Tankar om bloggen.

Jag har haft en hel del funderingar kring mitt bloggande på sistone. Mest kring kommentarer och besökarantal. Det är mycket tankar kring hur man får fler besökare som engagerar sig i det man skriver om. Vad det är som får folk att vilja komma tillbaka och läsa mer. Det är inte så lätt alla gånger. Jag har gjort alla grundläggande saker för att uppmärksamma människor om att min blogg finns. Är med i portaler, bloggtoppar osv. Pingar alla tjänster som finns inom den svenska bloggosfären. Länkar till andras bloggar.

Men det handlar ju självklart inte bara om det. Det handlar ju om innehåll också. Hur jag skriver, vad jag skriver. Där får man ju göra något slags avstamp i vad man själv vill skriva om. Jag kan ju bara skriva som jag gör och sen hoppas att någon finner det lockande. Även om jag förr gjorde det mer personligt så är det fortfarande det till viss del.

Ska försöka mig på att undersöka vad som är intressant för de som faktiskt återvänder, vet att det bara handlar om ett tiotal, främst vänner och bekanta. Men det kan ändå ge mig någon slags bild av vad som är mer intressant än annat.

Något som jag lagt märke till är ju att ca 90% av besökarna hittar hit via sökmotorer som google. Resten kommer från diverse communities och pingtjänster. Positivt när det kommer till sökmotorer är mängden med inlägg och text. Ju mer man skrivit om diverse ämnen, desto större är chansen att folk som söker efter sådant jag skrivit om, faktiskt hamnar här.

Anledningen till att jag vill ha mer besökare kan vi finna i min utbildning. Jag vill ha mer social interaktion, mer respons på mitt liv och det jag skriver om. Har nog alltid varit orsaken. Fick en hel del respons på Lunarstorm där jag började skriva dagbok. Sen är det ett bra sätt att ventilera på. Ja det vet alla som har lite mer personliga bloggar.

Måste bli bättre på att kommentera på andra bloggar med. Har helt missat den sociala delen där. Visst har jag skrivit en kommentar eller två i mina dagar, men jag kan bli bättre.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

3 svar till “Tankar om bloggen.”

  1. Var dig själv och försök att strunta i besökarantal. Ger du någonting av dig själv till oss läsare så kommer vi tillbaka. Floskler, politik och vanliga allmänna fraser lockar ingen att återvända. I grund och botten så tror jag att det bästa är att släppa jakten på träffar och bara skriva. Sen om man vågar och har modet så skriver man om sådant som man har inom sig och inte berättar för så många IRL… sådan ärlighet ger respons i längden. Att vara sig själv helt enkelt utan att jaga billiga popularitetspoäng.

    Tror jag då…

  2. Jag tror att Jerry har rätt. Man ska inte stirra för mycket på loggarna (sagt av en som ständigt har en flik med StatCounter öppen i Opera) utan skriva det man känner för. Däremot kan man försöka skriva regelbundet och dessutom läsa andras bloggar och kommentera på dessa. Om inte annat än för att vara lite schysst och uppmuntra bloggare som man gillar. What goes around comes around…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.