Full fart framåt

Sitter och skriver på min uppsats och jag kommer någonstans, inga jättesteg, men ändå små små steg framåt. Känns jättebra att äntligen få något gjort. Handledningen senast var rätt avgörande. Satt i två timmar och gick igenom det jag höll på med och förenklade en del som krånglade till det för mig. Nu när P-resan är avklarad så kan jag koncentrera mig ordentligt på uppsatsandet, men självklart har jag dragit på mig någon slags sjukdom. Kanske var det inte så smart att sitta i bastun och springa ut och rulla sig i snön och in i igen.. 😛

Dansa natten lång

Jag tänkte jag skulle festa nykter ikväll. Ska dansa järnet och göra av med lite fläsk på en och samma gång. Det gör man ju inte om man super liksom. Ska bli skoj. Var bra länge sen jag var ute och dansade. Fast nu blev jag lite trött. Vaknade av att jag var pissnödig i morse 6.30, sen hade jag ju föreläsning där jag satt och höll på att dö av syrebrist. Oh well, nu ska jag iväg, tjena hej!

Nu i Västerås!

Eftersom jag flyttade för ca x antal månader till Västerås så har jag placerat min blogg i Västerås på bloggkartan.se

Nu ska jag äta lite och duscha, sen är det pubrunda här på staden. Detta avslutas med ett besök på en inflyttningsfest! Lär bli vinterjacka på med tanke på all snö som yr ute. Inte för att jag klagar, det ska vara snö och vinter.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ayn Rand

Jag har snöat in lite på de filosofiska tankarna som Ayn Rand uttryckt, bland annat i sina böcker, Atlas Shrugged och The Fountainhead.

Jag har ännu inte läst dessa, men nu har jag skaffat The Fountainhead som audiobook. Läste om kända människors dragning till hennes verk och hur de blivit djupt berörda av det hon skrivit om, på The Atlas Society, som även driver Centret för Objektivism. Så jag ser fram emot och se om det kommer påverka mig på samma sätt, men det tror jag. Har som sagt redan fått lite insikt i vad det handlar om. Dels av vänner och andra författare, som jag faktiskt läst, som inspirerats av henne.

Nu ska jag föra över boken till min mobil och lyssna när jag cyklar ute till syrran ute i Enhörna, där jag ska sova över i stugan de bor i under sommaren. Fantastiskt läge nere vid Mälarens kalla vatten.

Återkommer imorgon, förhoppningsvis lite mer klok.

Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant

Ateister i USA

Ja, det var på tiden att det kom något positivt från den kanten.
Jag menar, alla kan väl inte vara så insnöade på religion i det där landet.
Någon måste ju ha fattat att det inte är riktigt rätt och sant.
Eller missade de att det varit en upplysningålder och att förnuftet kanske ska vara lite mer styrande?

Nej, jag blev glad att läsa detta. Efter att jag såg den där dokumentären om Jesus Camp, blev jag lite rädd att det höll på att urarta totalt i det stora landet i väst. Men än finns det alltså hopp.

Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant

Börja om från noll

Jag har funderat över hur mina kategorier ser ut och jag är väldigt missnöjd. Jag tycker inte det är bra alls. Så helst vill jag radera alla kategorier och gå igenom alla 2200 inlägg och skapa nya allteftersom. Problemet med det är att det tar väldigt lång tid och att det kan bli ungefär 2200 nya kategorier istället, vilket inte skulle vara ett dugg bättre.

Jag skulle kunna köra övergripande kategorier, typ Politik, Motion, Mat, Kärlek, osv, men det är lite platt, vill hellre ha några med mer känsla i sig, men det är svårt. Jag blir som sagt inte nöjd så enkelt. Kan ju alltid ha underkategorier i de mer platta som jag kan döpa till något mer dynamiskt.

Ja, jag börjar med att ta bort existerande kategorier iallafall.

Andra bloggar om:

Intressant