Etikettarkiv: vikt

Nya rutiner och vanor

8376562599_4832139d9b

Det är en kall januarikväll och termometern står på cirka 8 minusgrader. Kan inte annat än längta till om ca 5 veckor då jag beger mig till mycket bättre väder och miljöer. Precis som många andra har jag bestämt att jag ska vara snäll mot kroppen i typ en månad så jag går ner några kilon. Då behövs nya rutiner och vanor. Beach 2016 är ju ett reellt mål för min del det ligger ju inte långt bort. Så nu ska jag övervaka matintaget med hjälp av Lifesum och hålla mig borta från alkoholen samt träna.

Tänkte gå ner sådär 5 kilo i alla fall. Även om jag inte lyckas nå dit till det är dags att resa så kan jag ju se hur långt jag kommer och jobba vidare där nere osv, kan ju gå på de underbara stränderna och svettas. Vi får se hur det går helt enkelt. Finns inte direkt några garantier och jag vet av erfarenhet att jag kan tappa motivationen rätt lätt och slarva. Den dagen den sorgen, Nu kör jag på och kämpar, håller koll på vad som händer med hjälp av vågen. Varje morgon vägs det in och så får vi se hur många kilon som försvunnit.

Jag är fullt medveten om att man ska mäta och joxa, men vi får se om jag orkar med det. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite innan jag somnar så sött, det är halvdag och sen är det ledigt igen och det är rätt så najs.

photo credit: My Weight 150.5 lbs via photopin (license)

Etiketter: , , , ,

Resultat av ett halvårs träning

Jag har nu i dagarna hållit på med styrketräning mer eller mindre regelbundet i ett halvår. Satsat mer  och fått se resultat av det hela och på sätt fått mer motivation att fortsätta. Rent fysiskt så ser jag att det hänt saker, mer tonade muskler på armar och axlar, något grövre ben osv.  Det jag saknar är väl att bränna mer fett även om det till en viss mån är så att jag bytt ut fett mot muskler. Borde egentligen deffa, men jag vet att min disciplin när det kommer till mat är sådär.

Kan vara kombinationen som gjort att jag idag ligger på ca 80 kg i matchvikt alltså en tungviktare om vi ser till boxning. Hade jag aldrig trott för 5 år sen. Jag har ju liksom alltid varit tanig och liten. Men nu är det inte alls där jag är längre. En skulle kunna påstå att jag vuxit upp på riktigt sen jag 26 november 2009 vägde  69.2 kg. Ett antal av dess 11 kilon är ju fett, uppenbarligen har min livsstil inte varit den bästa senaste 5 åren, men jag hoppas och tror att den träning jag lagt ner har gjort den del.

003

Känner mig åtminstone inte större på det sättet, men jag får nog lägga manken till om jag ska deffa till mig. Skaffa en träningstokig flickvän som älskar att laga hälsosam mat som kan dra med mig på mer sunda äventyr både till vardags och på helger. Ja, det hade ju varit något.

Etiketter: , , , ,

Nya idéer och perspektiv

Ibland undrar jag vad jag håller på med. Varför jag gör det jag gör och vem jag gör det för. Låter det bekant? Som det jag gör nu med träning och försöka komma i form. Gör jag det för att jag tycker det är skitkul att träna? Nej, inte direkt. Jag gör det för att jag behöver bli av med problem med värk och för att jag ska kunna bli lite starkare och orka mer. Jag vet inte riktigt, men jag har väl sett den viktuppgång som skett senaste åren som något av ett problem med. Nästan på gränsen att jag fått lite av en förvriden syn på mig själv. Jag tycker inte att jag är fet, men däremot lönnfet. Jag är fortfarande rätt liten på merparten av kroppen, men det där området runt magen är värst.

Kläder som inte passar, mage som sväller så fort jag äter. Njae, inte så kul kanske. Men samtidigt så är jag ju inte överviktig på riktigt. Bara ovan att inte vara pinnsmal som jag alltid varit förut. jag jämför hela tiden med hur det var för 5-10 år sedan. Jag har ju blivit äldre och med ett mindre hälsosamt leverne som jag haft senaste åren så kommer det förändringar, det blir inte alls samma som förut. Var inne på att testa att köra periodisk fasta, alltså bara äta mellan 12-20 varje dag i någon vecka, men så fick jag massa rön skickade min väg som sa att det var inte att föredra.

Det är väl bara att äta någorlunda hälsosamt, träna som en tok och ja kötta på som gäller helt enkelt. Veckan som var har jag valt att både slappa och träna. Slapp måndag och skivstångstisdag. Jag har bara kört skivstång en gång innan och mitt minne av det var inte det bästa. Jag körde lite safe med vikterna denna gång. Var sjukt jobbigt konditionsmässigt. Viktmässigt kunde jag nog orkat mer, men eftersom upplägget mer blir kondition än styrka så funkar inte det. Hann även med en långpromenad, lite armhävningar och sånt samt en springtur igår.

Nu har jag skjutit på det här inlägget länge nog. Dags att publicera. Titeln blev lite missvisande men ändå inte.

Etiketter: , , , , , ,