50-årskalas idag

Hej på er!

Här sitter jag och väntar på att Linda ska fixa sig så vi snart kan åka de drygt 17 milen till Fagersta för att fira min syster som fyller 50 år idag! Stort grattis till henne! Igår var jag ute med Lena på puben som det kallas. Med det menas ett litet ställe som heter Wirströms i Gamla stan. Var trevligt att vara ute och snacka med folk, blir ju inte lika ofta som förr men det är alldeles lagom att komma ut nån gång i månaden. Innan dess var vi och tränade på Friskis och kan ju säga att jag har rätt mycket träningsvärk idag. Får se till att komma iväg oftare och det är ju min tanke.

Innan jag åkte upp till stan så var jag och Linda ute och övningskörde för första gången ihop. Det gick rätt bra faktiskt. Ungefär lika bra som med körskoleläraren för någon vecka sedan. Imorgon ska vi köra igen, måste få upp vanan och få tillfälle att göra muskelminne och koordinationsförmågan en tjänst genom att repetera mera. Skönt att vi går in i maj nu tycker jag. Händer lite roliga grejer som konserter och så blir det framförallt varmare! Ska på en konferens som mitt nätverk är med och är partner till som heter Beteende och Folkhälsa 2017, vilket ska bli jätteroligt!

Nu ska vi rulla så dags att runda av detta inlägg. Ha en skoj Valborg nu och drick inte för mycket!

Valborg och första maj

feministjavisstDetta inlägg blev liggande så jag publicerar det en vecka senare.

Och så kom och gick Valborg, det var en lugn och skön sådan för min del. Hängde lite hemma, käkade och satt på Kvarnen i några timmar och snackade skit. Sen lite Bifteki i bröd efter på Medis, inte alls lika god som den på Maestro på Ringvägen förstås, men helt okej. Igår så stod träning på agendan, efter det så gick jag och demonstrerade för första gången i mitt liv på första maj.

Var väl mer en kärleksfest och peppande än demonstration men visst förekom det talkörer så som ”Ut med rasisterna, in med Feministerna” och ”En sista deportation, Jimmie Åkesson över bron”.

Jag blev rätt berörd när F! Ungdoms sammankallande Lisa Palm höll sitt tal på Mariatorget och åter igen när Foujan Rouzbeh talade. Se talen här under.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=47q5lQ7sbho’]

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=DJnarg6UAgY’]

Det bästa talet stod dock Gudrun för nere i Göteborg
[youtuber vimeo=’http://vimeo.com/93540643′]

Lite tankar om politiken då..

Precis som allt annat i mitt liv så är jag rätt inkonsekvent, men jag går dit min väg leder mig och gör avvägningar utefter den kunskap jag besitter. Jag har full förståelse för den liberala tanken och sympatiserar i vissa avseenden med den, men sen har vi en verklighet att förhålla oss till som jag inte riktigt tycker ser så bra ut.

I denna verklighet så gynnas oftast de som redan är privilegierade av dessa tankesätt, resten ska rycka upp sig och se till att förverkliga sig trots alla saker som de måste jobba emot som diskriminering, fattigdom, rasism och sexism. Därför kommer jag rösta på det parti som jag tror kommer lyfta dessa frågor och ge de mer vikt då övriga partier behöver förhålla sig till detta. Jag är helt på det klara att F! inte kommer styra Sverige, men kan de färga av sig på de som kommer ha makten så är jag hyfsat nöjd.

Jag har genom mina studier inom sociologi fått en förståelse av den intersektionella analysen som gör att jag med lätthet kan se att det F! står för och vill är rimligt om en ser till mellanmänskliga förehavanden. jag ser inte heller ekonomisk tillväxt och utveckling som ett mål i sig självt. Så att in absurdum försvara att de ekonomiska intressena ska ha företräde före mänskliga går jag inte med på. Balansen ligger någonstans emellan.

Alla människor förtjänar att behandlas värdigt. Mänskliga rättigheter är för mig grundläggande när det kommer till allt i livet. Sen vet jag att det är viktigt att ha en fungerande ekonomi och inte bara ösa pengar ur fickorna, men med ett balanserat finanssystem som har människors bästa i intresse kan det gå.

Igår röstade jag som ni sett och det känns rätt. Kolla in hemsidan för mer info om politiken.

Intressant?

Ge ingen tid till ånger

Mycket bra motto, vad gör det för gott? Man gör misstag och får leva med det, lär av det och gå vidare. Framåt och uppåt. Det kan alltid bli bättre med andra ord. Idag är det valborg. Hade inga planer igår och jag hade lite kval angående det. Skulle jag känna mig bortglömd och oälskad eller hur skulle jag ställa mig till detta faktum?

Alternativ finns ju alltid, en det handlar ju om praktiska saker med. Det som var aktuellt var att göra något hemma i Stockholm. Ett litet facebookmeddelande i en AW-grupp senare så blev det en inbjudan till en förfest till en ravefest. Vi får se när jag kommer från jobbet och vad som blir planen därefter, men förmodligen mat och ombyte/dusch innan jag tar buss mot sagda förfest.

Om det skulle bli inställt av någon anledning så har jag ju alltid gymmet och soffan att tillgå. Nu ska jag börja röra mig mot jobbet så jag inte måste sitta där halva kvällen.

BU och BÄ

BU: Mitt trasiga bakhjul som förmodligen kommer kosta en del, att inte få svar från chefen om hur jag ska göra med min nya anställning, om jag kommer få vara tjänstledig eller om jag ska säga upp mig/inte skriva på det nya kontraktet.

BÄ: Att vi skrev klart uppsatsen, att det är opponering idag och sen får vi veta vad som ska ändras, så vi kan bli klara med den. Att fira Valborg, det är dags att få ha kul igen!

Lite bu och bä helt enkelt.

Det här med Valborg

Jag känner mig alltså väldigt kluven. Det är så mycket med att man ska festa och allt ska vara så jävla mycket röj, fattar egentligen inte. Jag har ingen som helst lust. Samtidigt som man känner pressen att göra något som är kul. Men ja, vad ska man göra? Det är nästan så att man vill bojkotta hela skiten. Särskilt med min ekonomi. Har precis betalat mina böcker till kommande kurs. Har fortfarande räkningar på 566,50 kvar. Som dras på autogiro imorgon. Sen har jag inte så värst mycket kvar. Visst jag har stoppat undan en tusing till mat, men ja. Det lär bli en snål månad.

Huvudsaken jag har till mat. Apropå det, kanske ska äta lite frukost.

hemma igen

Kom hem nu va.. skönt på ett sätt va. Nu undrar ni nog vart jag varit va? =)
Hrrm, vad ska jag göra imorrn, vad ska ni göra imorrn?? Vad händer? Jag tycker jag bara blir sämre och sämre på att styra upp saker.. Kanske inte känns lika viktigt längre iofs.. jag menar det är ju bara Valborg. Många som fyller år dock. Arbetskamrater och kungen och systrar.. =)

”Om kärleken vore värdelös för att den inte varar för evigt så vore livet värdelöst av samma skäl”