Ska Kårobligatoriet bort?

Det vill tadriendra veta vad jag tycker om. För att vara ärlig har jag inte funderat särskilt mycket på det ämnet. Men det låter ju onekligen positivt och jag vet att det ur ett liberalt perspektiv är att föredra. Personligen håller jag väl med, med några få reservationer. Att betänka är ju hur pengarna ska komma in istället. Vilket jag hoppas och tror att Leijonborg och co utreder ordentligt och finner en hyfsat smart lösning på.

En annan bidragande faktor till att jag tycker det är positivt är att det kommer påverka hur studenter ser på Kåren. Mer ansvar för verksamheten kan leda till nya tankesätt och utveckling av alternativa tillvägagångssätt, som de även nämner i AB:s artikel.

Men det är samtidigt en risk man tar. Vad är det som säger att det kommer finnas alternativ finansiering så att Studentkårerna i landet kan fortsätta med sin verksamhet? Eller att dessa alternativa tankesätt kommer igång? Det är väl förmodligen det som ska utredas lite till. Som sagt. Det är inte direkt någon enkel fråga rent praktiskt. Rent principiellt är det däremot enklare.

Men frågan är var man drar gränsen. För A-kassan är ju inget tvång i dagens läge, men däremot vill man ju införa en obligatorisk a-kassa. Där blir det hela lite motsägelsefullt. Detta är Socialdemokraten Roger Jönsson snabb att konstatera. Frågan är som vanligt pengar och hur man ska locka folk att stanna kvar i fack och i Studentkårerna, utan att de ska behöva betala allt för mycket. Det ska vara värt det. Samtidigt som man ska ha ett val. Det tycker jag är viktigt. Tvång är aldrig bra.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

De borgerliga står inte bara på de rikas sida

Väljarna: De borgerliga står på de rikas sida

Vilken jävla idiotisk slutsats att dra. Vad har de för vinning i att de rika blir rikare än tidigare, medan de fattiga går under och får det sämre? Varti ligger den logiken? Jag tycker att det verkar vara en aning jante över det hela och att göra det jävligt lätt för sig. Visst fan finns det elaka människor som är giriga och bara ska ha och ha, men att tro att samtliga individer som röstar borgerligt och är engagerade i den borgerliga politiken är involverade i någon slags komplott för att förkovra sig och de sina, verkar besinngslöst korkat enligt mig.

Dessa gamla floskler som vänstern verkar ha tutat i merparten av det svenska folket, borde för länge sedan ha blivit förbisedda för vad de är, just struntsnack och avundsjuka. Vad är det som säger att bara för att något gynnar de välbärgade, så är det helt omöjligt att det kan gynna även de med mindre medel?

Jag tror och är övertygad om att Alliansens hårda politik är nödvändig efter alla de år av vanstyre som socialdemokraterna lämnat efter sig. Precis som det nämns i artikeln tror jag även och hoppas att det då det är dags för val 2010, framkommit på vilket sätt Alliansens aktioner har gynnat majoriteten av befolkningen.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Intressant

Röstat idag

Ja, jag tycker att jag gjorde ett bra val. Första gången jag faktiskt röstat på ett parti, eller ja, på något parti. Iallafall i riksdagsvalet. Centern fick min röst i riksdagen, sossarna i kommunfullmäktige och miljöpartiet i landstingsfullmäktige.

En rödgrön röra helt enkelt. Sossarnas politik skulle vid en sådan koalition vägas upp av centerns politik. Miljön står de för alla tre, mest centern och miljöpartiet. Sen kan sossarna säga nej till allt dumt centern skulle kunna hitta på.

Så tänkte jag iaf, sen vet jag ju inte om det ens blir en koalition mellan de tre, det kanske är alliansen som vinner, men so be it. Den som lever får se vad som sker. Nu är det gjort iallafall. Hoppas på mitt scenario iallafall. Ut med vänstern in med centerpartiet.