För gammal för jul.

Jag har förlorat allt vad julkänsla heter och är inte det minsta ledsen för det. Julen är ju till för barnen och det är jag ju något jag absolut inte är längre. Jag blev nog vuxen någonstans för 2-3 år sen skulle jag tro. Nu handlar julen mest om att få vara ledig från jobbet och ta det lugnt i sällskap med familj och vänner. I år är det väl behövligt må jag lova.

I övrigt tycker jag julen blivit för kommersialiserad. Ständigt denna press att ha julkänsla och julstämning i kroppen. Man ska köpa julklappar till höger och vänster och när barnen sitter där på julafton vet de inte vart de ska börja i havet av alla klappar som de får av hela släkten. Jag tycker det räcker med att föräldrar och syskon köper presenter till varandra i varje familj och sen skiter man i kusiner, mostrar och morbröder.

Särskilt i min familj är det invecklat, därför slutade jag köpa julklappar till de vuxna nånstans för tio år sen, då det var 5 stycken syskonbarn i familjen. Nu är det åtta. Samt att jag har 4 systrar med sina respektive. Kan ju inte köpa julklappar till 20 personer varje år liksom. Sen känns det som att de har allt man kan vilja eller behöva redan. Då känns det ju bara löjligt att köpa ännu mer. Nej, i år blir det inga julklappar.

Det har ju även varit hektiska tider i över en månad för min del, men med julen sänker sig friden. Äntligen kanske jag kan släppa allt och pusta ut. Jag har klarat av flytt och byte av jobb, nu ska jag bara återanpassa mig och börja leva sunt och inte förbli en slacker. Vilket inte är så lätt alla gånger. Men nu slipper jag iallafall frestas av alla pipparkakor och diverse annat vi slängt i oss på rasterna här på jobbet. Ska bli skönt att få vila upp ryggen och händerna med.

Pengarna har flytit den här månaden när det kommer till allt vad räkningar heter med. Fick en elräkning från gamla lägenheten på över 2000:- , vilket jag inte direkt räknat med. Det är dyrt att flytta, men nu är det betalt.
Just nu väntar jag mest på att få åka hem, har några moppar som ska ur en torktumlare om kanske en kvart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.