Glädje eller prestation?

Igår var en bra dag, satte mig i skolan och skrev en hel sida efter att jag varit på kåren och käkat tacos. Tacon var lite stark kanske, men annars var det trevligt. Sen på kvällen fortsatte jag lite smått med att pilla med PM:et, men till slut var jag så trött i både huvudet och ögonen att jag bestämde mig för att lägga mig tidigt och fortsätta med det idag. Vilket jag gjorde. Var ganska så skönt att somna vid 23.30 för en gångs skull.

Gick upp 08.00 och tog en dusch, för att sen bädda och så käka lite. Nu sitter jag här och ska pilla mer på arbetet, det måste bli klart idag, annars får jag inget betyg. Har kanske 4 sidor kvar att skriva, men jag tror att när jag skrivit klart teoridelen så ska det nog flyta på rätt bra med analys och diskussion.

Har även börjat med att bedöma hur jag upplever det jag gör under dagarna, för att se så jag inte gör saker jag inte mår bra av. Allt för att förbättra min vardag. Skriver som en dagbok i min kalender där jag skriver hur mycket glädje eller prestation något känns som. Om det är för mycket prestation och för lite glädje så borde jag välja bort det.

Better get to it.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

New bike

Denna skönhet införhandlade jag igår. Höll på och mekade med den mest hela dagen. Andy hjälpte till och fick en lunch på Grekiska kolgrillen som tack för besväret, även andra ska få tack för hjälpen med transport 😉

Senare körde vi ett litet race med bilddagboken som ska redovisas imorgon. Allt är lagt i respektive mapp, dag för dag. Så nu är det bara att få låna en projektor som är problemet. Men jag ska höra med de på kåren om det går att lösa på något sätt. Annars får vi väl kolla på datorn.

Jag själv läser just nu och ska fortsätta med det tills jag ska iväg till kåren och leka. Borde hinna med att dammsuga och plocka undan lite innan med, det ser lite för jävligt ut.

Wii och step-up

Har suttit hemma hos Tomten ikväll och lärt mig spela Zelda på Wii. Vi kan ju säga att det märks att jag är nybörjare. Mn dt har verkligen skett förändringar sen jag ägde ett tv-spel för sådär 15 år sen. Har bara ägt ett Nintendo 8-bitars. Det hade de på sin sittning igår och jag blev alldeles nostalgisk och ville spela. det går att spela de gamla spelen med, men då måste man köpa dem via internet. Vilket inte gick så bra då vi försökte.

I övrigt var jag och tränade Step-up idag, det var ganska skoj, även fast jag var ensam kille i hela lokalen. Jag var rätt duktig, en del av tjejerna var mer biortkomna ön jag själv ibland. Fast det är ju mer naturligt för dem att följa med i rörelserna och allt. Det både syns och känns. Jag har tur som dansat och kan se det hela som en dans. Då går det i ett när man väl kommer in i det. Skön workout liksom. Svetten lackar.

Nu är jag rätt trött och tänker sova. Bilder från igår finns på http://betvet06.bilddagboken.se

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Bilder i massor

Ni glömmer väl inte att titta i bilddagboken? Allt jag fotar hamnar där. Ja, nästan allt iallafall. Gå till bilddagboken nu. Det finns bilder ända från arvika 03 där i. Tänk att det nästan är fyra år sen. Över 1500 bilder på allt från fester, till vanliga dagar. Ja, kom igen, skriv nåt där med. 😛

Andra bloggar om: , , ,

Intressant

Blöggenkät 2006

BLOGGVÄRLDSBLOGGENS BLOGGENKÄT, 2006

1. Hur länge har du bloggat?

Jag har haft en blogg sen maj 2005, men jag har skrivit dagbok på nätet sen april 2000.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?

Vet inte om jag hade någon bild av det.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Skulle väl vara min egen? Minns inte faktiskt.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?

Jag får väl säga att jag trevade lite efter att försöka vara som andra bloggare, men i slutändan återgick jag till att vara den jag är, med lite mindre öppenhet.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?

Jag har ca 60 i min bloglinesprenumeration.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?

53% är dagboksbloggar, resten är en mix av tv-bloggar, politiska, teknik osv.

7. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.

Sticks and stones För att hon vågar skriva om mer personliga känslor, på ett underhållande sätt.

8. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.

There is no one like me.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?

Systrarna som läser tycker det är kul med lite insikt i mitt liv. Övriga vet jag inte.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Det får du fråga dem om.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Ja, den fungerar just nu. Önskar att jag kunde vara mer privat ibland, men ja.. det får duga.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.

Känsliga saker som handlar om andra än mig själv. Lite taktkänsla får man ju faktiskt ha. Sen vill jag inte göra någon arg.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Tja, det ligger väl en liten del i det, men jag fortsätter ju fast jag inte får speciellt mycket bekräftelse, så jag gör det nog mest som ett sätt att ventilera. Det fungerar. Vet inte hur jag skulle må utan denna drog 😛

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?

Ja, absolut, men kanske inte på samma sätt som IRL.

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?

Jag har inte träffat någon via en blogg vad jag vet. Bara känt folk som bloggat eller så. En del visar helt klart upp nya och andra sidor av sig själva via bloggen, jag är en av dem. Det blir liksom en djupare bild av personen som kommer fram, beroende på vad de har för blogg.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Ja, en del kan vara en smula självdestruktiva och negativa, fast det kanske är något positivt. En del borde kanske sansa sig lite och lägga band på sin öppenhet.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?

Nej.

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?

Nej. Jag ångrar inget jag gör. Så gott som.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Vet inte om jag känner att det är något negativt för mig. Tidskrävande?

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?

Jag tror det, borde utvecklats eftersom jag förhoppningsvis gjort det.

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?

Absolut. Det är ett medie som hör framtiden till. Det svåra är att finna guldklimparna.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?

Ja, det betyder att jag får på pränt mina tankar och ibland känslor. Jag kan få respons på sånt som jag kanske inte annars fått ur mig. Jag kan gå tillbaka och se hur jag upplevt saker och minnas händelser på ett annat sätt. Får en annan bild av mig själv med.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?

Jag får reda på det jag vill veta genom andra bloggar. Jag får input från andra om saker i deras liv som jag kan relatera till. Jag kan få förståelse för andras situation. Ja, mycket mer också. Ett underhållande tidsfördriv.

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten

Catya, fragment, Linda, stojg och Elin

Andra bloggar om: , ,

Intressant

Många inlägg har det blivit

Innan bloggar fanns så skrev jag dagbok på lunarstorm, vilket de som känner mig nog känner till. Om det som jag skrev där kan räknas som inlägg i en blogg så har jag bloggat sen år 2000, De flesta, alltså majoriteten av de som bloggar idag, har bara hållit på i ca ett år, eller så i runda slängar. Antalet inlägg de har publicerat ligger kanske runt 500.

Jag ser det som en del i min historia. Det jag skrivit om mitt liv. Allt som jag har gått igenom de senaste 6,5 åren. I april är det 7-årsjubel. Antal inlägg har passerat 2000 och är på väg mot 2100. Kommentarer är inte så vanliga, har 252 stycken varav flertalet är mina svar på andras kommentarer.

Men för att komma till poängen, så är det nog inte så väldigt många som skrivit så mycket. Sen är jag medveten om att kvalite är mer värt än kvantitet. Men jag kan inte annat än skriva som jag gör. Hur ointressant och tråkigt det än må vara. Fast jag tycker inte det är det.

Jag är iallafall att fenomenet blogg kom till, för det har öppnat upp för en hel värld av möjligheter.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

späckad vecka

Ännu en ny vecka på agendan, en massa föreläsningar och seminarier. Skulle ha läst hur mycket som helst till det, men jag hade ingen lust direkt, så jag fuskar och läser på de sammanfattningar som finns. När jag läst klart de senare idag, ska jag återgå till att plugga som jag gjort innan jag blev lat. I min egen takt, utan någon tidspress. Eller kanske lite press. Tur att vi har en så bra bok.

Glömde jag att nämna vad som skedde i lördags? Var på förfest hos Sara och det var trevligt. Bilder och sånt finns i vår alldeles egna bilddagbok, ja klassens alltså. Sen vidare till kåren för att dansa loss lite. Det var väl inte direkt någon superbra stämning där, mest som att luften gått ur. Kan ju ha berott på musiken, eller mitt nyktra tillstånd. Var frestad flera gånger under kvällen att dricka. Särskilt när alla satt med sina goda cider och klunkade.

Men jag lyckades hålla mig. Folk var ganska fulla på kåren, som jag uppfattade det. Men det kanske alltid är så? Man blir ju aningen mer uppmärksam när man själv är nykter. Jag brukar väldigt sällan märka att andra är fulla när jag själv är det, såvida det inte är någon som är väldigt full.

Temat var ju lucia och jag hade glitter på mig kvällen till ära. Nej, jag brukar inte ha glitter på mig, men det var omvänd lucia, serrni. Igår var vi ett gäng och kollade på film hos Andy. Åt saffransgifflar så det stod härliga till, toppade det med två micropizzabitar. En rejält degig mage fick jag efter det.

Nu ska jag ta mig till skolan och vara studentig och flitig.

Andra bloggar om: , ,

Intressant