Facebookgrupper och Causes

Det är faschinerande att när man loggar in på Facebook, så hittar man en hel del invites till causes och olika grupper som vill förändra världen på olika sätt. Opinionsbildning på internet helt enkelt. Det har blivit ett enkelt sätt att visa att man har en åsikt om det mesta. Skapa en grupp, gå med i en cause och du har gjort ditt för att förbättra världen, eller?

Jag anser personligen att det är ett ganska torftigt sätt att bidra till en förbättrad värld, för vad visar ett medlemskap i gruppen ”För en bättre värld” egentligen, att man vill ha en bättre värld? Finns det verkligen folk som inte vill ha en bättre värld då? Det blir liksom ganska torftigt på något sätt tycker jag. Man gör det väldigt enkelt för sig själv. Här är jag och jag har en åsikt, nu har jag gjort mitt.

Det hade varit intressant att se folk faktiskt göra något konkret för att följa sina åsikter och värderingar, tänk så mycket vi skulle kunna åstadkomma om folk engagerade sig på riktigt i det som de hade en åsikt om och verkligen gjorde saker för att förändra det som de tycker är fel. Jag säger inte att jag är bättre, men jag vägrar att gå med i massa grupper och causes för att sedan tro att jag gjort mitt.

Nu vet inte jag om det är så folk resonerar, men ändå.

Story of stuff

http://www.storyofstuff.com/

En väldigt sevärd film som kan ge en en tankeställare. Handlar om vart vi får våra varor och produkter ifrån och hur det påverkar vår omvärld och miljö. Det är väldigt lätt att bara handla utan att tänka efter på vart allt kommer ifrån och tar vägen. Lite ansvarsfull konsumtion kanske?

Se den!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Sexuella övergrepp på irakiska barn

Alltså nog för att krig och sånt ska vara demoraliserande och så, men det här tar fan i mig priset. Vad är det för fel på folk? Är de ens värda att kallas för folk? Har de ingen som helst koll på sina soldater? Det borde vara standard att utföra långtgående psykologiska utvärderingar på soldater som ska ut i krig. Men jag antar att de tar det de får, verkar som att vissa typer av människor dras till sådana tjänster. Usch!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Intressant
?

Rökande idioter

Bor man som jag bor i fönstret snett ovanför porten, så får man stå ut med vissa saker. Som att folk står och röker precis där. Särskilt nu på sommaren känns det av. Det är ju rätt varmt och instängt i en lägenhet om man inte vädrar, vilket gör att jag har fönstren öppna hela tiden, utom när jag sover i princip. Vilket leder till att jag i tid och otid känner hur det stinker rök. Detta leder alltid till att jag förbannar alla idiotiska äckliga rökare. Varenda gång. Rök någon annanstans era jävla idioter!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Intressant?

Slapp fredag

Tröttmössa AB tror jag. Somnade runt 00.30 och vaknade 13.30. 13 timmar sömn, det var länge sen. Blir väl så när man går och lägger sig typ 00 och går upp 06 nästan en hel vecka. Helger är bra att ha, så man orkar med att gå upp. Annars händer det inte så mycket just nu. Har just fått i mig en drös med mackor och några glas mjölk. Funderar på att ta mig till Kristiansborgsbadet och simma ett par längder. Får dock inte glömma simglasögonen i så fall. Svårt att se vart man crawlar då.

Får se om jag pallar mig iväg, känns rätt segt just nu. Sen kom jag visst på att jag får ju inte ens bada.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Foppas förbannelse

Fler än jag förskräcks över det faktum att de s.k. Foppatofflorna nu kommer med en klack. Förstår inte att de kan vara så bekväma att de används trots sin ohyggliga fulhet. Har ju testat och så sköna är de inte. Men det är mest medelålders och barn som har de, av förståeliga skäl, de har inte så stora krav på utseendet, de vill mest ha bekvämligheten.

Jag håller absolut med Anna Rahm då hon konstaterar att utvecklingen går åt fel håll. De ska ju lägga ned skiten, vilket kanske kommer att ske, om vi ska tro på de prognoser som ”oroar” tillverkarna. Jag välkomnar sådana nyheter.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Tankar om åsikter och politiker

Almedalen och FRA är på tapeten i bloggvärlden och jag kan inte säga att det är något jag känner är något jag är speciellt intresserad av att blogga om. Visst jag skrev om FRA på hemtentan igår, då jag skulle ge exempel på hur staten kan komma att få mer makt i ett risksamhälle, men det vart lite hafsigt. Jag är inte den bästa på att avgöra vad som är bra argument för och emot olika ståndpunkter. Jag har mer än känsla för vad som känns rätt och vad som känns fel. Eftersom jag inte tycker att staten ska medla i privata affärer, så är jag kritisk.

Sen att jag inte har särskilt stort förtroende för politiker och deras politiska utspel, det är inte så konstigt. I dagens samhälle med media och diverse andra källor som hela tiden påverkar ens omdöme och uppfattning, är det svårt att få en bra bild av hur verkligheten ser ut. Jag har en tendens att hellre hålla min ståndpunkt öppen, än att döma utefter otillräckliga uppgifter. Allt är ju så färgat av ideologiska och subjektiva uppfattningar.
DN1 DN2 SvD1 SvD2

Ja, det är inte lätt. Skönt var det i allafall att lämna in hemtentan och att inse att det är helg om ca 2 timmar är inte helt fel det heller, vädret bäddar för att jag ska lägga mig och läsa och sola på Löga! Dock bara ryggen, måste skydda min en vecka gamla tatuering. 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant?