Tillbaka till rutiner och vardagen

Bjuder på en bild på en inte så pigg jag, från när jag var sjuk.

Tillbaka till rutiner och och sånt efter en vecka med förkylning. Känns bra att ha ett jobb att återvända till, inte alla förunnat. Nej, men så drastiskt är det ju inte här. Klart jag har jobbet kvar. Jobbar ju på kommunen. Klart allt kan ju hända.

Går upp och gör i ordning Elsa inför förskolan, hon protesterar och vill hellre vara hemma, men när hon väl är på plats så brukar det gå bra, till slut. Känns lite jobbigt att tvinga henne göra något hon inte vill, men nu är det så det är.

Vissa dagar går det bra, som idag, lite sakta går det med ätandet och så vill hon göra saker på sitt sätt, vilket inte alltid är mitt sätt. Så blir det lite jagande och konflikt, men till slut så. Igår försov jag mig så då blev det lite mer stressigt. Egentligen är det min inställning som gör att det blir stressigt, för det gör inget om vi blir 20 minuter sena.

Jag har årsarbetstid = flex och ja förskolan brukar inte ha några invändningar heller. Är bara mitt sätt att tänka som gör att jag stressar upp mig. Får jobba mer på den delen. Är en hel del att jobba på med som förälder. Det är verkligen personlig utveckling att skaffa barn.

Tillbaka till hur våra rutiner ser ut på morgonen. Jag lämnar och sen går jag till jobbet. Förutom fredagar då jag får gå direkt till jobbet, utan Elsa som får vara hemma med syrran och mamman.

Idag har vi röjt en hel del i lägenheten, Linda på dagen och vi båda på kvällen. Så nu är vi helt slut efter sortering av kläder och framplockning och undanplockning av skor, diskning, slänga återvinning och storhandling. Blev inte så mycket återhämtning, men en dusch och så bums ner i säng så blir det nog bra

En overklig dröm

De senaste två veckorna har varit lite av en overklig dröm för min del. Inget har varit som det brukar eller ska vara. Jag har knappt varit på jobbet, utan jag har varvat sjukdom med vakande över pappa. Nu på måndag ska allt alltså återgå till något slags normalläge. Det känns väldigt konstigt, samtidigt som jag inser att livet kommer fortsätta trots det som skett. Att få in lite vanliga rutiner tror jag är bra. Samtidigt känns det som sagt väldigt konstigt. Livet är ju tyvärr såhär, det visste jag redan om men det är en sak att veta i förväg hur det kan bli eller vara och en helt annan att vara där och gå igenom det.

Idag har vi i alla fall tagit det väldigt lugnt, gjort praktiska saker som tvätta, diska och handlat. Skönt att få det gjort. Jag har fått en hel del gjort här vid datorn också, skrivit flera inlägg på Bra Nyheter-sidan och så. Sen har det blivit lite för mycket SimCity BuildIt och lite tv-serier och lördagsunderhållning i form av Bytt är bytt och Klassfesten. Jag ”unnade” mig en pizza och lite choklad med.

Imorgon är det ganska tomt i planeringen men kanske att vi vågar oss ut i skogen och leta lite svamp. Skönt att inte ha en massa planer, hade nog inte riktigt orkat med det nu.

Nya rutiner, nytt liv

medium_13472386673
photo credit: Runar Eilertsen via photopin cc

Nu när jag har bytt lokal och område och fått lite sällskap så ska jag väl kunna styra upp lite rutiner i mitt liv lite bättre tänker jag. Har fått en hyfsad start tycker jag åtminstone även om det tar lite tid innan nya rutiner sätter sig. Har ju inte direkt haft några rutiner att tala om. Att det skulle leda till ett nytt liv får vi väl ta med en nypa salt. Men jag hoppas ju förstås att det ska ge positiva effekter.

Efter en hel del stress efter en tidig dag på jobbet PGA. fix med kontrakt så kom jag till slut fram till gymmet för ett första träningspass på ett bra tag. Blev lite marklyft, latsdrag, dips osv.

Gäller bara att hålla igång och inte börja slacka igen. För det vore döden med tanke på att jag ligger på ca 80 kg i vikt just nu. Dags att tag i matvanor och ovanor med för de hjälper inte heller.

Komma i form, bra för kroppen, men tufft för knoppen..

 

Det här med att finna balans i livet

medium_5751301741

photo credit: winnifredxoxo via photopin cc

Vikten av balans

Det här med att finna någon slags balans i sitt liv, inte helt lätt. Hur gör man liksom? Att få tiden att räcka och att må bra på samma gång, det är något av ett pussel som jag på senaste åren inte riktigt känt mig helt hemma i. Jag har nog alltid haft något slags behov av balans i mitt liv. Nu har jag inte gått omkring och tänkt  ”åj åh, jag måste hitta balans” men det är mer något som kommit lite ibland att jag är lite extra känslig för det. Om det är för att jag är våg till stjärntecken eller inte låter jag vara osagt, tror inte riktigt på astrologi.

Men om vi kollar på mitt liv och delar upp det i olika delar så går det att se denna obalans ganska tydligt.

pervecka1

 

Siffrorna bakom detta diagram är följande:

Sömn ca 42 timmar i genomsnitt i veckan.
Arbete ca 45 timmar och då har jag väl kanske höftat lite.
Pendlingen tar ca 12 timmar i veckan
Träning ca 10 timmar
Socialt umgänge ca 36 timmar och då främst på helger.
22 timmar slappande efter jobb och träning i veckorna och på helgen.

Nu är inte det här någon exakt vetenskap, utan bara på ett ungefär. Ingen vecka är den andra lik. Det som stämmer mest är sömnen och pendlingen, jobbet är ju 40 timmar i veckan, men bland sitter jag längre. Träningen är om jag kör 4- 5 ggr i veckan och slappande och socialt umgänge beror på om jag umgås eller inte, så tiden som de innefattar kan variera mellan de båda. Som nu i helgen så satt jag hemma och träffade inte en själ, så då blev det mer 54 timmar slappande och 4 timmar socialt umgänge, vilket innefattar när jag sov hos päronen.

Om jag fick välja och nu får jag det eftersom jag kan fantisera ihop ideala förhållanden hur jag vill, då hade det sett mer ut som följande:

Kanske pendling på 3-4 timmar i veckan,
Sömn upp i 49 timmar/vecka
Träning ligger på en bra nivå
Socialt umgänge på ca 45 timmar
Slappande på solokvist 9 timmar.
Arbete är ju arbete och kan ligga på ca 42 timmar.

Alltså ta tid från pendlandet och sova mer och umgås mer mer mer. Men samtidigt så är det ju upp till mig att styra upp mitt liv så det blir mer så, inte sitta och skriva blogginlägg om sådant här mitt i natten. Rutiner när det kommer till sömn och styra upp socialt umgänge bör vara prio ett för min del. Samtidigt tänker jag att jag lyckas ju aldrig..

Inte lätt när hela ens värld är snurrig och tankarna far och flyger överallt. Får försöka igen för sjuttionde gången.. balansen ska bli min!