Det som sker just nu

medium_8232273528

Dags att skriva av sig lite och berätta hur allt är och vad som sker i mitt liv just nu. Tänker dela upp det i lite olika kategorier som är aktuella just nu. Eller som snurrar runt i mitt huvud.

Arbete

Jag är ju arbetslös just nu och har försökt komma igång med att söka jobb, har väl sökt ca 6-8 per månad och jag vet att det inte är rasande många, men det är ungefär det jag hittat som känns aktuellt för mig. Tyvärr begränsar jag mig en del. Det ska gärna vara något som är kopplat till både beteendevetenskap och data, tror kombinationen kan passa mig. Gärna i en roll där jag får jobba med andra och utnyttja mina kunskaper ifrån båda fält. Vill inte sitta fastklistrad framför en skärm hela dagarna. Positiva är att jag fått en callback på en tjänst som passar in på just denna beskrivning. Håller tummarna för att jag går vidare till nästa steg.

Boende

Mina hyresgäster har ju sagt upp sitt kontrakt så om några veckor flyttar jag hem till min lägenhet igen, det ska bli både skönt samtidigt som det innebär lite problem som jag tar upp under rubriken pengar. Själva flytten ser jag inte fram emot, är liksom aldrig kul att släpa på massa prylar, men det får gå ändå. Behöver hyra ut sovrummet så jag kan lösa pengadelen. Jag kommer att tycka att det är rätt skönt med ett stort rum, mer utrymme och en teve som bara jag styr över. No denying. Mindre kul att ha lite längre till stan dock.

Pengar

Får ju snart A-kassa, men de pengarna räcker knappt. Så jag blev väl inte överlycklig när jag fick veta att jag måste betala hela min hyra på ca 6200 plus alla andra räkningar framöver. Har räknat på det och jag får inte riktigt ihop ekvationen. Jag har ändå gjort allt jag kan för att sänka kostnaderna. Men det får gå på något sätt. Får hoppas att jag inte får så hög CSN nästa år..

Kärlek

Åt helvete med det ungefär då det inte skett någon förändring de senaste 1000 dagarna, så jag orkar inte. Jävligt trist, jag vill ju inte att det ska vara så, men jag förmår mig inte att göra något åt det. Tinder, nej får inga matchningar där så det sög. Även jag fick det så skulle jag nog inte våga göra nåt. IRL så är jag typ sämst på allt sånt. Förstår inte hur jag kunnat bli så jävla fucked up.

Träning

Jag ligger lågt där, har haft någon slags inflammation eller iaf problem med området runt höger armbåge utstrålandes i underarmens muskler och även upp i triceps så jag vågar inte göra nåt med den förrän flytten. Vila så mycket som möjligt, eventuellt så gör jag något konditionsmässigt. Har p.g.a. mindre pengar börjat gå ner i vikt för att jag inte kan äta som innan. Är väl bra antar jag..

Allmäntillstånd

Jag vet faktiskt inte riktigt var jag ligger på skalan dödsdeprimerad – överlycklig, ganska neutral faktiskt. Orkar inte med några jätteutspel av känslor åt något håll tror jag. Så länge jag kan hålla det neutralt så gör jag det. Självklart påverkar saker mig, men jag försöker hålla en balansgång för att orka med. På både gott och ont. Självklart är det stressande att inte ha pengar och vara arbetssökande och så finns det annat som varken jag eller någon annan kan kontrollera som stör förstås. Men vad gör man, livet händer och det är bara att göra det bästa av situationen. Mycket av min situation är ju självvald, gäller mest att göra något vettigt av mig själv. Värst är nog den här motstridigheten i mig som gör att jag inte får saker gjorda. Hatar att jag inte är produktiv utan slösar bort massor med tid på strunt rent ut sagt, men jag är prokrastinationens mästare.

Måste helt enkelt bli bättre på att planera så saker blir av. Skrev just en att göra lista för imorgon. Dags att börja bocka av saker dag för dag, kanske blir enklare eftersom jag har en miljard olika saker jag gör. Planering planering planering. Nu sovdags så jag har energin att utföra sagda planer.

photo credit: noodlepie via photopin cc

Missar mina mål

#12 - Goals

Ett mål som jag satte för mig själv för ett tag sen var att skriva 1 inlägg om dagen på tre av mina projekt, samt söka ett jobb per dag. Varför jag inte förmår mig själv att göra något av detta är illa. Jag har typ ångest och all energi att göra det jag borde göra försvinner, vilket leder till mer ångest och så mår jag ännu sämre.

Fan att det ska vara så jävla svårt att motivera sig att göra saker. Särskilt när det är viktiga saker som verkligen behöver göras. Gör man inget händer liksom inget. Har ni några tips på hur en kan sluta vara så jävla ineffektiv och lam?

Det jag märkt hjälper är att planera sina dagar, vilket jag tänkte göra när jag sa upp mig, men det blev inte riktigt så. Får jobba på att göra det nu istället. När ska jag vakna, vad ska jag göra och i vilken ordning? Sådana saker måste jag få till, rutiner som är hållbara för mig.

Som idag då gick jag upp rätt tidigt, satte mig och gick igenom min mejl och skrev ut de annonser som var intressanta. Nu har jag de i en hög här bredvid. Gäller att koppla bort allt annat så det blir gjort. Sen så har jag registrerat eller uppdaterat mig på lite bemanningsföretag.

Åh det är så kul att söka jobb.. eller?

Mental omstart

medium_4314872278
Det är mycket i skallen idag må jag lova, får inte riktigt pejl på något alls och ändå är det rätt lugnt. Jag och mina koncentrationssvårigheter, det är nog dags att ta en sak i taget och inte 15 på en gång. Behöver nog en rejäl omstart av hjärnverksamheten. Känner mig aningen rastlös och rådvill på en och samma gång.

Alla dessa faktorer som hela tiden ska vägas in i ens dagliga beslut. Det brukar bli som det blir, men då får en ju inte de resultat som är eftersträvansvärda. problemet från början är ju att jag inte ens vet vad det är jag vill uppnå fullt ut.

Sen släpper jag och flummar vidare och så går det runt så i ett x antal varv. Väldigt effektivt och så vidare. Vet inte om det är för att jag fördelar ut mig själv på för många olika saker som engagemanget försvinner efter en stund eller om jag bara låtsas bara för att ha något att göra. Jag vet ju att jag tycker det jag tycker, men sen att faktiskt leva det, typ omöjligt.

Gör det av oerhört själviska orsaker med. Typ det här passar min agenda, det gör jag. Sen tröttnar jag så fort att jag knappt hinner få något gjort. Men vad får mig att komma igång då? Hur i helvete startar jag en mer engagerad person inom mig? Eller åtminstone mer fokuserad.

Det svåra för mig är att prioritera bort saker. Hur väljer jag mellan de olika projekt som jag startat? Vad för serier ska jag sluta med, vad är viktigt för mig? Rent krasst kan jag ju ta och ignorera de projekt som inte är aktiva alls. Funvideos, killsnack, wannahang och bloggr. De är ju så lösa och ej genomarbetade att de mest bara är där utan att jag gör något.

Seriemässigt så kommer ju vissa falla bort och jag borde inte börja med nya. På den ideella fronten så är jag där jag är, men jag ska absolut inte göra mer. Ska nog inte vara så svårt.

Min fritid och vad som ska göras där i form av fest och träning behöver nog fördelas om. Efter maj så ska det lugna ner sig igen och då kan jag försöka fördela min tid lite mer balanserat. Borde kunna styra upp med hjälp av kalender men det blir sällan något mer än en översikt av aktiviteter.

Ska försöka röja i min facebookfeed med så jag inte blir distraherad av en massa skräp.

Dags att styra upp livet än mer detaljerat, kanske gör att jag faktiskt kommer mig för att göra det som jag ska. Ja, vi satsar på det. Here goes nothing..

photo credit: cosmocatalano via photopin cc