Vad hände nu igår?

Jaså ni trodde att jag skulle skriva varje dag nu efter mina två inlägg på raken? Oh nej, så lätt gick inte det att lura er två som kanske läst vad jag skrivit, jag tänkte att för skojs skull skulle jag pausa en dag för att skrämmas lite. Skämt åsido så hanns det inte med igår mellan vaggande, ätande, tv-tittande, jobb och röjande i trädgård.

Trädgårdsarbete

Va, har jag röjt mer i trädgården? Nu jävlar.. jo vi köpte en sån där grensåg på Lidl så vi kan börja röja bort icke önskvärda element på tomten, typ buskarna och trädet.

https://www.lidl.se/sv/erbjudanden.htm?articleId=13010

Vi köpte även en händig säck till skräpet som tillkommer när man sågar och har sönder träd och buskar.

https://www.lidl.se/sv/erbjudanden.htm?articleId=13008

Hur som helst så ville ju jag testa den där sågen direkt när jag kom hem igår så jag satte mig och pillade ihop den, laddade batteriet osv.. jadda jadda. Ut och började massakrera vårt halvdöda Hagtornsträd med ens. SÅ kul! Instant gratification om en säger så. Mindre kul att städa upp efter sig. Men nåväl fick väl ta fram sekatören och klippa grenarna i mindre bitar så det skulle få plats i vår nya säck. Jävligt vassa och osköna taggar på Hagtorn btw, stack mig flera gånger fast jag hade arbetshandskar på mig.

Den plötsliga tvisten

Och nu kommer en plötslig tvist i hela historien. Från en helt vanlig kväll hemma i trädgården efter jobb och slit så står jag där och klipper med sekatören så plötsligt känner jag hur något slår mot min högra axel och jag liksom hör en liten småfågel pipa förskräckt samtidigt och väldigt nära mig, typ bredvid mitt ansikte. Ser ner på stället under allt bråte från grenarna och kan konstatera att det är någon slags rovfågel som jagat en småfågel rakt ner i min skräphög, rakt nedanför mig där jag står på backen. Samtidigt har den då flugit så nära mig på vägen dit att dess vinge slog till mig. Ögonblicket senare flyger de ur högen och gör en svängom i luften och så är de borta igen, lika plötsligt som de kom. 

Pheew, jag hann knapp reagera för det var så surrealistiskt. Ren tur att man inte fick sig ett riv från dess klor. Nej, men som sagt jag blev inte alls rädd, mest förvånad. Är ju inte direkt vardag att ha rovfåglar jagandes på ens tomt. 

Inte lika spännande på jobbet

Ja, jag har ju förstås jobbat både igår och idag med vårt datasystem med min kollegor, trevligt men kanske inte lika actionfyllt som att bli semi-attackerad av rovfåglar på sin tomt, men ja ni förstår.. Har nästan slutfört den största delen av det vi hade som uppdrag och nu är det bara en annan stor del kvar. Får se hur det går med det imorgon. Bäst jag sover nu för det är sent och sånt, hela familjen sover ju och det ska jag med göra.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.