Obstinata, envisa, underbara unge

Oj vilken dag det har varit idag. Vaknade vid 08, fick hjälpa stora tösen upp ur sängen så hon kunde kissa i pottan. Hur bra som helst. Inga olyckor på hela dagen faktiskt. Första felfria dagen så att säga. Keepin it going är vad vi ska göra nu. Dags att ta bort sidan på spjälsängen med så hon kan komma åt pottan utan vår hjälp vid behov. Men då kommer ju andra bekymmer..

Dagen har öst på i en rasande takt och det har stundvis varit tufft och handskas med vår viljestarka tvååring. Hon säger nej när vi försöker få henne att dricka, springer runt bordet och gör allt utom att lyssna när vi säger åt henne att sitta kvar vid bordet när vi äter mat, med mera osv.. Hon har varit mer eller mindre obstinat hela dagen.

Samtidigt så är hon ju för go med, så det är ju lätt att förbise det hela när den sidan kommer fram. Men det tar ju väldigt mycket kraft och energi att hela dagarna komma med förmaningar (vilket man ju inte ska helst), men vad gör man? Försöker hitta varianter och distraktioner som funkar för stunden helt enkelt.

Astrid hänger med hela tiden på sidan om liksom, det är inte något vi vill ska ske, men det liksom blir så när man har en tvååring. Går ingen nöd på henne förvisso. Idag så la sig Elsa under Astrids stol och det var kul och busa med benen i hennes ansikte. De kommer nog ha mycket kul i livet de där två. Ska bli kul att bevittna.

Min ambition att få till en utrensning och ett iordningställande av vårt förråd ute på tomten har ju fått vänta så klart. Går inte alls i dagsläget. Vi behöver nog förstärkning av en till vuxen för att det ska gå ihop. Någon som underhåller och så. Har ju inte gått att få till någon tupplur mitt på dagen för nåt barn senaste tiden.

Ja, livet, vad säger man? Hur man än planerar och tänker ut lösningar så biter skiten en i röven ändå. Det blir som det blir och det går som det går. Bara att kämpa på och göra sitt bästa.

Att tvätta och laga mat, skölja av disk och plocka in ren disk tar ju också tid och det är ju inte så att det går att göra något utan avbrott. Sen alla grejer som ska plockas fram och tillbaka och upp och ner. Inte undra på att ryggen är halvt av.

Fick avsluta med en skön dusch och en massa onödigt slösurfande. Nu dags att lägga sig alldeles för sent igen. Som tur är verkar Elsa vilja sova till runt 08, så det är ju bra skönt. Nog med pladder från mig, nu sova så man orkar med cirkusen imorgon igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.