Självmord i media

Läser hos hedgehogsara att det fanns personer som faktiskt satt på flashback och hejade på och uppmuntrade personen att hänga sig. Varför? Jag blir mörkrädd när jag läser om sådan cynism och förvriden människosyn. Tyvärr så känns det som att den finns lite överallt. Kanske inte så extrem dock.

Kopplar det hela till något Soran Ismail sa i sin show på Kåren i fredags. Att det borde finnas krav på att de som röstar till exempel borde avlägga något slags prov, eller varför inte för att få skaffa barn. Tyvärr alltför långt från den liberala hållning jag egentligen har, men ibland förlorar man all tilltro till mänskligheten.

Sen är det här med självmord något som är tabu i vårt samhälle, märks på att DN och SvD som är lite mer reserverade och inte skriver något, medan tabloidpress likt Aftonbladet inte har några problem med det. Finns en artikel på Newsmill som menar att det faktiskt är så att när media rapporterar om självmord så ökar antalet med självmord.

Jag vet inte hur det ser ut, men visst kan jag förstå att om det uppmärksammas på ett visst sätt i media så kan det leda till att en del känner sig ”inspirerade” eller dylikt, sjukt som det låter. Men jag undrar om inte attityden till hela fenomenet i sig kunde förändras om den lyftes på ett annat sätt. Värt att fundera på och kanske gräva vidare i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.