Det här med att finna balans i livet

medium_5751301741

photo credit: winnifredxoxo via photopin cc

Vikten av balans

Det här med att finna någon slags balans i sitt liv, inte helt lätt. Hur gör man liksom? Att få tiden att räcka och att må bra på samma gång, det är något av ett pussel som jag på senaste åren inte riktigt känt mig helt hemma i. Jag har nog alltid haft något slags behov av balans i mitt liv. Nu har jag inte gått omkring och tänkt  ”åj åh, jag måste hitta balans” men det är mer något som kommit lite ibland att jag är lite extra känslig för det. Om det är för att jag är våg till stjärntecken eller inte låter jag vara osagt, tror inte riktigt på astrologi.

Men om vi kollar på mitt liv och delar upp det i olika delar så går det att se denna obalans ganska tydligt.

pervecka1

 

Siffrorna bakom detta diagram är följande:

Sömn ca 42 timmar i genomsnitt i veckan.
Arbete ca 45 timmar och då har jag väl kanske höftat lite.
Pendlingen tar ca 12 timmar i veckan
Träning ca 10 timmar
Socialt umgänge ca 36 timmar och då främst på helger.
22 timmar slappande efter jobb och träning i veckorna och på helgen.

Nu är inte det här någon exakt vetenskap, utan bara på ett ungefär. Ingen vecka är den andra lik. Det som stämmer mest är sömnen och pendlingen, jobbet är ju 40 timmar i veckan, men bland sitter jag längre. Träningen är om jag kör 4- 5 ggr i veckan och slappande och socialt umgänge beror på om jag umgås eller inte, så tiden som de innefattar kan variera mellan de båda. Som nu i helgen så satt jag hemma och träffade inte en själ, så då blev det mer 54 timmar slappande och 4 timmar socialt umgänge, vilket innefattar när jag sov hos päronen.

Om jag fick välja och nu får jag det eftersom jag kan fantisera ihop ideala förhållanden hur jag vill, då hade det sett mer ut som följande:

Kanske pendling på 3-4 timmar i veckan,
Sömn upp i 49 timmar/vecka
Träning ligger på en bra nivå
Socialt umgänge på ca 45 timmar
Slappande på solokvist 9 timmar.
Arbete är ju arbete och kan ligga på ca 42 timmar.

Alltså ta tid från pendlandet och sova mer och umgås mer mer mer. Men samtidigt så är det ju upp till mig att styra upp mitt liv så det blir mer så, inte sitta och skriva blogginlägg om sådant här mitt i natten. Rutiner när det kommer till sömn och styra upp socialt umgänge bör vara prio ett för min del. Samtidigt tänker jag att jag lyckas ju aldrig..

Inte lätt när hela ens värld är snurrig och tankarna far och flyger överallt. Får försöka igen för sjuttionde gången.. balansen ska bli min!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.