängde med Jenny, Krister och hennes föräldrar.

Dagen efter så åt vi julmat och spelade lite spel, även hennes syster och pojkvän var med. Sen fick jag skjuts till Sumpan där jag tog pendeln hemåt. Dagen efter var ju dann före dan, så då tog jag mitt pick och pack och begav mig till Södertälje och min syster för att invänta julafton. Denna firades med hela tjocka släkten, tror vi var 25 personer. Fick skjuts hem och avslutade kvällen hemma. Konstaterade att mitt internet var utslaget med, vilket det tyvärr fortfarande är vad jag kan utröna. Blir så trött, varför ska det hända just under julledigheten liksom..

Juldagen var det dags för rejvparty i Västberga. Åkte först på en förfest vid Blåsut och jag var nykter vilket de båda damerna inte var. Men vi tog oss till festen och väl där inne var det dans för hela slanten. Tror jag dansade i runda slängar 4,5 timme totalt. Vid 04 tyckte jag att det fick räcka och sa adjö och tog mig hem.

Annandagen var jag nog bara hemma och chillade, lagom skönt.

På fredagen så var det Västeråsdags, tog tåget vid halv fyra och landade i Västerås runt 20 över fyra. Fick för mig att jag skulle leta rätt på en ny ryggsäck eftersom den jag haft i typ 8 år börjar falla i bitar. Hittade ingen i bra prisklass och snygghet så skulle precis gå tillbaka till Igor för att göra nåt annat, då jag märker att någon går precis bredvid mig. Förstår att det är någon jag känner och mycket riktigt står Ribba där.

Han hade tränat så klart och skulle möta Pablo för pizza så jag hängde på dem. Efter pizzan som var god gick vi till Igor och köpte godis, så var det ja, 39.90 kr/kg. Sen gick jag hem till Jenny och Krister och hängde. Dagen därpå bestämde vi att det skulle bli fest, eller jag fick idén och Jenny tyckte det bra och Krister fick bara finna sig i det. 😛

Det blev en trevlig kväll, med bra häng, lite lekar och folk jag inte umgåtts med på ett bra tag.

Sen blev det inget speciellt på söndagen, mer häng och glodde på hockey tror jag. 10-0 mot Norge, vilket skämt..

Åkte hemåt på måndag kväll efter att ha sovit alldeles för länge, kunde inte riktigt somna. Hade dels vänt på dygnet efter festen och sen fick jag veta att det var en person från min tid i Hovsjö som gick bort efter en tids sjukdom, vilket gjorde att jag inte riktigt kunde somna. Fruktansvärt.

Sen var det ju dags för nyårsafton. Den spenderades som för två år sen hos Oskars föräldrar på Torsgränd, med god mat och trevligt sällskap. Efter tolvslaget någon gång så begav sig vi ynglingar oss vidare mot Finnboda varv. Där ställde Studio Total till med fest och jäklar vad de små liven hade festat loss, var inte många nyktra själar på den festen. Var rätt nostalgiskt att vara tillbaka där, inte varit där sen den 21:a december 2002 på Termination som var sista rejvet på Docklands.

Eftersom Oskar jobbat åt de förr så fick vi hänga i något rum som var något slags kontor och dricka lite gratisdricka. Inte varje dag, men men.. kom väl hem lagom till 5.30 lagom trött.

Så mitt försök att komma upp i någorlunda tid i onsdags gick sådär, vaknade 15.. så det blev inte mer än 3 timmar sömn natten till igår. Som tur var kom jag upp som jag skulle och klarade av arbetsdagen. idag fick jag åka hem tidigare för en nättekniker skulle komma och kolla på mitt bredband. Visade sig vara en trött strömadapter i fiberskåpet, så han bytte ut den och så funkade det på en gång.

Nu ska jag bege mig mot Västerås åter igen.

Veckan som kommer

Det är dags att styra upp tillvaron, det är tentavecka med allt vad det innebär. Efter som jag sov till klockan var 13.30 så är det än mer viktigt att jag får någon slags struktur på det hela. Jag tänkte att några listor på saker som ska göras kan hjälpa till lite.

Måndag: Måndagsmöte 17.00 – 19.00. Spåna på hemtentan lite mer, försöka strukturera upp hela projektplanen som jag ska hitta på.

Tisdag: Plocka ut viktigt ur presentationen, lite hållpunkter, så jag är förberedd och har det klart för mig. Sätta mig in i texten. Fortsätta med hemtentan och försöka få fram bra referenser i litteraturen och även egna reflektioner. Positivt och negativt med det jag gjort.

Onsdag: 09.15- ? Redovisning av Projekt. Arbeta pubkväll 17.00 – ? Hinner nog inte så mycket mer.

Torsdag: Försöka komma upp hyfsat i tid för att fortsätta med hemtentan. Försöka göra den så verklighetsbaserad som möjligt.

Fredag: Samma som torsdagen.

Lördag: Plugga vidare.. Stora tentafesten, jobba 19.00 – ?

Söndag: Försöka komma upp någorlunda. Slutföra hemtentan och försöka få iväg den till E-tuna så jag slipper åka dit.

Måndag: Inlämning senast 08.00 i Eskilstuna.

Helgen som varit

En ganska trevlig helg faktiskt. Afrikaafton på fredagen, då jag hjälpte till att styra upp maten, sen avnjöt jag den och x antal enheter tillsammans med kortspel och skratt. Bra kväll till slut. Tog mig till Stockholm igår för att gå på fest hos Lena. Köpte en skitsnygg kavaj och en clowntröja. Käkade icapizzan som vanligt och blev full. Fastnade framför schlagerfinalen och jag blev nöjd med resultatet. Kick up the butt för alla schlagerelitister. Äntligen något annorlunda och lite oväntat. Haha!

Idag har jag slappat och tagit mig hem. En era är över. Med allt vad det kan innebära. Nu kommer jag inte sova i en röd soffa på söder när jag är i stockholm. Vart det blir får vi se. Nu tänker jag fan lägga mig och läsa om en hjälte. En förebild jag har. Richard Rahl. 🙂

Tired soul

Trött igen. Har varit ganska lite sömn och mycket trötthet på sistone. Förhoppningsvis kan jag vända den trenden. Jobbade lite mycket förra veckan, hela tre pass. Dock nästan ingen skola alls. Det har jag fått ta igen ikväll. Men nu ska jag väl ligga i fas. Jobbar bara fredag den här veckan. Sen är det fest på lördag, ska bli jävligt skoj faktiskt.

Måste nog ta och lägga mig nu så jag kan komma upp någorlunda vettigt, ska sitta och plita på metoden. Ska faktiskt lägga mig i sängen med en av böckerna nu, får se hur länge jag kan hålla ögonen öppna.