Frestelsernas tidevarv är nu här

Frestelsernas tidevarv kan se ut som nedan.

Vi hade sommaravslutning på jobbet förra onsdagen med tillhörande mat och gott som en festkommitté ordnat så fint. Jag var med och bidrog genom att grilla hamburgare. Vi lekte roliga lekar så det stod härliga till och skrattade. Kom hem med en fin solbränna på hjässan och allt var bra.

Enda som kunde ha varit mindre bra vore om jag fallit till föga och glufsat i mig av allt det där goda som jag just nu inte äter av. Men ju längre tiden går, desto lättare blir det att motstå dessa frestelser. Jag är lite av en av och på personlighet, eller periodare som det heter i missbrukstermer. Antingen äter jag massor av allt, eller så försöker jag avstå helt.

Tror inte jag kan äta måttligt. Det är nästan som tvångstankar ibland. Sådär så jag ångrar att jag slukade allt, för vad gav det mig egentligen? Frestelsen lockar med att det är ju så gott, medan verkligheten är något helt annat. Konsekvensen att handla på impuls blir magont, svullet tandkött, pirr i benen osv.

Fokusera på en sak i taget

Det är lite samma sak när jag sitter och använder datorn. Jag kan liksom inte göra en sak i taget, måste ha 7-8 flikar öppna i webbläsaren samtidigt och växla mellan dem. Får jag mycket gjort då? Nä, inte direkt. Det jag tänkt att jag ska göra blir rätt halvdant och effektiviteten finns inte alls med.

Testar just nu att bara ha denna flik öppen och det ger resultat direkt. Istället för att jag bara ska slänga ett getöga på Facebook, Twitter osv. så gör jag det jag skulle, direkt. Mycket bättre och så slipper jag slösa bort en massa tid. Så tipset är, gör en sak i taget. Det är bättre för hjärnan dessutom.

Jag hoppas verkligen att jag slutar se det som frestelsernas tidevarv, för då är det inte längre ett problem. Samt att jag väljer att göra valet att fokusera på en sak i taget i framtiden.tar väl tid att vänja sig av med allt multitaskande.

Ännu en vecka av #mynewlife

BIld av skeeze från Pixabay

Fjärde veckan av #mynewlife avklarad med bra resultat. Har tränat ungefär som jag ska, ätit som jag ska och hållit mig aktiv även de dagar då jag har haft vilodagar. Min rygg är inte helt nöjd med träningen, men det får väl vara en avvägning hela tiden mellan att se till att den håller och att jag kan göra min träning på ett bra sätt.

Veckans träning

Måndag
Tisdag
Torsdag
Fredag

Har rattat och testat mig fram som sagt, men det är nog inte riktigt på plats än. Har inte haft några besvär med träningsvärk mer än att jag känt av den och det är ju bara bra. Måste som sagt fortfarande vara lite försiktig med ryggen. Hoppas jag hinner komma igång med lite tyngre lyft snart.

Frestelser

Har ju lagt ut en del bilder på IG och Facebook på de frestelser som kommit min väg under veckan. Tänkte återge hur jag tänker kring dessa. Jag har haft det lite som pepp för mig själv att visa att jag klarar av att motstå dessa frestelser. Allt från tårta och kakor och bullar som hela tiden ligger framför en på fikabordet främst på jobbet. Det ska firas av alla möjliga orsaker och det är ju trevligt och så. I denna period av avstående som jag befinner mig i så har det nästan varit lätt att motstå. Var liksom hela syftet med att göra min livsstilsresa offentlig, att hjälpa mig att hålla mig borta från sådant.

Det har även hjälpt mig att mentalt koppla bort det så kallade suget som jag alltid haft. Klart det finns där någonstans men jag har lyckats göra allt som kan fresta mig till något som inte ens är ett alternativ. Lite som droger alltid varit för mig. Helt otänkbart att ens testa. Nu går det ju inte att jämföra förstås, för droger finns inte överallt och bjuds inte på som godsaker. Jag tror dock ni förstår hur jag menar.

Varför gör jag det till icke-alternativ då? Jo, för om jag ens tillåter mig själv att släppa in den minsta tanken på att jag eventuellt skulle kunna äta nåt så kommer jag till slut hamna där.

Invägning och sånt

Jag har inte riktigt sett några resultat på vågen och börjar fundera på om det ändå inte ska få vara så. För mig är det ju inte vikten som är det viktigaste. Ska försöka skära bort lite olika småsaker ur kosten och se vad som sker, men inget drastiskt. Sen behöver jag komma igång med konditionsträningen. Kanske att det ger mig lite hjälp på traven.

Nu kör vi på så hårt det går och jobbar vidare.