Tillbaka till rutiner och vardagen

Bjuder på en bild på en inte så pigg jag, från när jag var sjuk.

Tillbaka till rutiner och och sånt efter en vecka med förkylning. Känns bra att ha ett jobb att återvända till, inte alla förunnat. Nej, men så drastiskt är det ju inte här. Klart jag har jobbet kvar. Jobbar ju på kommunen. Klart allt kan ju hända.

Går upp och gör i ordning Elsa inför förskolan, hon protesterar och vill hellre vara hemma, men när hon väl är på plats så brukar det gå bra, till slut. Känns lite jobbigt att tvinga henne göra något hon inte vill, men nu är det så det är.

Vissa dagar går det bra, som idag, lite sakta går det med ätandet och så vill hon göra saker på sitt sätt, vilket inte alltid är mitt sätt. Så blir det lite jagande och konflikt, men till slut så. Igår försov jag mig så då blev det lite mer stressigt. Egentligen är det min inställning som gör att det blir stressigt, för det gör inget om vi blir 20 minuter sena.

Jag har årsarbetstid = flex och ja förskolan brukar inte ha några invändningar heller. Är bara mitt sätt att tänka som gör att jag stressar upp mig. Får jobba mer på den delen. Är en hel del att jobba på med som förälder. Det är verkligen personlig utveckling att skaffa barn.

Tillbaka till hur våra rutiner ser ut på morgonen. Jag lämnar och sen går jag till jobbet. Förutom fredagar då jag får gå direkt till jobbet, utan Elsa som får vara hemma med syrran och mamman.

Idag har vi röjt en hel del i lägenheten, Linda på dagen och vi båda på kvällen. Så nu är vi helt slut efter sortering av kläder och framplockning och undanplockning av skor, diskning, slänga återvinning och storhandling. Blev inte så mycket återhämtning, men en dusch och så bums ner i säng så blir det nog bra

Att lära sig att se vad som faktiskt görs

Börja skriva, men vad ska jag skriva om då? Jag fastnar och har noll inspiration. Kan skriva om vad som skett, men det hinner jag glömma bort när jag väl kommer till skott. Jaja, nu skriver jag i alla fall. Elsa sover och vaknar när som helst. har gått ca 2 timmar och vi ska äta nån slags lunch när hon är vaken. Hon krånglar lite väl mycket när jag ska lägga henne på dagarna nu. Sen att jag lägger mig alldeles för sent, ingen bra kombo.

Finns ju så mycket kul att göra på internet, det är Twitter där jag följer allt från vad som sker ute i världen med Brexit, Trump, här hemma i Sverige och allt möjligt. Instagram och Facebook, släktforska och mina olika projekt. Hur prioriterar men och blir mer effektiv med sin tid? Jag bara fastnar och vips så har flera timmar gått. Nu snackar vi alltså efter 22 på kvällen och när Elsa sover.

Jag har bestämt mig för att sluta sitta uppe och lägga mig i tid i alla fall, så får jag försöka hinna med det jag kan när Elsa sover middag.

Hade tid förra veckan för lite fotvård, skulle ta fram kvittot för att redovisa som friskvård, hittar inte kvittot. Panik! Ja, sådan ordning har jag just nu. Men det var fint och städat i morse.

Idag har jag tränat för första gången på månader. Ska försöka få till nåt några ggr i veckan i alla fall.

Åh, min kära fru gjorde mig uppmärksam på något häromdagen med. jag är väldigt bra på att se allt jag inte gör, men väldigt dålig på att se det jag faktiskt gör. Ska försöka ha det som tema här i bloggen, så jag har det antecknat. Då kanske jag fattar bättre. För även om mycket jag gör mest är på rutin eller så, så gör jag mycket ändå.

Leva leva livet

Idag hade jag en bra dag fram tills jag började jobba ungefär. Jag kom upp i hyfsad tid, sov typ halva vägen fram och så gick jag och handla lite på Lidl och sen gick jag från Fittja till Slagsta. So far so good. Sen var det datastuga och det blev lite kärvigt, sen kom två smällar i form av misstag som jag gjort och då blev jag en aning frustrerad. Nu löste det sig ändå men fan där och då var jag inte så glad.

Efter lunch hade jag ett avbokat möte och sen var det fri lejd att lösa mina misstag och lite annat. Drog hem och softade framför teven. Nu sitter jag här och letar efter någon som kan hjälpa mig att sy upp ett plagg.

Sen var det det här med att komma i säng, inte för mig..

Vardag

6933522914_06a8c82d0a

Måndagskväll, vardag och jag borde ha lagt mig för typ en timme sen, men jag skulle ju bara.. När ska jag någonsin lära mig att det är bra att sova i tid och ta hand om sig själv.

Har just duschat eftersom jag var duktig nog att träna efter jobbet idag. Körde mest ryggen och sådär. har spenderat resterande av kvällen med serier och så åt jag ju middag förstås.

Men som sagt det var sova som gäller då jag somna 2.30 igår. Kunde inte riktigt slappna av och låg och tänkte på en massa jobbrelaterat. Nu gick det ju rätt okej idag, var nästan lugnt. Lyckades styra upp både dokumentation och mötesplanering.

Andra saker får man bara släppa taget om och ta som de kommer.

Vardagen har gjort återtåg i mitt liv och jag ska försöka göra något bra av det hela. Gonatt!

photo credit: 24 hour via photopin (license)

En jobbig jävel

Sitter på pendeln på väg från jobbet in till stan. Ska till grönan och se Adrian Lux, själv. Började fundera på varför jag nästan aldrig har någon att göra saker med i mitt vardagsliv.

Självklart har mina val i livet bidragit, så är det ju. Men det ska väl inte avgöra det hela? Mina intressen och val av evenemang/saker att göra då? Matchar de ej med de personer jag har runt om i Stockholm?

Eller är jag bara en jobbig jävel som man inte vill hänga med? 🙂

Tror på en kombination av dessa tillsammans med att jag nog inte är så högt upp på priolistan över potentiella personer att hänga med.

Oflyt, taskig timing och allt däremellan. Ärligt talat så har jag inte speciellt många ”djupare” relationer. Svårt när man inte får någon kontinuitet i det hela.

I dagens samhälle blir det ju inte direkt lättare. Det är därför jag trivdes så bra i Västerås, helt annat än Stockholm.

Mest saknar jag att ha en bästa vän. Funkar väl inte så längre men så är det. Någon som alltid är på, som vill det jag vill osv..

Någon som känner igen sig?