Kalas, Ikea och ryggvärk

Vi börjar med igår och går baklänges. Var på Ikea och lämnade igen lite saker vi inte skulle ha och köpte saker vi skulle ha. Stod i kö i 50 minuter! Jag hade nummer 377, det var typ 360 när jag kom. Tänkte att det går ju rätt fort det här när numren tickade på första kvarten. Sedan så hände något, flera kassor övergavs och det kom flera komplicerade fall för de resterande att lösa. Så det var ju kul. Ett tips är att inte åka till Ikea på helgen som halva södra Stockholm tydligen gör.

Innan dess var vi i Salem hos min systerson som fyller 31 idag, Grattis igen! Lite kalas där med alla småttingar utom den nyaste förstås, för den är så ny att den är kvar på sjukhuset. Kryptiskt ja, men inte för de som förstår och vet. Vi var ju några vuxna också förstås. Det är tur att vi är så många som fyller år utspritt på hela året så man får ses några gånger.

Vi körde MAX på vägen hem, så skönt att inte behöva laga mat efter att ha kommit hem från stormkaoset. Särskilt nu när min rygg fått för sig att göra ont och dumma sig med ryggskottsliknande symptom. Ta på sig strumpor, sitta, ligga, you name it, det är lite krångligt.

Apropå fysiska besvär så är min förkylning över, men bihålorna dummar sig ännu. Vore skönt att få vara och känna sig helt och hållet frisk snart, men risken att bli sjuk igen kommer ju öka när Elsa börjar på förskolan om 15 dagar. Borde även boka in en massage då jag har tre tillfällen att utnyttja via friskvårdspengen från förra året. Bara lite svårt att få det att gå ihop med jobbtiderna då de oftast krockar.

Såg på Mellon i lördags och Talang i fredags. Sen har vi även börjat med en ny serie på Netflix som heter Locke & Key. Se trailern nedan för att se om det lockar dig. Jag gillar den.

Tiden som flyger fram

Oj,tiden flyger fram nu är det redan onsdag. Vad var det som skedde? Helgen spenderades i Västerås, mindre bra rutiner för Elsa betyder ingen sovmorgon för pappa. Hon fick klippa sig och fick en början på en frisyr. Hon fick gå runt i en butik och tyckte det var jättekul.

Vi firade en svåger som fyllt år. Jag åt massor med dumheter och god mat. Köpte ytterligare en tröja och en skjorta på Cubus jäkla rea.Så nu har jag fördömt jorden ytterligare.

Under veckan har jag jobbat, döh. Sen var vi på BVC med Astrid som fick vaccin och hon har växt på bra under den månad sen vi sist var där. Ja, var det nåt mer, säkert, men nu minns jag inte.

Lilla Astrid är så söt numer, hon har blivit jättesocial och kuttrar typ när man gullar med henne. Bubblar med saliven i munnen och gör små rörelser. Urgulligt.

Dopdags

Dop igår för lilla Elsa och det var en del saker som behövdes till fikat så efter jobbet i fredags hämtades jag upp och så åkte vi till Ica Maxi. Sen hem till mamma för dusch och lite middag. Vårt badrum håller på renoveras så det är tur vi har någon att låna dusch av.

Sen var det hem och fixa smörgåstårtor, skala räkor, skölja grönsaker och en hel del annat. Sen igår förmiddag så fixade vi med det sista och så körde vi hela dopgrejen. Elsa skötte sig galant och prästen var bra. Tårtorna blev goda, Elsa fick massor av fina presenter. Så lyckad dag.

Bra dag idag – tummen upp!

Bra dag för att?

Idag på jobbet

Idag har varit en bra dag. På jobbet har jag fått en del bra saker gjort och ja, jobbar på att förhålla mig. Så idag tänker jag tänka positivt, det skiter sig säkert någon dag framöver men då får det väl göra det då. Nu känns det bra.

Bostadsbytet

Fick veta tidigare idag att vi måste ansöka om för vårt byte av bostad efter vi bott i ett år, alltså söka igen, vilket suger. Det är först i november. Tråkigt med sån fyrkantighet, vi ville ju flytta då. Imorgon ska den andra parten i bytet försöka styra upp det så det löser sig ändå, men vi får se hur det går.  Vi visste att de hade den regeln, men hoppades att det skulle fungera ändå. Vi får helt enkelt vänta i värsta fall. Kanske inte en så bra dag här.

Event för beteendevetare

Efter jobbet åkte jag in till Stockholm på ett event som vi i Nätverket för beteendevetare hade styrt upp för våra beteendevetare tillsammans med fackförbundet Akademikerförbundet. Det blev en lyckad kväll. Alltid kul med nätverkande. Vi vill ju hjälpa andra beteendevetare i deras jakt på nytt jobb eller bara att knyta nya kontakter. Vilket vi gjort idag, så bra dag.

 

Dock missade jag kalas hos syrran för hennes sambo och son, men Linda var med dem i alla fall. Nu har jag fått tillfälle att se nya stationen under centralstation i Stockholm, den är så underbar. Bäst är att ingen får röka där nere och de coola glasdörrarna. Imorgon blir det allt lite sovmorgon, för det tycker jag ska bli skönt efter två dagar upp 06 och vara på jobbet innan 07. Bra med lite variation med så man inte blir för van vid rutiner och så. Då kanske jag får en bra dag imorgon med när jag är lite mer utvilad

 

Yoga och rave?

Ja, idag ska jag på nåt nytt hittepå kallat för yogarave. Låter aningen flummigt och jag är ju inte direkt någon som brukar hålla på med yoga och meditation. Men det ska bli spännande. Tror nog att ravedelen passar mig bäst. Jag var där och jag var väl inte riktigt rätt person i sammanhanget. Väldigt mycket glädjeyttringar och kärleksfulla människor. Jag kände mig lite felplacerad, jag är inte sån på det viset. Man måste nog ha en viss nivå av öppenhet för den slags typen av aktivitet. jag är mer skeptisk.

[youtube]7_uT3VsRgsg[/youtube]

Här ovan är det en video på bandet som startade fenomenet Yogarave från en av deras fester, vilket ger en liten inblick i det hela.

Nästkommande veckor blir det fullt upp på. Nästa vecka består mest av träning och jobba. Lite studentmottagning idag. Lite skoj på lördag. Sen börjar det väl om igen nästa vecka. Då har jag förstås 30 seconds to mars att se fram emot. Och så är det midsommar i Västerås. Kort vecka. Veckan efter är det jobb, träning och 70-årskalas. Får se om jag klämmer in någon konsert på Grönan. Blir något av en mellanvecka. Men det blir nog även veckan efter. Får vara glad och fira semestern då.

Det tog mig tre dagar att skriva det här inlägget för de som är nyfikna på varför det kan upplevas lite splittrat.