Total sömnbrist

Jaha, då har en total sömnbrist infunnit sig. Har som tur är inte lidit så mycket av det med Elsa tidigare. Men det är som att det med vintertid och Astrids ankomst har blivit väldigt svårt för henne att slappna av och sova.

Hon somnar bra och sover under natten, men när hon vaknar där kring 04-06 så får jag henne inte att somna om, trots ny blöja och att hon får flaska. Hon har egentligen aldrig velat sova, hon gör nästan alltid aktivt motstånd, så vet inte om det är det. Hur som helst börjar det bli ganska jobbigt. Tror jag snittar runt 5-6 timmar per natt senaste veckorna.

Har blött näsblod under dagen och gör det just nu med, så ska ta och avsluta här och sen sova. Det här håller liksom inte. Måste få till en bra rutin för Elsa med.

Så nu ska jag sova som att det inte fanns en morgondag. God natt och hörs imorgon.

Sömnbrist och fotografi

Blev till att vakna strax efter 5 i morse. Blev således inte tillräckligt med sömn då jag kom i säng runt 1. Som tur var hade jag sovit rätt ok, några dagar innan. Annars hade det blivit rätt tufft. Fick mig en lite tupplur efter lunch med, hela familjen sov en stund där.

Har fått flytta över mina fotografier till denna sida, då jag tänkt lägga ner michaeleriksson.se. Så är du intresserad av att se min alster kan du gå in på menyn där det står Fotografi. Ska uppdatera med lite fler bilder när jag har tid.

Nä, nu gör jag det igen, mitt morgonjag kommer inte vara så glatt om det blir repris på dagens uppstigningstid om jag inte kojar omedelbums.

Konsten att försova sig

Jaha, då var det dags igen.  Jag hatar att försova mig. Hade en föreläsning med jobbet igår på morgonen på Hagabergs fhsk som handlar om stress, men jag vaknade typ 5 minuter innan den skulle börja så bestämde mig för att gå till kontoret istället.

Blev ju lite sent kvällen innan då det var en jättespännande kvalmatch till Fotbolls-VM i Ryssland. Sverige mötte Italien i den andra playoffmatchen och lyckades med att hålla italienarna stången.  SÅ JÄVLA BRA! Så igår när jag skulle ha en liten sovmorgon pga. föreläsningen så blev det en försovning istället.

Annars då? Jo det knallar och går.. Flytten blir mer och mer verklig för var dag som går. besiktning av båda bostäderna är avklarad, nu ska vi hitta gemensam tid för påskrivning av kontrakt och flytt. Vi har redan börjat packa ner saker som vi inte har omedelbart behov av, vilket känns skönt. Vill ju helst att det ska vara avklarat så snart som möjligt, helst flyttat igår men man får väl ha tålamod..

I helgen så blev jag bortskämd av min fina fru. Vi åt hotellfrukost och gick på spa här i stan. Det gör jag mer än gärna om igen. Avslutade det hela med en självbehandling, fick lite scrub, lotion och fotkräm och gick loss med i bastun och omklädningsrummet.

Den sista dagen är kommen

medium_5310505442

Denna den sista dagen då allt ställs på sin kant och ska utvärderas, men inte av mig. Blir ingen årskrönika, finns hemska och bra saker att skriva om både privat och globalt, men jag orkar inte dra upp en massa som hänt. Det är som det är med den saken.

Sitter här och är jättetrött just nu, kan knappt se för att mina ögon är röda och suddiga. Men ändå sitter jag här och tjatar på. Varför inte lyssna på sin kropp? Ja, det finns ju ovanor som grundats sen länge och därav denna envishet att dra ut på dygnet vid tillfälle.

Men det är som vi pratade om på jobbet idag, dags att lyssna på kroppen, få lite kontakt med sina behov och göra slut med dåligt beteende gällande sömnen främst. Inte ett nyårslöfte, men ändå något att jobba på.

Och snälla ni, skippa smällarna och raketerna, det är bara massa oväsen och miljöförstöring. Glöm inte att dricka champagnen innan ni tappar smaken, gör som jag, fast jag dricker bubbelvin då, drick bara bubbel hela kvällen 🙂

Godnatt då.

photo credit: de² via photopin cc

Mañana mañana

medium_2718017117

Idag lyckades jag med konststycket att vakna 15.30 på kvällen. Ja, kvällen, det var ju mörkt ute redan. Förstår inte riktigt hur det gick till men det hände ju uppenbarligen. Någon måste ha drogat mig.. Vaknade först vid 11.30 typ men sen så försvann jag iväg till drömmarnas land i några timmar. Har sen dess tränat och ja, drällt runt ute på internet som bara jag kan.

Med tanke på min ickeexisterande ekonomi så blev det inte så mycket gjort denna lördag. Önskar att jag var bättre på att dra ihop eller styra upp någon slags aktivitet, men jag tror inte någon är intresserad av det. Vet inte ens vad det skulle vara.

Nu har jag dock kollat ikapp på en massa avsnitt av diverse tv-program och massa onödigt.

Ska tala lite om prokrastinering då jag är en sådan person av rang. Sömnen är nog det som drabbas mest av denna och det är för att jag har en konstant förmåga att hitta saker jag bara måste göra när det ända jag borde göra är att lägga mig och sova. Därför som jag vaknar sent och missar dagsljus med mera. Nu blir jag inte lika lyrisk som Annika Jankell eftersom jag varit väl medveten om detta beteende hos mig själv i åratal, men det kan ju vara något att ta tag i vid tillfälle. Typ nu, så godnatt!

Mañana Mañana

 

Det här med att finna balans i livet

medium_5751301741

photo credit: winnifredxoxo via photopin cc

Vikten av balans

Det här med att finna någon slags balans i sitt liv, inte helt lätt. Hur gör man liksom? Att få tiden att räcka och att må bra på samma gång, det är något av ett pussel som jag på senaste åren inte riktigt känt mig helt hemma i. Jag har nog alltid haft något slags behov av balans i mitt liv. Nu har jag inte gått omkring och tänkt  ”åj åh, jag måste hitta balans” men det är mer något som kommit lite ibland att jag är lite extra känslig för det. Om det är för att jag är våg till stjärntecken eller inte låter jag vara osagt, tror inte riktigt på astrologi.

Men om vi kollar på mitt liv och delar upp det i olika delar så går det att se denna obalans ganska tydligt.

pervecka1

 

Siffrorna bakom detta diagram är följande:

Sömn ca 42 timmar i genomsnitt i veckan.
Arbete ca 45 timmar och då har jag väl kanske höftat lite.
Pendlingen tar ca 12 timmar i veckan
Träning ca 10 timmar
Socialt umgänge ca 36 timmar och då främst på helger.
22 timmar slappande efter jobb och träning i veckorna och på helgen.

Nu är inte det här någon exakt vetenskap, utan bara på ett ungefär. Ingen vecka är den andra lik. Det som stämmer mest är sömnen och pendlingen, jobbet är ju 40 timmar i veckan, men bland sitter jag längre. Träningen är om jag kör 4- 5 ggr i veckan och slappande och socialt umgänge beror på om jag umgås eller inte, så tiden som de innefattar kan variera mellan de båda. Som nu i helgen så satt jag hemma och träffade inte en själ, så då blev det mer 54 timmar slappande och 4 timmar socialt umgänge, vilket innefattar när jag sov hos päronen.

Om jag fick välja och nu får jag det eftersom jag kan fantisera ihop ideala förhållanden hur jag vill, då hade det sett mer ut som följande:

Kanske pendling på 3-4 timmar i veckan,
Sömn upp i 49 timmar/vecka
Träning ligger på en bra nivå
Socialt umgänge på ca 45 timmar
Slappande på solokvist 9 timmar.
Arbete är ju arbete och kan ligga på ca 42 timmar.

Alltså ta tid från pendlandet och sova mer och umgås mer mer mer. Men samtidigt så är det ju upp till mig att styra upp mitt liv så det blir mer så, inte sitta och skriva blogginlägg om sådant här mitt i natten. Rutiner när det kommer till sömn och styra upp socialt umgänge bör vara prio ett för min del. Samtidigt tänker jag att jag lyckas ju aldrig..

Inte lätt när hela ens värld är snurrig och tankarna far och flyger överallt. Får försöka igen för sjuttionde gången.. balansen ska bli min!

Tired soul

Trött igen. Har varit ganska lite sömn och mycket trötthet på sistone. Förhoppningsvis kan jag vända den trenden. Jobbade lite mycket förra veckan, hela tre pass. Dock nästan ingen skola alls. Det har jag fått ta igen ikväll. Men nu ska jag väl ligga i fas. Jobbar bara fredag den här veckan. Sen är det fest på lördag, ska bli jävligt skoj faktiskt.

Måste nog ta och lägga mig nu så jag kan komma upp någorlunda vettigt, ska sitta och plita på metoden. Ska faktiskt lägga mig i sängen med en av böckerna nu, får se hur länge jag kan hålla ögonen öppna.