Etikettarkiv: robert jordan

Härliga nyheter!

ÅÅÅÅH!

YAAAY! Jag tror jag får fnatt! Först så gör de filmer av Sagan om ringen, sen nu i höst kommer en tv-serie från böckerna som skrivits av Terry Goodkind. Sen hittar jag nyheter om planerade filmer av böckerna som är skrivna av Robert Jordan. Helt stört. Verkligen något att se fram emot.

Jag surfar runt och försöker sprida nyheten på diverse forum och sidor så alla får veta det jag fått reda på. Men det kan ju dröja ett tag innan de ens kommer igång förstås.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Fantasyns förlust

Läser hos tadriendra om hur hon saknar Robert Jordan som skrivit en av mina favoritserier. Även om jag kanske inte är lika känslomässigt benägen att sakna, så kan jag ändå på något sätt relatera till det hon skriver. Han har nog lämnat något av ett tomrum i världen. Det må låta klyschigt och så, men hans berättelser har faktiskt gett mig och miljontals med mig många timmar med härlig läsning. Där vi kunnat drömma oss bort till en helt annan värld. Med otrolig komplexitet. Det är få förunnat att ha en sån förmåga.

Därför kan jag förstå vad hon menar. Ser fram emot avslutningen på hans enorma verk, när det nu kommer. Ska nog läsa hela serien från blad ett fram tills sista sidan har vänts. Och då kommer jag också påminnas om hans storhet och allas vår förmåga att bli stora på vårat eget vis.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Robert Jordan har dött.

Idag när jag satte på datorn och skulle kolla in bloggar som uppdaterats under natten såg jag att ett inlägg från författaren Robert Jordan, hade trillat in. Eftersom han har varit sjuk en längre tid i Amyloidosis, så är det inte ofta den uppdateras, så jag gick för att läsa den så fort jag såg att inlägget fanns. Vilket visade sig bli ett antiklimax.

Sometimes even when you’ve fought your best…., var de ord som mötte mig och bara efteer några ord insåg jag att det oundvikliga hade skett. Han hade fått kasta in handduken mot denna sjukdom efter år av kamp mot den. Ens första reaktion är ju att neej, han skulle ju inte dö. Han skulle ju få skriva klart sitt jätteepos om Draken återfödd.

Men det fick han alltså inte, snacka om att missa målgången med bara några meter. Det var inte långt kvar på hans sista och tolfte bok, som jag och miljontals med andra fantasyfantaster väntat på i flera år. Faktum är att jag i tio år har följt denna serie. Ända sen jag sommaren för tio år sen var på väg hem efter en sommar I israel och köpte en av hans böcker på flygplatsen. Sen dess har jag varit fast. Har varenda en av de böcker som ingår i serien, prologer, epiloger, faktaböcker. Saknar bara den sista. 🙁

Som tur är har han berättat hur han planerat den sista boken och hans fru Harriet är väl insatt i hans arbete. Så som jag förstått det kommer nog hon slutföra hans verk. Hoppas han får vila i frid nu efter flera års kamp.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

It’ll be OK.

Det spelar ingen roll hur låg du än känner dig, du klarar det. Du är alldeles för stark för att ge upp, någonsin och jag tror att du vet det längst innerst inne. Du är en fighter som aldrig ger upp. Du må vara feg och jävligt rädd för allt möjligt, men du ger ändå aldrig upp, du försöker gång på gång, tills du dör. Kommer aldrig någonsin ge upp. Finns inte med på kartan. Du har alla förutsättningar att lyckas i livet, även om du inte ser det själv alla gånger. För tro det eller ej, du är betydelsefull för många. Bara ut och visa världen att de är lika värdefulla för dig.

Brev från mig själv, till mig själv. Nu ska jag beställa Knife of Dreams, Robert Jordans senaste som kommer ut den 11:e oktober. Har väntat i två år på den där boken. Äntligen!

WoT now?

WoT now?

Jag som är ett stort fan av den episka fantasyserien Sagan om drakens återkomst, skriven av Robert Jordan tycker att alla ni andra som läst böckerna om Rand, Mat och Perrin, verkligen bör kolla in den här länken. Jag satt och gapskrattade mest hela kvällen igår när jag fann den här länken. Total klockren humor. WOT now? rockar!

Wheel of Time!

Är en fantasyserie som bör läsas! Har du hört talas om den? Inte? Leta reda på en författare vid namn Robert Jordan. Den bör läsas på engelska enligt många, men den går ju att läsa på svenska med. Jag började läsa den serie för ungefär 6 år sen och har läst allt jag lyckats komma över. Jag är eller snarare var besatt av den. Spelade rollspel på internet. Det är därifrån mitt nick randler kommer också. Jag har börjat läsa om den säkert 10000 sidor långa serien nyligen, iofs ligger jag bara på 8:e kapitlet i första boken…men jag vill uppfatta allt. Det är iaf därför jag sitter och berättar om serien. Så, om du vet med dig att du gillar att läsa långa fantasyserier och inte har läst denna, läs den! Eller om du vill diskutera serien…så är jag på. 🙂

Jaha, hungrig är jag. Imorrn är det premiär och så vidare 🙂 Ska bli skitkul! 🙂