Blinda för vårt eget öde

De senaste två dagarna har jag lyckats zappa mig in i inspiration. Handgripligen kommit över tv-program som har inspirerat och berört min person. Igår var det en dokumentär om lilla Viktoria som var hjärtsjuk och fick ett nytt hjärta och om en f.d. amerikansk marinsoldat som agerat observatör i Sudan, närmare sagt Darfur. Jag lärde mig mycket av dessa två dokumentärer. Kanske inget som var direkt nytt, att människor kan vara grymma och hemska och helt underbara också. Utan mer fakta om situationen.

Idag har jag sett ytterligare ett inspirerande program om världen och de problem och möjligheter som vi står inför. En expedition i Linnés spår. En sak som en av de medverkande sa slog mig lite extra hårt. Hur vi är så blinda för vad som sker med vår värld. Vi är så upptagna med våra dagliga liv som vi lever som om det fanns hur mycket resurser och tid att ordna saker och ting.

Faktum är att vi är blinda. Vi ser inte allt som vår jord ger och kan ge om vi vårdar den.

Ett svar till “Blinda för vårt eget öde”

  1. Pingback: Ett eko i mängden » Blog Archive » Klum: Tänk till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.