randler – 9:e juli 2004

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser,
glöm bort bekymmer sorger och besvär.

Var glad och nöjd, för vet du vad?
En björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.

Väldigt simpelt sagt om nåt väldigt grundläggande. Nåt som vi i den sköna nord totalt glömt bort. Vi är missnöjda, cyniska och totalt otacksamma för det mesta. Tänk er att leva i en liten by nånstans i en djungel långt bortom ens vildaste fantasi. Jag tror man skulle få lov att anpassa sig, vara nöjd med det man hade där.

Våra liv är för bra för vårt eget bästa. Man ska bara ha kul och må bra hela tiden, men är livet sånt kanske? Nej, skulle inte tro det. Det moderna samhället är inte gjort för såna som vill vara nöjda och glada. Det förutsätter att folk inte blir nöjda, att man hela tiden vill ha nya prylar, bättre, snabbare. Något sjukt tycker jag nog. Men så är det att leva i en kapitalstat där allt som räknas är pengar och prylar.

Tragiskt. Förvisso naturligt eftersom det är dit vårt samhälle utvecklats under de senaste 1000 åren. Överlevnad blev till överflöd och så vidare. Helst ska det ske genom förtryck av andra som inte har det lika bra.

Dags att öppna ögonen och fly landet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.