Wheel of Time

Min samling med hela serien Wheel of time på Engelska. 14 böcker och lite extramaterial.

Som ni kanske inte vet så älskar jag Fantasy och mitt nickname på nätet randler är ju kopplat till en av de bästa serierna jag läst.Den jag pratar om är The Wheel of Time skriven av Robert Jordan och Brandon Sanderson.

Jag hittade serien när jag skulle flyga hem från Israel efter en sommar som volontär på en kibbutz 1997. Var faktiskt bok nummer fem i serien som heter The Fires of heaven jag köpte där och började läsa.

När jag kom hem började jag från början på svenska och så fick jag som alla andra fans vänta år in och ut på att nya böcker skulle släppas.

En av huvudkaraktärerna heter Rand Al Thor. Så när jag skulle börja rollspela online i den värld som utspelas i böckerna blev min karaktärs namn Randler Al Tere, väldigt innovativt va? Detta var 1999. Så sen dess någonstans har väl randler varit med.

Det som är det roliga med kråksången är att serien skrevs klart typ 2012 av Brandon Sanderson eftersom den egentliga författaren gick och dog i förtid och nu håller de på och utvecklar en tv-serie som baseras på detta epos.

Jag är så klart besatt och följer alla castings och andra ledtrådar om hur inspelningen går på Twitter, Facebook, Reddit och Instagram.

Finns hur mycket fans till böckerna som helst därute och poddar, twitterkonton, osv som ägnas åt detta. Hashtaggen #twitteroftime på twitter lär man spana in om man vill veta mer om det som sker. Jag är fett taggad på att få se denna värld komma till liv på skärmen. Kommer dock få vänta mer än ett år innan det blir en första säsong.

Officiella konton att följa är:

Härliga nyheter!

ÅÅÅÅH!

YAAAY! Jag tror jag får fnatt! Först så gör de filmer av Sagan om ringen, sen nu i höst kommer en tv-serie från böckerna som skrivits av Terry Goodkind. Sen hittar jag nyheter om planerade filmer av böckerna som är skrivna av Robert Jordan. Helt stört. Verkligen något att se fram emot.

Jag surfar runt och försöker sprida nyheten på diverse forum och sidor så alla får veta det jag fått reda på. Men det kan ju dröja ett tag innan de ens kommer igång förstås.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Robert Jordan har dött.

Idag när jag satte på datorn och skulle kolla in bloggar som uppdaterats under natten såg jag att ett inlägg från författaren Robert Jordan, hade trillat in. Eftersom han har varit sjuk en längre tid i Amyloidosis, så är det inte ofta den uppdateras, så jag gick för att läsa den så fort jag såg att inlägget fanns. Vilket visade sig bli ett antiklimax.

Sometimes even when you’ve fought your best…., var de ord som mötte mig och bara efteer några ord insåg jag att det oundvikliga hade skett. Han hade fått kasta in handduken mot denna sjukdom efter år av kamp mot den. Ens första reaktion är ju att neej, han skulle ju inte dö. Han skulle ju få skriva klart sitt jätteepos om Draken återfödd.

Men det fick han alltså inte, snacka om att missa målgången med bara några meter. Det var inte långt kvar på hans sista och tolfte bok, som jag och miljontals med andra fantasyfantaster väntat på i flera år. Faktum är att jag i tio år har följt denna serie. Ända sen jag sommaren för tio år sen var på väg hem efter en sommar I israel och köpte en av hans böcker på flygplatsen. Sen dess har jag varit fast. Har varenda en av de böcker som ingår i serien, prologer, epiloger, faktaböcker. Saknar bara den sista. 🙁

Som tur är har han berättat hur han planerat den sista boken och hans fru Harriet är väl insatt i hans arbete. Så som jag förstått det kommer nog hon slutföra hans verk. Hoppas han får vila i frid nu efter flera års kamp.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Härmapa

Hittade detta här och bestämde mig för att härmas.

Vilket datum är du född? 28 september
Vad är ditt fulla namn? Kjell Michael
Vad har du för smeknamn? Micke, radde, junior, Mike, Mickey osv. Men mest Micke då.
Bästa egenskap och varför? Öppen och tolerant, bjuder på mig själv.
Sämsta egenskap och varför? Feg och livrädd för konflikter.
Är du nöjd med ditt utseende? På de bra dagarna kan jag tycka att jag är skitsnygg, andra sämre dagar ser jag bara negativa saker.
Vem beundrar du mest? Min mamma.
Vilken person, död eller levande, skulle du vilja äta middag med? Min biologiska mamma.
Vems liv skulle du vilja ta över för en dag? George W Bush, kanske.
Vad värdesätter du mest i en vän? Om de kan se en. Alltså ens själ.
Är du svartsjuk i en relation? Inte utan en bra anledning.
Vad hoppas du att du gör om 10 år? Ligger på en strand på Aruba och skriver memoarer eller nåt.
Vad har du för favoritskådespelare? John Cusack, Angelina Jolie finns nog fler jag gillar.
Vilken är den bästa boken du har läst? Fantasyserien Wheel of Time.
Vad har du gjort den senaste veckan som har gjort dig stolt?
Vad gör dig ledsen? Döden och tjafs.
Vad gör dig glad? Allt möjligt..
Vad ska man göra för att imponera på dig? Vara ambitiös och genuin i sitt förhållande till omvärlden.
När var du kär senast? För 3 år sen.
Vad skulle du vilja ändra i ditt liv, om något? Önskar att jag vore mindre osäker och rädd för allt.
Om du skulle behöva emigrera, vilket land skulle du flytta till? Grekland, Aruba eller USA.
Finns det något du önskar att du inte hade gjort? Nej, tror inte det.
Hus eller lägenhet? Vilket som.
Är du rädd för att åldras? På ett sätt ja, men det är spännande med.
Vilket är ditt drömjobb? Ingen aning.
Drömboende? I en takvåning i NYC
Har du någonsin varit allvarligt skadad? Brutit några ben bara.
Drömpartner och varför? Ingen aning.
Vad är viktigast, snäll eller snygg? Snäll är viktigare än snygg.
Vad gör dig rädd? Känslor, konflikter, världsläget?

Wheel of Time!

Är en fantasyserie som bör läsas! Har du hört talas om den? Inte? Leta reda på en författare vid namn Robert Jordan. Den bör läsas på engelska enligt många, men den går ju att läsa på svenska med. Jag började läsa den serie för ungefär 6 år sen och har läst allt jag lyckats komma över. Jag är eller snarare var besatt av den. Spelade rollspel på internet. Det är därifrån mitt nick randler kommer också. Jag har börjat läsa om den säkert 10000 sidor långa serien nyligen, iofs ligger jag bara på 8:e kapitlet i första boken…men jag vill uppfatta allt. Det är iaf därför jag sitter och berättar om serien. Så, om du vet med dig att du gillar att läsa långa fantasyserier och inte har läst denna, läs den! Eller om du vill diskutera serien…så är jag på. 🙂

Jaha, hungrig är jag. Imorrn är det premiär och så vidare 🙂 Ska bli skitkul! 🙂