Mental omstart

medium_4314872278
Det är mycket i skallen idag må jag lova, får inte riktigt pejl på något alls och ändå är det rätt lugnt. Jag och mina koncentrationssvårigheter, det är nog dags att ta en sak i taget och inte 15 på en gång. Behöver nog en rejäl omstart av hjärnverksamheten. Känner mig aningen rastlös och rådvill på en och samma gång.

Alla dessa faktorer som hela tiden ska vägas in i ens dagliga beslut. Det brukar bli som det blir, men då får en ju inte de resultat som är eftersträvansvärda. problemet från början är ju att jag inte ens vet vad det är jag vill uppnå fullt ut.

Sen släpper jag och flummar vidare och så går det runt så i ett x antal varv. Väldigt effektivt och så vidare. Vet inte om det är för att jag fördelar ut mig själv på för många olika saker som engagemanget försvinner efter en stund eller om jag bara låtsas bara för att ha något att göra. Jag vet ju att jag tycker det jag tycker, men sen att faktiskt leva det, typ omöjligt.

Gör det av oerhört själviska orsaker med. Typ det här passar min agenda, det gör jag. Sen tröttnar jag så fort att jag knappt hinner få något gjort. Men vad får mig att komma igång då? Hur i helvete startar jag en mer engagerad person inom mig? Eller åtminstone mer fokuserad.

Det svåra för mig är att prioritera bort saker. Hur väljer jag mellan de olika projekt som jag startat? Vad för serier ska jag sluta med, vad är viktigt för mig? Rent krasst kan jag ju ta och ignorera de projekt som inte är aktiva alls. Funvideos, killsnack, wannahang och bloggr. De är ju så lösa och ej genomarbetade att de mest bara är där utan att jag gör något.

Seriemässigt så kommer ju vissa falla bort och jag borde inte börja med nya. På den ideella fronten så är jag där jag är, men jag ska absolut inte göra mer. Ska nog inte vara så svårt.

Min fritid och vad som ska göras där i form av fest och träning behöver nog fördelas om. Efter maj så ska det lugna ner sig igen och då kan jag försöka fördela min tid lite mer balanserat. Borde kunna styra upp med hjälp av kalender men det blir sällan något mer än en översikt av aktiviteter.

Ska försöka röja i min facebookfeed med så jag inte blir distraherad av en massa skräp.

Dags att styra upp livet än mer detaljerat, kanske gör att jag faktiskt kommer mig för att göra det som jag ska. Ja, vi satsar på det. Here goes nothing..

photo credit: cosmocatalano via photopin cc

Nya engagemang

medium_240473573
photo credit: deadoll via photopin cc

Eftersom jag festat två dagar i rad så är väl nivån sådär på mig denna söndag, har ändå fullt upp. Först så ska man ju vakna och bli levande igen. Sen så ska det gosas med katten, glo på paddan och teven. Blev lite skidskytte i sängen.

Sen tog jag mig till Stockholm efter en hel del prokrastinerande. Tog mig från Centralen till Slussen till fots och på bussen mötte jag upp en kompis som jag skulle på ett möte med. Blev introducerad till en ny grej som jag tänkt engagera mig i, ett väldigt bra engagemang enligt mig. Väldigt mycket att hålla reda på, men det blir nog bra.

Avslutade kvällen med att hänga i soffan. En lagom och skön söndag med andra ord.

A brighter future?

En sociolog har framtiden för sig.

”Sociologi handlar om individen och samhället och relationen däremellan”

”Sociologi är studiet av sociala relationer och processer, människors möten i vardagen, livshistoria och identitet. Sociologer intresserar sig för frågor om makt- och könsrelationer, arbetsliv och ledarskap, social ojämlikhet, etniska relationer och konflikter,
ungdomskulturer, utbildning, massmedier, sociala rörelser, familj, barns utveckling, brottslighet, boende, välfärdsstaten, vård och omsorg med mera. Sociologisk kunskap bidrar ofta till förändring. Forskningen försöker förklara människors handlande men också förhållanden i samhället. Sociologiska analyser ger ofta nya insikter om sådant vi tidigare tagit för givet.”

Till alla er som undrar vad jag sysslar med. Jag är väldigt intresserad av att förändra samhället. Hela det tänk jag har kan kopplas till det här med förändring. Jag ser det som en ständig utveckling mot nyare och bättre samhällen. Vårt samhälle anser sig vara så civiliserat och kommit så långt, men jag vet bättre. Det finns väldigt mycket som kan bli bättre med hjälp av kommunikation, informationsspridning och delaktighet. Det är när vi inte engagerar oss i vårt samhälle som det blir sårbart. När vi blir undanhållna information tas vår delaktighet ifrån oss och en slags apati uppstår, vilket leder till ett bristande samhällsengagemang.

Jag känner mig upplyst, min utbildning leder någonstans. Nu ska jag bara finna vart den pusselbit som jag börjar bli, passar in.

Ibland är det svårt

Det är väldigt fascinerande att när man ska försöka få folk att engagera sig i saker, så händer det oftast ganska lite. Visst alla kan ju inte alltid ställa upp och det finns ursäkter, men en del verkar inte ens anstränga sig och försöka. Jaja, det är som det är och det finns väl inte så mycket att göra åt saker och ting nu. Bara det inte blir något slags tjafs efter detta. Men det tror jag nog inte.

Trots alla kommunikationsmöjligheter och kontaktforum, så går det inte att nå fram till människor. Kan bero på att alla tänker att det är någon annan som ställer upp. Någon slags By-standereffekt. Sen är det lustigt att alla kryper fram ur sina skal när det vankas festligheter och noll ansvar.

Detta är saker man uppmärksammar när man är informationsansvarig i en medelstor förening.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Miljömedvetenhet.

Hur står det till därute i bloggosfären, är det någon som skriver om miljön? Tror inte jag råkat ut för det när jag varit out and about, på internet. Söker på ordet miljöblogg och finner bara 4 resultat, varav ett hade kunnat varit något, men icke. http://environmental-idea.org/ finns där, men står tomt. Ingen text, inte ett endaste litet inlägg. Är miljö något som inte engagerar bloggare över huvuduttaget, eller har alla bara förträngt alla miljöproblemen.

Jag fick en påminnelse på en kurs i SHE på jobbet igår. SHE står för Safety, Health, Environment. Säkerhet hälsa, miljö med andra ord på svenska. Större delen ägnades åt den externa miljön. Den som dagligen påverkas av företag som det jag jobbar på. Därav den höga prioriteringen och goodwill som företaget vill få utav sina satsningar inom detta område.

Det är bra så länge både företag samt miljö tjänar på det. Iallafall så väcktes ett litet engagemang som jag fick då jag gick på folkhögskola för en 5 år sen igen. Där fick jag en stark insikt i vad som händer med vår planet och ville genast på något sätt påverka. På den tiden höll jag på att lära mig html, så jag satt och knepa ihop en massa sidor och försökt få folk att engagera sig, men det slutade med någon halvmesyr från min sida, då jag inte hade något material att komma med.

Nu finns ju bloggar. Och där behöver man ju inte skriva allt själv, man kan referera och kommentera. Samt försöka få folk att vakna upp! Ska se om jag inte kanske startar något sådant i framtiden. Om någon som läser det här är intresserad av denna idé, kontakta gärna mig. Eller om ni har några bra tips.

rädda barnen

Jag är medlem i Rädda barnen. Jag funderar på att engagera mig i nåt. Det har hänt förut att jag velat aktivera mig och kämpa för nåt, men jag har inte vågat ta till mig vad det nu har varit som krävts för att kunna genomföra det. Nu är frågan om jag ännu en gång, bara ska fundera och låta det vara. Agera, reagera och interagera är viktiga saker i livet. Men gör jag det? Neeej.

Jag menar engagemang är inte direkt min starkaste sida. Att våga göra saker man som man inte kan eller iaf inte brukar. Slår två flugor i en smäll. Hjälper utsatta barn och utmanar mig själv. Men vi får se.

Sen funderar jag på att kanske åka till Chicago i sommar istället, precis innan mina studier, en vecka. Gå på The GT Convention. Rollspelskonferens typ.

Nu ska jag iväg hej.