Förkylning eller covid-19, vad tror ni?

Förkylning. Ja, även jag drabbades och är nu hemma sjuk sedan i måndags kväll. Ont i halsen, lite hängig, lagom snorig och hostande. Inget major men självklart kännbara symptom. Beställde hem testkit för covid-19 i tisdags som kom med bud igår.

Går verkligen inte att topsa sig i svalget utan att få otrevliga ljudeffekter. Slapp illamåendet som brukar höra till dock. Ingen trevlig upplevelse men nu är det gjort. Hoppas på svar innan veckan är över. Tror inte det är covid-19 men vill vara på den säkra sidan. Finns inget som tyder på det enligt min erfarenhet i alla fall. Ingen feber, jag har alla sinnen i behåll och så vidare. Vi får se. Det var negativt! Tog bara 2 dagar att få svar.

Hoppas jag mår bättre imorgon. Elsa ska till förskolan och Linda åker och handlar efter att hon lämnat henne där, sjuklingarna får roa sig själva. Dags att sova apropå det så jag inte är en zombie imorgon. Håll tummarna för att jag och Astrid mår bättre imorgon.

Den inplanerade resan till Västerås blir nog av om jag inte mår kasst imorgon med och Elsa fick stanna hemma även idag, så det blev hela veckan utan förskola. Astrid mådde tyvärr inte heller bättre, snarare så att det snorades mer igen. Förkylning är ju inte så kul för en liten 10-månaders som inte vill bli näsdukad i ansiktet när snoret rinner.

Själv hade jag svinont i bröstet i morse när jag vaknade. Fick en massa dumma tankar om att nu har infektionen flyttat ner i lungorna och nu får jag dödlig lunginflammation, men viftade bort de dumheterna omgående. Tog till lite olika knep som att hosta och dricka varmt, samt ta Dinamint C. Sen så försvann trycket och värken som tur var. Hosta och snörvel kvarstår dock.

Skönt att inte behöva undra om det var eller inte var covid-19, att få svar på två dagar är ju smått fantastiskt. Tack för det alla inblandade. Från taxibudet som lämnade och hämtade våra provtagningskit, till labbpersonalen som gjorde analys av våra prover..

Slut på julen

Nu har gästerna åkt hem och vi har en liten förkyld Elsa som ligger och snarkar i sin säng. Stackaren vaknar typ hela tiden. Hoppas verkligen hon kan sova inatt. Undrar om inte jag också är på väg att bli sjuk. Får se imorgon hur det känns.

Vi har i alla fall ätit gott, umgåtts och haft det bra hela julhelgen. Lite för bra kanske. Nu blir det dock inga mer bullar. Muaha, alltså inte andra bullar. Men någon slags skärpning.

Blir en kortis idag, måste fan sova. Vet inte om jag kommer få någon sömn om det ska vara såhär. =(

Bakslag i planens utförande

Image by guvo59 on Pixabay

Jag har drabbats av ett bakslag denna vecka. Jag var så peppad att träna och fortsätta vidare med mitt upplägg att jag helt ärligt sket i att jag hade ont i halsen när jag vaknade i måndags. Gick och tränade både måndag och tisdag med lite halsont. Kändes väl okej. Jag vet att det inte var det smartaste men jag valde att ignorera det.

Det jag inte kunde ignorera var den låsning jag fick i höger sida av ländryggen efter tisdagens pass. Hade känningar redan under passet och säkert lite innan också. Så när jag fick både ryggvärk och en förkylning som bröt ut så fick jag helt enkelt inse fakta och släppa min planering för att vila upp mig.

Därför har jag inte tränat sedan i onsdags, måste även tänka om om jag ska kunna fortsätta på ett bra sätt. Min kropp var inte redo för den belastning som jag utsatte den för. Jag måste tänka uppbyggnad och rehab såhär i början. Lite av låsningen är kvar så vet inte hur jag ska fortsätta med mitt tänkta upplägg.

Göra om träningen

Nu får jag helt enkelt hoppa över marklyft och knäböj samt sänka vikterna tror jag och hitta några bra övningar där jag kan bygga upp musklerna kring område där jag får denna låsning. Som det är nu får jag ont när jag sitter och skriver detta vid datorn. Det är så typiskt att det blir såhär. Att inte lyssna på sin kropp och tro att den klarar av vad som gick för flera år sen var ju rätt naivt. Nu har jag fått lära mig det den hårda vägen.

Gör om gör rätt

Nya tag imorgon i alla fall, håll tummarna att jag lyckas komma vidare. Har ni några tips så skriv en kommentar. Funderar även på att gå till en massör eller sjukgymnast för att få behandling eller råd.

Medelpass på friskis!

Idag har jag varit på ett medelpass på friskis, det var inte igår det. Det var lite jobbigt, men samtidigt så känns det jätteskönt efteråt. Kroppen fick pinas lite med tanke på den träningsvärk jag har sen i måndags, men så ska det vara. Vaknade tjock i halsen och körde på med en alvedon och ett glas citronbrus. Tog sen en Mucoangin för att bedöva halsen. Vet inte om det här kommer förvärra förkylningen eller om jag har svettats bort allt. Återstår att se. I värsta fall blir jag ordentligt sjuk och får spendera större delen av min lediga vecka hemma i soffan.

Chaotic

Hur går det med livet då? Jo, med den här uppsatsen hängades över sig blir det mest det som man tänker på. Sen när den är avklarad ska det nog gå att njuta lite mer av vädret och livet. Försöka styra upp allt lite bättre. Just nu är det inte mycket som jag har koll på direkt. Flyter mest runt här med det som sker runt omkring. Vet varken in eller ut. Jag sover i allafall hyfsat vettigt.

En jävligt dum sak är att min cykel är paj. Någon tyckte att den såg skön att landa på, så bakhjulet är bara att kassera, måste köpa ett nytt. Det blev liksom lite skevt. Måste kolla upp vad det kostar, inte alls kul med oväntade utgifter. 

Annars är jag som sagt lika förvirrad som vanligt, utan grepp om något alls i mitt liv. Skönt med lite värme, trots att jag har gått och åkt på en smärre förkylning.

Ja, ni ser ju själva hur pass ostrukturerad och splittrad jag är i det här inlägget. Illa som fan. Men jag får allt vänta med att försöka få någon ordning på mig själv, tills efter helgen åtminstone.

Förkylningshelvete

Detta är inte så kul längre. Snorahostagurgelbläää! Varje dag vill Olivia att jag ska följa med och träna, men jag tycker ju inte att jag är frisk nog. Då har jag trots allt sovit från 20.30 igår till 09.00 idag. Ändå har jag ont i huvudet, snorar och hostar. Har vidtagit vissa åtgärder mot detta i nuläget, käkat ett piller, ska bädda rent. Ifall det är allergirelaterat liksom. Vet inte riktigt vad mer man kan göra. Mer än att bida sin tid eller storstäda hela lägenheten från tak till golv. Har ju egentligen behövts ganska länge.

Jul, förkylning, tandproblem

Jag sitter i bibblan med min bärbara, varför gör jag det? Men jag har inget direkt att plugga, så varför inte sitta hemma? För att jag inte ska sitta hemma själv antar jag. Men på ett sätt så känns det mer ensamt att sitta själv bland andra. Lär inte bli kvar här länge till. Ska nog hem och se på Heroes innan jag käkar middag och sen går till studiecirkeln. Idag handlar det om situationen i Moldavien, med trafficking och extrem fattigdom.

Läs mer här

Lyssnar på radio samtidigt, de snackar om jul och bloggar och hur folk minns sina jular. Blir inte direkt inspirerad. Nej, jag har inga såna tankar om julen. Vet inte riktigt hur jag känner för det hela.

Sen har vi det här med med min förkylning. Den är på något sätt kvar. Jag känner mig inte så sjuk, men ändå har en retfull hosta och massa snor kvar. Börjar tro att det är allergin som gör sig påmind. Typ att förkylningen gör att min kropp inte kan hålla emot allergin, men jag får väl byta lakan helt enkelt.

Igår märkte jag även en sak som var lite oroväckande, det var att en tand i övre högra kinden har tappat lagningen. jag har inte ont eller så, men det ser inget vidare ut. Vet inte om jag känner för att gå till tandläkaren och betala ännu mer där. Men jag kanske inte har något val. Vi får väl se.

Imorgon ska jag tillbaka till kuratorn med. Göra de där testerna. Ja, nej, nu går jag hem.