Etikettarkiv: tankar

Lång sovmorgon

Lång sovmorgon skrev jag visst om, men när var detta?Jag har tydligen en tendens att påbörja inlägg om vad som sker i mitt liv och sen inte avsluta dem. Det blir i förlängningen ett inlägg som blir lite inaktuellt kan man säga. Här kommer ett från förra helgen. Mest random tankar ihopslängda i ett gytter:

Idag blev det lång sovmorgon för min del. Kan ha varit för att jag kom i säng efter 03. Ligger i sängen och glor på Wahlgrens värld och det är så jävla mycket reklam för spelsajter att jag spyr. Nackdelen med att kolla på skitprogram på playkanaler antar jag. Min största fundering är varför de har spelsajtsreklam till ett sånt program, inte riktigt samma målgrupp tänker jag. Men dags att släppa det och ägna tid åt något vettigare.

Skönt med helg är det, veckorna går så fort. Svårt att hänga med är det. Och där loopade reklamen in igen. Skiterit.

Jag fyller ju år nu på torsdag. 38 år gammal och det är ju alltid trevligt att fylla år. Jag har inte några problem med att bli äldre och letar ständigt efter tecken på att jag åldras. Jag har till exempel ett vitt hårstrå i skägget och ett på bröstet.

Nu till något helt annat. Ibland förstår jag inte hur vi människor orkar. I mitt liv händer som en del vet en hel del, det är saker på jobbet, det är privata saker. Mycket förändringar och känslor. Men på något sätt så hanterar man det hela. Vi har så mycket förmåga att rulla med slagen och bryta ihop och komma igen. Helt fantastiskt.

Färdigglott

Jag kan bara känna och höra hur censuren smattrar. I min hjärna och från hela jävla världen. Men vafan, det har ju inte hindrat mig förr. Det är inte så svårt att vara pretentiös och verka lite väl överdrivet djup och ja inte vet jag. Men det kanske är för att det är svårt att uttrycka med ord, än hellre med tankar.

Äh, jag är för trött för att sitta och klura ut bra saker att skriva. Skulle gått och lagt mig för fyra timmar sen. Finns för mycket skräp ute på das intarwebz att glutta på. Men nu får det fan i mig vara nog, ja det får det.

Lobotomi nästa?

Jag vet inte vad jag ska säga, att jag förväntade mig det här, eller att det var nog lika bra. Att nollställa sig för att slippa ta smällar som kanske kommer känns ju sådär. Samtidigt som jag vill brista ut i saker som varför kan det aldrig vara enkelt och varför ska det vara så svårt så inser jag att det bara är så.

Någonstans känner jag också att jag är så sjukt trött på mig själv. Alla jävla kvasitankar och dumma teorier om varför jag är och gör och tänker som jag gör. Behöver fan en lobotomi snart, för så här kan jag inte hålla på. Var patetisk, gör bort dig, gör nånting! Lite eller ganska så mycket så känns det.

Orkar inte tjafsa mer om det här idag, ska fan sova.

Allt var för konsten

Nu när jag ändå är igång ska jag fortsätta med lite tankar om en film jag såg inatt. Jag kände att temat på den var lite halvt aktuellt för min egen del, det var i alla fall något i den som jag kände igen mig i.

Filmen heter Förvandlingen och går ut på att Rachel Weisz karaktär Evelyn ska förvandla Paul Rudds karaktär Adam från en blyg och lite tafatt kille till en snygg och självsäker sådan. Det hela är en del av hennes examensarbete i konst, att se hur man kan förvandla ytan på en individ genom små manipulerande ord och uppmuntran. Och det är just detta som jag känner är intressant, hur vi genom ord kan få andra att rycka upp sig och vilja bli bättre.

Jag vet med mig själv att jag själv inte kan förmå mig själv att utvecklas inom vissa områden, jag behöver yttre påverkan för att få till en förändring. Det kan räcka med bara några ord eller en enkel uppmaning för att jag ska upptäcka saker som jag kanske aldrig upptäckt själv. Det är lustigt alltså. Att andra kan se en med helt andra ögon och trycka på små saker och göra en så stor skillnad.

En kommentar om konst och temat runt det i filmen. Jag tycker att det hon gjorde var moraliskt fel och att hon berättigade sitt agerande med att det var konst, det kändes galet. Man kan inte göra en massa saker med personer och sen säga att det var i konstens namn och sedan gå fri från all skuld. Så fungerar det inte.

Sängslängning

Det är svårt att veta riktigt vart man är på väg tycker jag. Ena dagen kommer tanken att jag kanske ska göra något som kanske är något liknande det här och sen en annan gång kanske jag får en helt annan inriktning på vart jag är på väg. Vilket som kanske? Jag vet inte, vilket nog är det största problemet. För att veta är att föredra?

Bara en massa jävla frågor och typ inga svar. nej, inte tänka eller känna efter för mycket, bara tuta och kör nu. Ny vecka, fullspäckad och bra skit. Möten och plugg och mer möten och mer plugg och kanske lite fest. Ungefär som förra veckan. Drunkna i en massa saker som kan göra att jag inte tänker dumma tankar och gör mindre bra saker.

Dags att slänga sig i säng.

Tankar en lördagkväll

Medan pastavattnet kokar upp kan jag rapportera att jag är dödligt trött på vinter och kyla. Den gör mig till en orkeslös seg fläck. Har även lite ont i min nacke, sov visst inte så bra. 😉 Men det jag skulle skriva om var att jag har en massa tankar och idéer om mitt liv som jag kanske ska försöka ta tag i. För att se vart min väg fortsätter efter studierna. Kan tänka mig att dra iväg utomlands för att se mig om. Spara ihop en massa pengar i sommar och sen bara dra. Det kan vara en jävligt bra grej att göra till hösten eventuellt. Eller nästa vår.

Också har jag en del idéer som jag vill försöka göra något av. Men det är lite svårt att veta hur det ska gå till och göra allt själv. Måste leta upp lite folk som delar visioner och kan inspirera. 🙂

Obalans

Jag är i obalans. Jag har ingen koll på något alls känns det som. Jag bara orkar inte. Trodde att jag kommit undan mina bekymmer och att tankarna skulle sluta snurra och snurra och snurra. Men det är visst tillbaka så att jag vet inte riktigt vad jag gör just nu. En tanke kan komma, sen kommer nästa och nästa och nästa, men jag kommer ingen vart. Jag gör inget som är vettigt och jag kan liksom inte ta tag i saker. Det är enkelt uttryckt kaos i mitt huvud. Vilket lamslår mig. Jag orkar inte. Jag sover inte alls bra heller. Jag kan inte motivera mig till att sova tidigt. Kan ju lika gärna kolla på tv och sova bort halva dagarna. Vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Ska skita i allt idag, se på film och tv, sen imorgon ska jag tvätta. Kanske hittar på något. Vore bra. Nu så är det dags.