Jag är också upprörd

A-kassan upprör.

Jag vet inte exakt varför de tycker att det är så bra att höja avgifterna. Om det är för att sänka skatterna eller om de vill få till massavhopp från facken. Men jag hoppas ju självklart att det ska föra något gott med sig, att det finns något logiskt, bakomliggande skäl som alla andra vägrar att inse.

Jag som student betalade 100 kr i avgift till facket innan årskiftet. Med påslagen ökar månadsavgiften med 239%! Jättekul. Men jag har inget val utan jag stannar kvar, för jag har alla mina försäkringar och även jobbet kvar. Kanske inte kan ta mer tjänstledigt om jag går ur facket. Utan facket kanske de som bestämmer på företaget tvingar mig att säga upp mig. Någon som vet om de kan göra så?

Ja, det är väl bara att surt punga ut med de extra kronorna..

Andra bloggar om: , , , , , ,

Intressant

5 svar till “Jag är också upprörd”

 1. Din sida har blivit fruktansvärd seg. Nej de kan inte göra vad de vill ännu med sina arbetstagare…de vill dock försämra arbetsrätten och kommer nog att genomföra en del förändringar i den längre fram…

  Klart de hoppas på att facken ska bli svagare det är ju därför de genomför de här förändringarna.

  Vinnarna i den nya regeringen är höginkomstagare och ser till att de får det bättre och förlorarna är låginkomsttagarna…

 2. Hmm, ja jag har märkt segheten, men trodde jag hade åtgärdat det. Får kolla igenom det mer.

  Jag är naiv och vill inte tro på såna där typiska argument. Ja, den som lever får se.

 3. Jag är också chockad! Jag studerar själv på universitet och döm av min förvåning att jag har fått en räkning på 344:- av min a-kassa för januari månad. Så ”Allians mot Sverige” och ”fuskregeringen” vill att jag ska betala 4128 kr/år för en försäkring som jag inte är tillåten att nyttja. Som bekant så har borgarna nu i januari tagit bort förordningen att studenter får ta ut a-kassa under den tid de är arbetslösa under sommaren.

  Jag betalar alltså astronomiska summor (för min situation med lån och allting) för en försäkring som borgarna har gjort värdelös för mig.

  Jag är fruktansvärt upprörd över denna orättvisa politik, som är tänkt att slå ut studenter och arbetslösa genom utförsäkring.

  Det är så ”alliansen” tänker DÖLJA arbetslösheten. Genom utförsäkringar, socialbidrag och desperation. Nog tar jag hellre trygghet framför en sån vidrig politik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.