Lunarworks säljes

Lunarworks till salu

Så har det då kommit till att de ska säljas, ägarna till bl.a. Lunarstorm och succén Bilddagboken verkar ha lagt ut sin verksamhet för att gå för högsta bud ute på den hårda marknaden. Orsaken är rätt oklar, men som DN skriver så är det förmodligen pga. den hysteriska facebookhypen som verkat sen i somras. Övriga communitys har fått på foten ganska rejält. Jag själv gick ur Lunarstorm efter 7 års trogen tjänst nu förra året. Såg ingen poäng i att vara kvar längre.

Bilddagboken är dock en tjänst som kan vara lukrativ att köpa in sig i. Varenda jävel med mobilkamera eller digitalkamera verkar lägga upp sina bilder där.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Många inlägg har det blivit

Innan bloggar fanns så skrev jag dagbok på lunarstorm, vilket de som känner mig nog känner till. Om det som jag skrev där kan räknas som inlägg i en blogg så har jag bloggat sen år 2000, De flesta, alltså majoriteten av de som bloggar idag, har bara hållit på i ca ett år, eller så i runda slängar. Antalet inlägg de har publicerat ligger kanske runt 500.

Jag ser det som en del i min historia. Det jag skrivit om mitt liv. Allt som jag har gått igenom de senaste 6,5 åren. I april är det 7-årsjubel. Antal inlägg har passerat 2000 och är på väg mot 2100. Kommentarer är inte så vanliga, har 252 stycken varav flertalet är mina svar på andras kommentarer.

Men för att komma till poängen, så är det nog inte så väldigt många som skrivit så mycket. Sen är jag medveten om att kvalite är mer värt än kvantitet. Men jag kan inte annat än skriva som jag gör. Hur ointressant och tråkigt det än må vara. Fast jag tycker inte det är det.

Jag är iallafall att fenomenet blogg kom till, för det har öppnat upp för en hel värld av möjligheter.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Tankar om bloggen.

Jag har haft en hel del funderingar kring mitt bloggande på sistone. Mest kring kommentarer och besökarantal. Det är mycket tankar kring hur man får fler besökare som engagerar sig i det man skriver om. Vad det är som får folk att vilja komma tillbaka och läsa mer. Det är inte så lätt alla gånger. Jag har gjort alla grundläggande saker för att uppmärksamma människor om att min blogg finns. Är med i portaler, bloggtoppar osv. Pingar alla tjänster som finns inom den svenska bloggosfären. Länkar till andras bloggar.

Men det handlar ju självklart inte bara om det. Det handlar ju om innehåll också. Hur jag skriver, vad jag skriver. Där får man ju göra något slags avstamp i vad man själv vill skriva om. Jag kan ju bara skriva som jag gör och sen hoppas att någon finner det lockande. Även om jag förr gjorde det mer personligt så är det fortfarande det till viss del.

Ska försöka mig på att undersöka vad som är intressant för de som faktiskt återvänder, vet att det bara handlar om ett tiotal, främst vänner och bekanta. Men det kan ändå ge mig någon slags bild av vad som är mer intressant än annat.

Något som jag lagt märke till är ju att ca 90% av besökarna hittar hit via sökmotorer som google. Resten kommer från diverse communities och pingtjänster. Positivt när det kommer till sökmotorer är mängden med inlägg och text. Ju mer man skrivit om diverse ämnen, desto större är chansen att folk som söker efter sådant jag skrivit om, faktiskt hamnar här.

Anledningen till att jag vill ha mer besökare kan vi finna i min utbildning. Jag vill ha mer social interaktion, mer respons på mitt liv och det jag skriver om. Har nog alltid varit orsaken. Fick en hel del respons på Lunarstorm där jag började skriva dagbok. Sen är det ett bra sätt att ventilera på. Ja det vet alla som har lite mer personliga bloggar.

Måste bli bättre på att kommentera på andra bloggar med. Har helt missat den sociala delen där. Visst har jag skrivit en kommentar eller två i mina dagar, men jag kan bli bättre.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Innan jag somnar.

Jag borde skriva blogg här också. Tror fan jag ska göra det ändå. Känns som att ni där missar allt jag säger. Inte för att jag säger så värst mycket nuförtiden. Men det kanske kommer. Livet kanske ter sig annorlunda. Skriver ju redan annorlunda än här. Kanske har med hela Lunarstormgrejen att göra. Man vet ungefär vilka man skriver för, det blir kanske mer personligt så.

5 år sen den hemska dagen, usch. nine eleven

————

03.09

Vill jag bara säga att jag är glad för att jag har min familj. Även fast de är längre bort än nära oftast. Livet är väl sånt. Får ta vara på de stunder man ses.

Annars så vet jag inte vad jag ska skriva om. Det sker en hel del. Nolleperioden i skolan är slut och jag ska försöka mig på att bli helt frisk nu. Blir till att ta det ganska lugnt. Inget mer än plugga. Tror inte det är något annat som sker heller. Inget som är mer ansträngande än för huvudet.

Hamnade på bio idag med några klasskamrater. Klev av tåget och så helt plötsligt hade jag hamnat i en liten träff. Vi var några stycken som klev av samma tåg från E-tuna. Sen såg och träffa vi massor med folk. Lite kul det där att man faktiskt inte är helt isolerad i en stor folkmassa, utan känner igen och dessutom hälsar på folk.

Så är det inte hemma.

Det bådar gott för framtiden om inget annat.

Alla är så öppna för nya människor och man känner sig inte utesluten utan välkommen och inräknad i gemenskapen. Alla har liksom samma förutsättningar. Skitbra. Det som är ännu bättre är att de flesta är funtade någorlunda likadant.

Operation slutförd.

Har efter ca 1 år äntligen fört över allt jag skrivit på lunarstorm till bloggen. Grejen är den att innan jag fann detta otyg som kallas för blogg så skrev jag dagbok på Lunar. Det började jag med samma dag jag blev medlem där, alltså den 20:e april 2000.

Sen blev det lite som en grej jag var tvungen att göra varje dag. Har skrivit ner en hel del av det som hänt i mitt liv där sen dess, både på ont och gott. Blickar jag tillbaka så känns det som att jag lagrat alla mina insikter och all den livserfarenhet som jag samlat på mig under dessa år.

Man kan även se hur jag utvecklats, både i hur jag skriver och som person. Vilket jag tycker är rätt faschinerande. Även om det är en rätt så stor egotripp. Men det är sånt man får ta. Jag gör det ju för min egen skull. Jag tvingar ingen att läsa osv.

Ännu en sak jag konstaterat är att jag skriver som mest intressant under de perioder då jag mår dåligt eller väldigt bra. Vilket inte är så himla konstigt.

Fler inlägg om dagboksöverföringen:

6-årsjubileum
En ursäkt.
Average
Status dagboksöverföring.
Gamla dagböcker

Nu ska jag se Shaun of the dead, efter många om och men.

6 årsjubileum.

Idag är det på dagen exakt 6 år sen jag gick med i Lunarstorm och började skriva dagbok. Hade inte skrivit dagbok innan jag började med att göra det på internet, vilket är lite synd. Men jag är rätt nöjd över det jag åstadkommit hitintills ändå. Har blivit både barnsliga inlägg om saker som jag i dagsläget inte känner igen mig själv i och mer djupa saker.

Om saker jag gått igenom, val som skett och val som inte skett. Det händer mycket på 6 år och även om jag inte skrivit ner allt, så finns en hel del av mitt liv med däri. Det mesta har jag fått in i bloggen här. Men det är fortfarande ungefär ett år kvar. Juli 2002-Juni 2003.

Just nu har jag fått gå in och ändra felaktiga datum, som åstadkommmits av blogger då jag importerade inlägg därifrån. Men det är jag nog klar med snart.

Nu är lunchen slut.

En ursäkt.

Om ni kommer hit via nyligen eller någon annan pingtjänst och märker att det inte finns något nytt skrivet, så får jag be om ursäkt, jag håller på och lägger in gamla inlägg som jag skrivit på Lunarstorm. Så det kan hända att det blir lite falsk marknadsföring. Har bara ett och ett halvt år kvar nu dock, så det kommer nog inte dröja alltför länge innan det är klart.