Scammad av idioter

Jaha, då har jag också åkt dit, scammad på internet. Det började i söndags när vi skulle kolla på film på Netflix. Öppnade appen och så fanns där ett meddelande att min faktura ej var betald, så kunde inte logga in. Vad konstigt, tänkte jag och loggade in på min bank för att se varför det var så. Där fanns flera transaktioner från Facebook. Jag hade inga pengar kvar på mitt konto vilket inte var rätt då jag inte köpt nåt där.

Ringer banken och meddelar dem så de kan spärra mitt kort. De informerar mig om att jag kan reklamera dessa transaktioner då jag inte känns vid dem. Polisanmäler det hela och börjar nysta i vad som hänt.

Det visar sig att någon kommit över mitt lösenord och loggat in och skapat en annons som tickat på och kostat pengar för mig. Nåt ryskt tjafs om en app som ska lura folk att skriva i sina kontouppgifter förmodligen. Så det hade rullat på tills mina pengar var slut, då Facebook stoppar och sen upptäckte ju jag det.

I måndags kontaktade jag sen Facebook och chattade med deras support som skickade det vidare till sitt team som utreder bedrägerier med mera. Får även tillbaka pengarna via banken sen och så igår fick jag svar att Facebook ser att det skett oegentligheter och att de stryker den skuld som fanns kvar och att det som var betalats skulle åter till sin källa.

Fy fan vilka jävla idioter det finns. Som tur var gick det ju bra efter en hel del krångel. Så skönt att det redde upp sig i alla fall. Nu har jag fått mitt nya kort och har bytt ut lösenord på de flesta sidor där jag har kortet kopplat. Så nu har jag lärt mig min läxa

Läs mer om fenomenet här: https://www.cnet.com/news/your-hacked-facebook-account-may-be-bankrolling-scam-ad-campaigns/

Influencers som lurar oss att konsumera

Att synas och få en massa respons på sociala medier och vara ett ansikte för olika produkter är rätt vanligt bland de som kallas för influencers. Det är allt från entreprenörer, artister och andra kändisar som glatt visar upp produkter och olika tjänster som ska berika våra liv.

Men har ni tänkt på vad det egentligen innebär?

De säljer en bild av vad ett liv ska innehålla, vad som kännetecknar en lyckad individ i dagens samhälle.

Det finns ju trots allt en anledning till alla dessa goodie bags och inlägg efter inlägg där influencers rekommenderar produkter och tjänster. Om man ska raljera och generalisera så livnär de sig på att vi ska bli lurade att vilja leva och ha det som dem, för att det är vad det handlar om rent krasst. Det må handla om smink, träningsprodukter, alkohol eller energidrycker.

Jag anser att vi i stort är väldigt lurade och borde ifrågasätta detta mer.

Jag har full förståelse för att ungdomar som känner av grupptryck och har en vilja att passa in och vara med i ett sammanhang kan ha svårt att inte dras med, men vuxna människor?

Det handlar förstås till stor del om status och makt, att vilja visa upp att man är driven, kunnig och har något att komma med.

Ja, vi är nog alla lurade fast på olika sätt. Allt i ekonomins namn. Pengar styr så klart det hela. Frågan är om det borde vara så?

Förstå mig rätt, det är bra att vilja påverka och göra en skillnad i livet, men till vilket pris som helst? Många säljer ju sin själ för att de får in några spänn här och var för samarbeten med produkt eller tjänster som de inte ens själva kan stå för.

Vad händer förresten med alla de unga människor som inte kan leva upp till den livsstil som säljs av dessa s.k. influencers? De är ju i princip dömda att misslyckas och må skit för att de kanske inte kan se skillnaden på dikt och verklighet.

Ja, det var bara en liten lätt fundering jag haft på sistone. Finns det någon som förstår hur jag tänker och också tänkt ungefär i dessa banor? Jag kanske är avundsjuk på det hela, vad vet jag..

En god idé

IMG_0262.JPG

Jag hittade en genial idé som en kille utför just nu, att fika med alla sina Facebookvänner.

Han har över 1000 stycken och har planer på att träffa alla och blogga om varje möte. Han har redan fått ut en massa av detta, både arbetserbjudanden och annat positivt. Jag sitter just nu och funderar över hur jag själv skulle kunna göra något eget, inspirerat av detta.

Jag har ju massor med tid över och jag behöver få dels inspiration och pepp som jag märkt att jag faktiskt fått då jag varit i kontakt med andra och pratat om min situation. Så varför inte spendera tiden med en massa roliga möten. Det är ju trots allt i mötet som det sker..

Min enda invändning skulle kunna vara att jag tycker det är lite småjobbigt att kontakta folk och att de kanske inte vill ses eller så, men det är bara att bita i det sura äpplet om det sker.

Tycker det här är så spännande, men jag måste ha ett bra koncept. Kan man bara härma rakt av eller? Borde jag ha en egen vinkling?

Hur blir det med alla de som bor i andra ändar av landet? Jag har ju inte råd att åka runt liksom. Men det behöver ju inte ske imorgon, kan ju ta det så som det kommer. Ska skissa lite mer innan jag lanserar konceptet. Behöver nog ta det lite piano och inte måla in mig i ett hörn, det bör vara så prestigelöst som möjligt, annars blir det nog krystat.

Efter en dusch så kom jag på konceptet, jag ska göra intervjuer och i dessa prata med folk jag känner om frågor som jag tycker är viktiga. För att se hur de tänker om allt från feminism, miljön, mänskliga rättigheter, musik och så vidare.

Sen ska detta spelas in och bli en del av en serie med intervjuer som läggs upp på en hemsida. Redan här ser jag ett problem, alla vill kanske inte bli inspelade och prata inför en kamera och en publik. Hur göra då? Får helt enkelt fråga och ta de som är villiga att gå med på det hela. Jag ska sitta och reda ut hur hela upplägget ska se ut och sen hitta någon som kan vara testperson.

Och inte att glömma, ett klatschigt namn att använda för hela konceptet.

Facebook strular..

Nu funkar Facebook mindre bra va. Vet inte vad det är, men inatt så kom jag bara till en annan sida med reklam. Nu kan jag inte logga in. Lite störigt. En annan störig sak är att boken som jag ska använda till att besvara seminariefrågor inte kommer förrän efter 17.00. Så då får jag sitta och plugga halva natten istället för nu på dagen. Om jag nu inte hittar något annat sätt att få tag i boken. Så jävla typiskt.

Även pengarna rinner bort fort som fan, ännu mer typiskt, tur att jag inte köpte den där skitsnygga Marwinjackan, men fan vad jag vill ha den. Är bara att hålla tummarna för att den finns kvar nästa månad. Eller så får jag snåla som fan resten av månaden 😛

Nu funkar det!

Facebookgrupper och Causes

Det är faschinerande att när man loggar in på Facebook, så hittar man en hel del invites till causes och olika grupper som vill förändra världen på olika sätt. Opinionsbildning på internet helt enkelt. Det har blivit ett enkelt sätt att visa att man har en åsikt om det mesta. Skapa en grupp, gå med i en cause och du har gjort ditt för att förbättra världen, eller?

Jag anser personligen att det är ett ganska torftigt sätt att bidra till en förbättrad värld, för vad visar ett medlemskap i gruppen ”För en bättre värld” egentligen, att man vill ha en bättre värld? Finns det verkligen folk som inte vill ha en bättre värld då? Det blir liksom ganska torftigt på något sätt tycker jag. Man gör det väldigt enkelt för sig själv. Här är jag och jag har en åsikt, nu har jag gjort mitt.

Det hade varit intressant att se folk faktiskt göra något konkret för att följa sina åsikter och värderingar, tänk så mycket vi skulle kunna åstadkomma om folk engagerade sig på riktigt i det som de hade en åsikt om och verkligen gjorde saker för att förändra det som de tycker är fel. Jag säger inte att jag är bättre, men jag vägrar att gå med i massa grupper och causes för att sedan tro att jag gjort mitt.

Nu vet inte jag om det är så folk resonerar, men ändå.

Lunarworks säljes

Lunarworks till salu

Så har det då kommit till att de ska säljas, ägarna till bl.a. Lunarstorm och succén Bilddagboken verkar ha lagt ut sin verksamhet för att gå för högsta bud ute på den hårda marknaden. Orsaken är rätt oklar, men som DN skriver så är det förmodligen pga. den hysteriska facebookhypen som verkat sen i somras. Övriga communitys har fått på foten ganska rejält. Jag själv gick ur Lunarstorm efter 7 års trogen tjänst nu förra året. Såg ingen poäng i att vara kvar längre.

Bilddagboken är dock en tjänst som kan vara lukrativ att köpa in sig i. Varenda jävel med mobilkamera eller digitalkamera verkar lägga upp sina bilder där.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,