Tankeställare

Fick mig en liten tankeställare förut. Tänk om jag skulle. Ja, testa att engagera mig i en grej. Eller i allafall försöka att sätta mig in i det och liksom försöka mig på det. Jag blev vald till suppleant i linjeföreningen idag. Jag är inte längre kassör. Utan så fort jag fixat till budgetbalansen och haft möte med revisorn och lämnat över allt till den som blev vår nya kassör idag, så är det slut med det. Då kan jag koncentrera mig på nya saker. Det var efter mötet som jag diskuterade lite med några om vissa av föreningens syften. Att vi finns till för att kunna påverka hur utbildningen utformas och se till att de som går på programmet och läser kurser inom institutionen ska kunna påverka genom oss. Nu valdes inga till posterna som utbildningsansvarig eller näringslivsansvarig så det kommer falla lite på oss suppleanter att engagera oss lite i sådant.

Syftet med dessa poster är ju att just påverka hur utbildningen utformas och även se till att det sker någon sorts kontakt med arbetsmarknaden. Så att kontakter kan knytas och de som studerar ska kunna få en insikt i vad de kanske kommer kunna jobba med i framtiden. Många inom programmet vet inte riktigt vart de kommer hamna efter utbildningen, mycket pga. att de inte vet vad de vill göra efter den. Vart deras utbildning leder helt enkelt.

Men om vi kan se till att få några företag eller yrkesverksamma att komma för att informera eller föreläsa om vad de ser för framtid eller vad de tänkte på när de valde inriktning så kan det kanske vara till hjälp för de som just nu kanske är lite vilsna.Det blir kanske mer konkret eller mindre oklart vad som väntar en ute i yrkeslivet. Det behövs även nya tankar och inriktningar på utbildningen. Det går att använda den i väldigt många sammanhang och syften. Jag tror att många stirrar sig blinda på kanske just företagshälsovård, försäkringskassan eller liknande yrken, när det faktiskt går att arbeta inom vilken bransch som helst. Det gäller bara att nischa sig och se till att hitta rätt ställe och uppgifter.

Jag tänker absolut ta upp det här på nästa möte och se om det är något som någon annan har funderat på. Sen ska jag försöka få mer gehör om det hos institutionen och kanske studievägledaren osv. Se vad de kan tycka om det. De kanske redan är medvetna om det hela, eller så får de upp ögonen och tycker att det är en rätt bra idé.

Vi får se. Ska nog höra mig för i klassen vad de känner med.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.