En som förstått

Kände att det här måste uppmärksammas. Det finns de som förstår vad som är rätt och riktigt i riksdagen. Hoppas att det finns fler tappra själar som Karl Sigfrid, som kan stå emot och rösta enligt sitt samvete och inte böjer sig för någons eller någots påverkan.

Med fler sådana i riksdagen skulle Sveriges framtid se lite ljusare ut.

Edit: Han har valt att kvittera ut sig själv, efter vissa förändringar i förslaget som gjorts. Förstår inte riktigt vad de kan ha ändrat som förändrat utgångsläget så.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Oljan och marknaden

I Dagens nyheter kan vi idag läsa att bensinpriset för första gången överstiger den magiska 14-kronorsgränsen. Vilket innebär att för tionde gången i år så har det skett en rekordhöjning. Bara sen i april. De flesta konsumenter suckar och undrar hur de ska ha råd att köra bil. De ska ju ta sig till jobbet, åka på semester och storhandla. Väldigt grundläggande aktiviteter i vår del av världen. Något vi är vana med att kunna göra på en daglig basis.

Samtidigt backade priset på amerikansk råolja med 86 cent till 134:00 dollar per fat, sedan Saudiarabien lovat att höja produktionen.

Sedan kommer den här biten in i artikeln som slutkläm. Vilket jag tycker verkar vara en aning suspekt. Hur kan de sänka priset på råolja och ändå så höjs priserna i Sverige? Verkar även som att de på Gristmill är lite konfunderade över varför de som producerar oljan, saudierna, inte vill att jänkarna ska höja sin bensinskatt, de skulle ju tjäna på det.

I smell a dead rat…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Ron Paul for president 2008

Efter att jag kom hem igår, så kom jag liksom aldrig igen med skrivandet. Sen var jag tvungen att sitta uppe och följa primärvalet i New Hampshire också, så jag kom inte i säng förrän efter 05. Så jag sov till 14.00 och nu har halva dagen gått och så vidare. Jag har inte ens ätit något ännu. Vilket är mindre bra. Men nu har jag dammsugit i alla fall. 😛

Ska äta något, styra upp mig själv med en alvedon, har fortfarande ont i huvudet. Sen ska jag se om jag inte kan få lite gjort ändå. Eller så skyndar jag mig till friskis och går på ett pass. Kan ju göra något positivt. Fast jag känner mig utvilad och redo att kämpa lite med uppsatsen med.

Det här med primärval och USA-valet överhuvudtaget är ganska intressant, särskilt nu när de har en kandidat som jag känner är värd att kallas en bra kandidat. Han har vissa åsikter som jag inte håller med om som att han är pro life och att han inte vill lagstifta för mer vapenkontroll, men annars tror jag att han är ganska dead on. Ron Paul är hans namn och han vill återgå till de ideal som konstitutionen står för, samt minska den federala statens makt över folket. Detta tror jag är framtidens visa för USA och faktiskt hela världen.

Nu är problemet det att han blir förstås ganska motarbetad av de traditionella medierna, med FOX och diverse andra tvjättar i spetsen. Det handlar om ren censur och ignorans från deras sida. Eftersom han inte blir lika uppmärksammad i media som till exempel Barack Obama och Hillary Clinton på den demokratiska sidan eller Mike Huckabee (jävla idiot, gå och dö) och Mitt Romney på den republikanska sidan. Det blir så mycket svårare att få ut sitt budskap då.

Efter omröstningen i Iowa såg det rätt positivt ut, han fick 10 % av rösterna och var före f.d. borgmästaren i New York Rudy Giuliani, vilket är väldigt positivt. Nu i nattens val i New Hampshire blev han dock slagen av den samme. Vilket är riktigt synd, men jag hoppas på att hans gräsrötter fortsätter kämpa vidare med att sprida hans budskap. För det skadar inte att fler amerikaner blir väckta ur sin sömn…

Intressant?

Ännu ett vg

Att det ska vara så svårt att få till en bra dygnsrytm. Förra veckan skötte jag mig exemplariskt. Var uppe innan 10 varenda dag. Sen kom helgen och fest i fredags, då blev det liksom som att jag tog igen all den sömn jag inte tagit ut i veckan. Sov till 15.30, inte så smart kanske. Sen vet jag inte riktigt hur jag har gjort. Gick förvisso upp tidigt i går morse, men det var för att jag skulle med tåget hemåt rätt tidigt.

Fick veta mer om det här frivillighetspaketet, vilket verkar ganska lovande, ska söka iallafall och se om jag får det. Vore ju inte helt fel liksom. Om det blir så att jag får det så kan jag betala av på mitt csnlån och leva ganska bekymmerfritt ett tag. Måste bara se till att hitta ett bra sätt att inte slösa bort allt på en gång.

Nu är jag sådär slöseg och kommer inte iväg till skolan. Måste få lite gjort varje dag om jag ska hinna med denna uppsats. Annars blir jag besviken på mig själv. Fick förresten VG på metodkursen, alltid trevligt, även om jag inte känner att jag bidrog så hemskt mycket. Men jag får tänka på den ljusa sidan, jag var i allafall delaktig.

Dags att dra.

Intressant?

Aussie

En liter vitt vin. Detta har jag köpt och ikväll ska jag dricka en liter vitt vin. Hur det kommer påverka mig denna gång? Jag blir väl full och glad. Det brukar vara tanken. Hur jag kommer må imorgon? Antingen mår jag bra, eller så mår jag mindre bra. beror på födointaget och hur kvällen urartar sig. Brukar dock inte fundera så mycket över vad som sker på fyllan, jag har ju en ursäkt. Jag var ju full. Med det inte sagt att jag beter mig hursomhelst när jag är berusad. Men jag skäms oftast inte. Varför ska jag skämmas?

Nej, nu ska jag sluta vara djup och klä på mig.

Kristna väljare viktigast

Kampen hårdnar i USA om landets kristna väljare

I kampen om att få så många väljare som möjligt, säljer nu de demokratiska presidentkandidaterna ut sina religiösa övertygelser, för att visa att de också delar den tro som är så viktig för så många, speciellt för de uppemot 60 miljoner som är bibeltrogna, av deras möjliga väljare.

Jag tycker personligen inte att religion har med politik att göra, eftersom det blir till ett slags medel att sprida den egna tron. Det är bara att se på de länder där de religiösa ämbetsmännen leder landet. Det hämmar enligt mig den mänskliga utvecklingen. Bokstavstroende ger mig rysningar. Snacka om att lägga sitt liv i någon annans händer.

Enligt de som är troende så är det moral och värdefrågor som är viktigast, vilket nu alla som vill bli valda till president måste ta hänsyn till. Förhoppningsvis är det mesta ett spel för gallerierna. Eftersom demokraterna inte tänkt ändra sig när det kommer till abortfrågan och de homosexuellas rättigheter. Fast de tonar ned de frågorna istället, för att inte stöta sig med de religiösa väljarna och försöker överflytta tonvikten till frågor som miljön och klimathotet och kampen mot fattigdom och rasfördomar.

Jag medger att jag är djupt oroad över situationen där borta. Religion klingar inte positivt i mina öron och särskilt inte med så många troende i ett land som verkar gå åt fel håll.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Intressant

Principavtal kanske en lösning?

Israel föreslår avtal om stat

Detta mina vänner, var väldigt spännande att läsa om. Förvisso inget som säger att det ens kommer att accepteras någonstans utav den palestinska befolkningen eller dess olika ledare. Men början på en lösning är alltid att man försöker komma med förslag och se vad som går att komma överens om.

Nog för att de har hållt på i 60 år, men nya infallsvinklar och lösningar krävs för att något ska hända över huvud taget. Ska bli spännande att se om det mottas med skeptiscism eller med en kanske lite mer öppen syn. Perspektiv finns det många av och jag vet inte, men från mitt ser det inte ut som en helt idiotisk lösning. Fast vad vet jag?

Det som förvånade mig mest var att de tillåter palestinierna att utropa Jerusalem till sin huvudstad. Fast i slutändan kanske det bara är lögn och förtal.

Intressant