Ska Kårobligatoriet bort?

Det vill tadriendra veta vad jag tycker om. För att vara ärlig har jag inte funderat särskilt mycket på det ämnet. Men det låter ju onekligen positivt och jag vet att det ur ett liberalt perspektiv är att föredra. Personligen håller jag väl med, med några få reservationer. Att betänka är ju hur pengarna ska komma in istället. Vilket jag hoppas och tror att Leijonborg och co utreder ordentligt och finner en hyfsat smart lösning på.

En annan bidragande faktor till att jag tycker det är positivt är att det kommer påverka hur studenter ser på Kåren. Mer ansvar för verksamheten kan leda till nya tankesätt och utveckling av alternativa tillvägagångssätt, som de även nämner i AB:s artikel.

Men det är samtidigt en risk man tar. Vad är det som säger att det kommer finnas alternativ finansiering så att Studentkårerna i landet kan fortsätta med sin verksamhet? Eller att dessa alternativa tankesätt kommer igång? Det är väl förmodligen det som ska utredas lite till. Som sagt. Det är inte direkt någon enkel fråga rent praktiskt. Rent principiellt är det däremot enklare.

Men frågan är var man drar gränsen. För A-kassan är ju inget tvång i dagens läge, men däremot vill man ju införa en obligatorisk a-kassa. Där blir det hela lite motsägelsefullt. Detta är Socialdemokraten Roger Jönsson snabb att konstatera. Frågan är som vanligt pengar och hur man ska locka folk att stanna kvar i fack och i Studentkårerna, utan att de ska behöva betala allt för mycket. Det ska vara värt det. Samtidigt som man ska ha ett val. Det tycker jag är viktigt. Tvång är aldrig bra.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Julhälsning

Ja, nu är det dagen före dopparedagen, varför man nu säger så, antagligen p.g.a. doppet i grytan. Synd att det inte handlar om det jag tänker på. Obligatoriskt dopp till alla på julafton. Men nu har jag inte tid att sitta här och skriva för nu ska jag baka julgodis. God jul!

blodgivare

Igår var jag på blodbussen. Tog lite blodprover för att få ge blod i framtiden. Bra sak att göra tycker jag allt, om man nu kan och inte har hälsobesvär eller fobi mot sprutor. Vilket jag absolut inte har. Jag fick fylla i det obligatoriska hälsoformuläret och kunde med glädje bocka av nej på nästan alla frågor. De enda jag inte kunde bocka nej på var de om tatuering och piercing, men det har ju gått mer än ett halvår sen sist så det gör ju inget.

Har varit en riktigt duktig pojke och inte gjort några dumheter de senaste åren. gav blod en gång för nästan 7 år sen, men sen dess har diverse saker kommit emellan, som just piercingar och tatueringar. Har även förekommit *host* oskyddat *host* sex *host*. Don’t do that at home or anywhere else, kids. Ger en bara dåliga nojjor och oro. Bättre att använda kondom! Har man inga hemma, då får man stå där utan sex. Inga ursäkter. Eller så skaffar man en kondom på nåt sätt.

Går ju att handla för en tjuga på vilken pendel-eller-tunnelbanestation som helst. 3-pack räcker ju en bit om man verkligen är så horny. Det är mitt tips. Tack för det SL, Staten och Selecta. The mighty S! Märket är easy.ac. Har aldrig testat, men vi får se om de är bra.

Nu lunch.

Obligatoriskt parhångel

Jämt hamnar jag där, i mitten mellan alla jävla par på fester som tydligen går ut på att visa upp hur lyckliga alla är som har en andra hälft. Hålla handen, kyssas eller snarare råhångla mitt framför näsan på en. Fan ta in på rum som sagt. Nej, jag är inte alls bitter. Kan se min framtid framför mig, samma par om 5 år ocskå jag där, samma klappar på axeln och samma kommentarer.

”Hur går det med brudarna då? Har du träffat någon? Nehe, men det kommer, när du minst anar.”

Jamen va underbart då. Fan va bra, tur för mig. Ska genast sluta tvivla på kärleken och bli blind bokstavstroende kärleksslav. Jag bitter och cynisk, vad menar du? Jag som tycker det är så fint att se kärleken flöda fritt i sofforna och köken. Pussigull för i helvete! Råd till self, gå inte ut i verkligheten något mer. Du kommer bara spy galla.

*något ironisk* För er som inte förstod det.

NEEEEEEJ!!!

Nu missa jag att skriva dagbok igen! Håller jag på att tappa stinget eller? =) Vafan!!
Har haft en lång dag idag…kom till plugget runt 12 och labbade till 16.40…
Åkte hem och laga mat, sen kom en polare [Dante23] och lekte med mig och alla datorerna 🙂

Nu ska jag strax kolla på Jurassic park 3 och Remember the Titans, förstås på min fina dator :p Eller kanske bara på ena..eller? Kanske Jessica vill se med mig? Vi får väl se…Kanske inte ens orkar se nån idag.

Hon får se Jurassic Park med mig, såg just Remember the Titans och satan vilken bra film…man blev verkligen glad och rörd och allt. Om man bortser från hyllandet av den amerikanska livsstilen som är obligatorisk i typ alla amerikanska filmer. 😛

Finns massor med känslor inom mig just nu…som bara musiken kan uttrycka…röster som svävande kan få mig att känna, det som finns och bara finns nu…det är underbart! Jag tycker om att vara i den här sinnesstämningen. Lite bitterljuvt.

Vet inte om själva livet i sig framkallar samma känslor, det är lättare att få dem i samband med visuellt och framför allt ljudsliga (påhittat ord i brist på annat 🙂 upplevelser och intryck. En film kan få mig att känna mig mer levande än många andra saker.

Då menar jag inte att det inte finns personer som kan få mig känna mig levande förstås. Alla de som jag bryr mig om och som får mig att vilja veta mer…de gör sitt till med. Helt klart. Utan dem så skulle mitt liv vara ganska tråkigt.

Hoppas att alla de känner att jag tillför med nåt med 🙂