Jävlar i min lilla låda

Den här veckan har jag en del att stå i. Sitter och pillar lite. Ska lämna in 4 olika grejer och ha ett seminarie. Gud så kul. Kanske ska leta upp en lämplig artikel att opponera på till seminariet, så det är klart. Sen ska jag avsluta mina uppgifter till kvantitativa delen och sen är det ett PM kvar, ska väl gå bra 🙂

Hoppas hoppas det går som det ska.

Gu va skönt!

Har redan varit här cirka 1,5 timme och det har inte hänt särskilt mycket om vi säger så. Två danskar som skulle fylla i alla papper. Väldigt stimulerande. Sen att man inte heller får ha öppet hjälper ju inte. Får ju ingen luft. It’s kind of boring here. Men det är ju mindre än två timmar kvar ändå. Tror jag ska ta mig en liten stund i solen på vägen hem, cyklar ju ändå förbi Lögarängen på vägen. Gud vad skönt att sluta tidigt.

Läs läs mera läs.

Åh herre gud i min lilla låda vad det är dags att börja lägga i en högre växel när det kommer till studierna. Jag har massor med läsning att komma ikapp med. Jag bör väl åtminstone ha kollat i böckerna innan tentaskrivandet sätter igång på allvar. Sen vill jag gärna veta hur min första hemtenta gick.. Nej, hopp i säng och läsa tills jag somnar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fakta om Evangelism

Med tanke på mitt inlägg igår om Mike Huckabee så surfade jag runt på nätet för att ta reda på mer om hans trosinriktning. Närmare bestämt den evangeliska. Han är ju faktiskt pastor i två av dess kyrkor. En av alla dem som sprider Jesus budskap i syfte frälsa orädda själar. Det som utmärker deras tro är att de är övertygade att Jesus kommer återvända till jorden och skapa ett Guds rike på jorden. I samband med detta kommer alla otrogna, som ateister, muslimer, judar, katoliker osv. alltså de som inte tror på just detta att Jesus kommer åter. Det finns idag 70 miljoner som tror mer eller mindre på detta, de flesta mer än mindre. De är ungefär lika tossiga som scientologer om man frågar mig.

Såg några filmer om detta för ett par år sen, som heter Left Behind. En skådespelare som jag känner till från en serie som heter Growing Pains, Kirk Cameron spelar en journalist som blir kvar efter att Jesus hämtat hem alla som hör hemma i himlen, alltså de trogna. Detta kallas för Rapture.

Det är detta som Mike Huckabee baserar sin tro på. Det är också vad som gör honom till en farlig man. Som gör vilken religiös människa som följer en skrift som skrivits av andra människor farlig. För de är helt övertygade i sin tro att detta är Guds ord. Evangelismen som detta kallas, bland annat, det kommer i olika former och förekommer givetvis i Sverige. Det värsta är att de vill rädda så många själar som möjligt, vilket gör att de missionerar i hela världen, självklart i de fattigaste delarna. Där deras nummer växer.

En summering av vad kärnan i deras tro är finner man på Wikipedia

”John C. Green, director of the Ray C. Bliss Institute of Applied Politics at the University of Akron in Ohio, found in the 2004 American Religious Landscape Report[2] that despite many variations, evangelicals in the United States generally adhere to four core beliefs:

1. Biblical inerrancy
2. Salvation comes only through faith in Jesus and not good works (in particular the belief in atonement for sins at the cross and the resurrection of Christ) Scriptural references: John 14:6, Hebrews 9
3. Individuals (above an age of accountability) must personally trust in Jesus Christ for salvation.
4. All Christians are commissioned to evangelize and should be publicly baptized as a symbolic confession of faith. Scriptural reference: Matthew 28:19, Acts 1:8”

I Sverige finns också de som vill att bibeln ska ha en mer betydande roll som skrift. Som tur är är vi det mest sekulariserade landet i världen. Vilket jag uttryckt min tacksamhet för.

Intressant?

Grey december

Oj, the tröttness. Ja så går det när man slarvar. Sitta och skriva Pm natten innan det ska vara inlämnat är inte att föredra, hör ni det kids, var ute i god tid. Planering is teh shit. Snart föreläsning i uppsatskursen. Ska bli intressant, om jag orkar hålla mig vaken vill säga.

Min meningsbyggnad är tydligen inte den bästa fick jag lära mig inatt. Nu kanske jag slutar skriva men först i en mening och sådant. Jag klarar mig rätt bra ändå. Stavar ju som en gud, haha!

Veckan erbjuder lite allt möjligt. Föreläsning nu först, sen måste jag verkligen brainstorma fram något lagom jobbigt att skriva uppsats om för jag har handledning redan imorgon. Sen är det styrelsemöte på onsdag. Sen tänkte jag åka hem till Södertälje en sväng med för att hälsa på, var ju ett tag sen. Fira att ett syskonbarn fyller åtta år minsann. Beroende på vad jag får för handledningstid på fredag, så åker jag hem på antingen onsdag kväll eller torsdag morgon. För att komma tillbaka till Västerås på torsdag kväll eller fredag morgon.

Sen fira Elton och Bex på fredag kväll efter att ha haft handledning där på dagen. Sen är det helg hela helgen. Måste verkligen komma upp med ett bra schema och upplägg för hela den här uppsatshistorien, vill inte sitta där sista dagarna och ha panik. Tror jag vet vilken metod jag vill använda mig av iallafall. Men då måste jag verkligen fördjupa mig mer i den så jag inte sitter som de senaste dagarna och känt att jag haft för dålig koll.

Förhoppningsvis hjälper handledaren en ganska mycket. Nu ska jag sluta svamla.

Ointressant värre.

Ikväll är det hockey och schlager som gäller.
Inget konstigt med det, tror de flesta ska se det.
Jag slipper ta mig iväg och behöver bara åka hiss.
Så skönt.

Imorgon är det spex och finalen i VM oavsett om det är Sverige som spelar eller inte.

Gud vad jag inte har något roligt att skriva om.

Ta åt er äran, människor!

I många sammanhang så har jag lagt märke till ett högst irriterande beteende, som jag tycker är väldigt tråkigt. Att tillskriva en högre makt all ära för saker som man själv åstadkommit.

Jag förstår liksom inte syftet. Om jag ska vara helt ärlig. Det är som att ogiltigförklara sig själv. Att det inte spelar någon roll vad jag än gör, för det är ändå inte min vilja som har det avgörande i situationen.

Nej, man ska ge all ära och tack till Herren i himlen. Tacka Gud. För han har gett en liv, så han är orsaken till allt. Utan Honom hade ni inte kommit dit ni är idag. Utan Honom skulle ni inte lyckas med något alls. Han är förutsättningen för all framgång.

Ett exempel på det jag menar är f.d. Idol-deltagaren och nyligen Oscarsvinnaren Jennifer Hudson. Hon skriver såhär i sin blogg på jenniferhudsononline.com

”In 2007, we are looking at a year for more movies and music for me. Now let’s step back and see how God works.”

Detta är för mig som total ateist och en anhängare till ett mer humanistiskt perspektiv väldigt svårsmält. Det liksom sticker i ögonen på mig. Samtidigt som det förminskar oss som människor, så gör det att vi ger bort makten över våra liv i andras händer. För de som förespråkar religion är i många fall sådana som vill styra över andra.

De som har en tro på ett högre väsen vill så gärna finna meningen med sitt lidande att de lägger över allt på en högre makt och jag vet att detta förmodligen sticker folk i ögonen. Men jag tror på det och känner så. De tycker förmodligen något om att jag inte vill erkänna deras tro.

Men ta t.ex statschefer som
säger ”GOD BLESS AMERICA”, eller ”Gå med Gud”, ”Med Guds vilja ska vi klara av det här”. Varför säger de så? För att de är religiösa och tror på en Gud som styr över allas våra liv? Min gissning är att de använder religionen för att styra sitt folk. De har förstått innebörden av ”Religion är som opium för folket”. De utnyttjar det till fullo. Vissa mer skrupellöst än andra. Religion har en stark roll när det kommer till att motivera.

Ta t.ex. självmordsbombare. Vad får en fullt normal människa att medvetet ta på sig ett bälte fyllt med sprängmedel och gå och spränga sig själv med andra i luften?

Jo, religion och tron att det kommer en belöning i efterlivet. För mig ter sig detta absurt och jag kan bara skaka på huvudet åt det faktum att det förmodligen inte kommer ske ett enda dugg. De dör och skapar en massa onödigt lidande, grattis!

Hur får vi de att förstå vansinnet i detta? Hur förändrar man människors syn på sin fria vilja och suveränitet? Hur får man individer att upptäcka att deras liv är deras eget att leva och ansvara över, utan att lägga sina liv i andras händer? Jag vet inte, men jag kommer att fortsätta att utveckla mitt eget liv i denna anda och försöka erövra mitt eget liv i så stor utsträckning jag kan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Intressant