Snart dags att börja jobba igen

Jobba, arbeta, knega. Ja, efter typ 8 månader hemma föräldraledig med Elsa är det snart dags att återgå till Södertälje kommun. Det har hänt ganska mycket på mitt arbete under tiden jag varit borta. Dels en omorganisation och nya roller och nytt arbetssätt som tillkommer med denna. Sen så är fokuset lite annorlunda.

Arbetssättet vill jag gärna veta mer om också, men det får jag väl veta när jag är tillbaka. Är rätt så jävla nyfiken på alla detaljer. Lite går ju att luska ut, men att vara på plats är ju bästa sättet.

Hur känns det att sluta vara hemma med Elsa och resten av familjen då? Jag har ju varit inställd på att det är året ut och sen tillbaka, så jag har väl på något sätt förberett mig på det och ärligt talat så blir det lite skönt med. Lite omväxling förnöjer om vi säger så. Kommer bli mycket som blir annorlunda tror jag. Att komma hem till familjen efter en dag på jobbet blir nog en favorit.

Bli välkomnad hem av gullungen Elsa och leka med henne blir nog mycket roligare. Just nu är jag lite dålig på att göra det. Så det är väl dags att få lite perspektiv och uppskatta allt här hemma bättre.

Mindre kul är väl att missa utvecklingen som sker hos små barn. Nya ord, lekar och annat som sker dagligen. Linda får återrapportera för mig när jag kommer hem.

Att hitta en bra balans mellan arbete och hemmet med familj och allt kan ju bli både svårare och enklare, med allt vad det kan innebära. Tiden kommer visa hur det blir och det ordnar sig för det mesta.

Frågan är hur länge smekmånaden med att börja jobba håller i sig. Beror ju på hur jag upplever det nya arbetssättet. Ganska säker på att det är därför jag är nyfiken på det. Roligast blir att få träffa alla kollegor på daglig basis igen.

Slut på det roliga

2015-07-04 16.06.36

Nu ska det jobbas igen. Slut på semestern och inget mer ligga i soffan och se på serier och film dygnet runt. Inget mer lägga sig när fan jag vill, alltså 3-4 på morgonen. Ingen mer ångest för att man inte gör något vettigt alls. De här två veckorna med semester var inte jätteinnehållsrika, men jag gjorde i alla fall inget mer än jag behövde. Började med en resa till Gränna och över till Visingsö.

Mer som semestern innehållit är: Två inflyttningsfester, ett spontanbesök i Västerås med utgång, en fancymiddag som kostade, ett besök på Vapiano och ja lite biljard och caps. Och som sagt fler avsnitt och serier än jag orkar räkna ut. Nu sova så jag orkar upp imorgon.

Klockan 07.00 ringer alarmen.

Veckan som var och så lite storm..

medium_5814382642

Första jobbveckan var så gott som avklarad. Hade varit rätt lugnt och typ tråkigt. Värmeslag utomhus och AC inne var ganska skönt. Att ha någon slags allergi/förkylning inte så mycket. Som tur är blev det bättre och helgen nalkades. Spenderade den i Handen av alla ställen på Dunder och Brak som det kallas. Blev mycket bad och umgänge i både sol och skugga. Sov i tält gjordes det och lektes.

Nu är det en ny vecka och det regnar och har sig lite titt som tätt. Världens jävla storm i söndags, som tur var hade jag hunnit hem efter helgens strapatser. Kolla in videon här nere:

Det sjukaste jag varit med om, trodde helt ärligt fönstren skulle gå sönder och blixten träffa mig. Försökte mig på att fota lite blixtar innan allt brakade loss, men fick inga på bild, men på film gick det lite bättre.

Nej, om en skulle ta och masa sig hemåt kanske..

photo credit: Jody Roberts via photopin cc

Yoga och rave?

Ja, idag ska jag på nåt nytt hittepå kallat för yogarave. Låter aningen flummigt och jag är ju inte direkt någon som brukar hålla på med yoga och meditation. Men det ska bli spännande. Tror nog att ravedelen passar mig bäst. Jag var där och jag var väl inte riktigt rätt person i sammanhanget. Väldigt mycket glädjeyttringar och kärleksfulla människor. Jag kände mig lite felplacerad, jag är inte sån på det viset. Man måste nog ha en viss nivå av öppenhet för den slags typen av aktivitet. jag är mer skeptisk.

[youtube]7_uT3VsRgsg[/youtube]

Här ovan är det en video på bandet som startade fenomenet Yogarave från en av deras fester, vilket ger en liten inblick i det hela.

Nästkommande veckor blir det fullt upp på. Nästa vecka består mest av träning och jobba. Lite studentmottagning idag. Lite skoj på lördag. Sen börjar det väl om igen nästa vecka. Då har jag förstås 30 seconds to mars att se fram emot. Och så är det midsommar i Västerås. Kort vecka. Veckan efter är det jobb, träning och 70-årskalas. Får se om jag klämmer in någon konsert på Grönan. Blir något av en mellanvecka. Men det blir nog även veckan efter. Får vara glad och fira semestern då.

Det tog mig tre dagar att skriva det här inlägget för de som är nyfikna på varför det kan upplevas lite splittrat.